TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Αποστολή και λήψη fax από το κινητό

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι που θα δουν τον τίτλο του παρόντος άρθρου δεν θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Η κυριαρχία του fax σαν μέσου αποστολής και λήψης εγγράφων και φωτογραφιών έχει παρέλθει προ πολλού και αυτό γίνεται πια με άλλους τρόπους πολύ πιο εύκολους και ανέξοδους όπως τα emails, οι υπηρεσίες δωρεάν αποθήκευσης αρχείων στο ίντερνετ ή μεταφοράς αρχείων μέσω ίντερνετ και οι εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Viber, το Skype, το Instagram, κ.α.

Υπάρχουν όμως ακόμα περιπτώσεις στις οποίες θα χρειαστεί να αποσταλεί ή να παραληφθεί ένα αρχείο (έγγραφο, εικόνα, κ.α) και αφορούν κυρίως αποστολές σε ή από ανθρώπους άσχετους με τη σύγχρονη τεχνολογία (υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι ακόμα) ή μεγαλύτερους σε ηλικία. Η αποστολή φαξ είναι προτιμότερη επίσης στην περίπτωση εμπιστευτικών αρχείων μια που θεωρείται ασφαλέστερη από την αποστολή email.

Συνήθως οι υπηρεσίες που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα είναι με χρέωση, υπάρχουν όμως κάποιες εφαρμογές για κινητά που μπορούμε να στείλουμε ή να πάρουμε φαξ δωρεάν. Ας δούμε κάποιες από αυτές:

FAX.PLUS – Send Fax from Phone

Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη εφαρμογή με πάνω από 1.000.000 λήψεις. Με την εφαρμογή μπορούμε να στείλουμε έγγραφα η εικόνες (αποθηκευμένα στο κινητό, σε cloud υπηρεσία αποθήκευσης όπως Google Drive ή Dropbox), όπως και να παραλάβουμε (χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό αριθμό φαξ) χωρίς να χρειαζόμαστε τηλεφωνική γραμμή σταθερού, συσκευή φαξ, ή άλλο εξοπλισμό. Η εφαρμογή μας επιτρέπει να στείλουμε δωρεάν μέχρι 10 σελίδες.

eFax Fax App – Fax by Phone

Το ίδιο δημοφιλής με την προηγούμενη και με τις ίδιες δυνατότητες, μόνο που μας επιτρέπει να στέλνουμε δωρεάν φαξ μόνο για 14 ημέρες και μάλιστα κατόπιν εγγραφής. Επειδή ζητάει και στοιχεία πιστωτικής κάρτας, αν εγγραφούμε για να στείλουμε μερικά φαξ, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ακυρώσουμε την εγγραφή πριν περάσουν οι 14 ημέρες.

PC-FAX.com FreeFax

Παρόμοια με την παραπάνω στέλνουμε έγγραφα και εικόνες, ακόμα και γραπτά μηνύματα σαν φαξ. Μας δίνει δικαίωμα αποστολής 1 σελίδας την ημέρα δωρεάν, σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, χωρίς εγγραφή. Για περισσότερες σελίδες ή για λήψη φαξ, διατίθενται πακέτα που αρχίζουν από 9€ περίπου.

Είναι πιθανό κάποιες ή όλες από τις παραπάνω εφαρμογές να αλλάξουν πολιτική χρεώσεων μετά τη συγγραφή του άρθρου. Σ’ αυτήν την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε μια αναζήτηση στο Google για «send free fax from Android» ή κάτι παρόμοιο.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *