TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Κατέβασμα από το youtube

Το youtube είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παγκοσμίως βιβλιοθήκη τραγουδιών, μουσικής και βίντεο όλων των ειδών. Και είναι σίγουρο ότι όλοι μας κάνουμε σχεδόν καθημερινά πάρα πολλά views εκεί, είτε απευθείας στην ιστοσελίδα του, είτε μέσω της αναζήτησης στη Google (στην οποία και ανήκει το youtube) είτε βλέποντας διάφορα βίντεο μέσω άλλων σελίδων όπως το Facebook.

Αρκετοί από μας έχουν αναζητήσει διάφορα τραγούδια και μουσικές για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εκδηλώσεις και γιορτές, για θεατρικές παραστάσεις, για δημιουργία playlists με παλιά ή νέα τραγούδια που θ’ ακούμε στο αυτοκίνητο ή στο κινητό, για αποθήκευση κάποιου βίντεο για την περίπτωση που σβηστεί και για άλλες πολλές περιπτώσεις.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς εύκολους τρόπους για κατέβασμα από το youtube, βίντεο ή μουσικής:

Κατέβασμα από το youtube μέσω ίντερνετ

Υπάρχουν πολλά σάιτς στο ίντερνετ, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσουμε από το YouTube. Αρκεί να αντιγράψουμε τη διεύθυνση του κάθε βίντεο και να το επικολλήσουμε στη γραμμή που υπάρχει στα παρακάτω σάιτς:

converto.io

Αφού επικολλήσουμε τη διεύθυνση του βίντεο ,επιλέγουμε είδος αρχείου (MP3 για τον ήχο μόνο ή MP4 για βίντεο με ήχο) και πατώντας το κουμπί των ρυθμίσεων (η κόκκινη ροδέλα), επιλέγουμε ποιότητα για το βίντεο και σημεία αρχής και τέλους, αν θέλουμε να κόψουμε κάτι στην αρχή ή το τέλος του κομματιού. Τέλος πατάμε το κουμπί Convert για να αρχίσει η διαδικασία μετατροπής και κατεβάσματος.

keepv.id

Αναζητάμε βίντεο του YouTube και από τα διαθέσιμα αποτελέσματα που εμφανίζονται επιλέγουμε αυτό που θέλουμε ή επικολλούμε απευθείας τη διεύθυνση του βίντεο. Μετά πατάμε MP3 για τον ήχο μόνο ή MP4 για βίντεο με ήχο (δεν υπάρχει δυνατότητα άλλων ρυθμίσεων) και κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας.

yt1s.com

Εκτός από το να κατεβάσει και να μετατρέψει σε όποια μορφή βίντεο (avi, wmv, mp4, 3gp) ή ήχου (mp3, wma, κ.α) θέλουμε, μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ποιότητα του κάθε είδους κατεβάσματος, καθώς και να τροποποιήσουμε την έναρξη και τη λήξη του σε περίπτωση που θέλουμε να κόψουμε κάτι από την αρχή ή το τέλος του.

y2mate.com

Όταν επικολλήσουμε τη διεύθυνση του βίντεο, μας δίνει κατ’ ευθείαν επιλογές πιο κάτω, για τη μορφή και την ποιότητα  του βίντεο ή του ήχου.

Πολλά από τα παραπάνω σάιτς, για έσοδα, ανοίγουν άλλες σελίδες διαφημίσεων ή ζητούν να κατεβάσουμε διάφορα που μπορεί να είναι κακόβουλα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις σελίδες που ανοίγουν και στα αρχεία που θα κατεβούν στον υπολογιστή μας (να ελέγχουμε αν είναι πράγματι τα σωστά αρχεία με κατάληξη mp3, mp4 κ.α.

Οι ιστοσελίδες του είδους που περιγράψαμε παραπάνω (stream-ripping sites), αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο πλέον, με τον ίδιο τρόπο, με αυτές που διαθέτουν παράνομα έργα πνευματικής ιδιοκτησίας π.χ. όπως τους torrent trackers και ή τις κλείνουν ή μπλοκάρεται η πρόσβαση σ’ αυτές, ή δυσκολεύουν τη λειτουργία κατεβάσματος. Ένα ενδιαφέρον άρθρο για αυτό το θέμα, μπορεί να διαβαστεί εδώ. Πολλές φορές επίσης τα προγράμματα προστασίας antivirus του υπολογιστή μας τις μπλοκάρουν για ευνόητους λόγους.

Το πρόβλημα με τα προηγούμενα -αν συνεχίζουν να λειτουργούν- είναι ότι είναι πολύ καλά στην περίπτωση που θέλουμε να κατεβάσουμε ένα δύο βίντεο, όμως θα δυσκολευτούμε αν θελήσουμε να κατεβάσουμε μαζικά. Πολλά απ’ αυτά τα σάιτς περιορίζουν επίσης τον αριθμό των βίντεο που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο το:

Κατέβασμα από το youtube με προγράμματα

Το κατέβασμα από το youtube με προγράμματα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κατέβασμα πολλών βίντεο ταυτόχρονα, καλύτερες ταχύτητες, προγραμματισμός για κατέβασμα σε χρόνο που δεν χρειαζόμαστε τον υπολογιστή κ.α. Εδώ θα αναφέρουμε τέτοια προγράμματα τα οποία είναι δωρεάν και δεν έχουν άλλους περιορισμούς (πχ, ποιότητας) ή διαφημίσεις.

Κατά την εγκατάσταση οποιωνδήποτε προγραμμάτων, πρέπει να προσέχουμε να μην αποδεχόμαστε την ταυτόχρονη εγκατάσταση άλλων ενοχλητικών πρόσθετων (adware).

aTube Catcher

Κατεβάζει από πληθώρα σάιτς με βίντεο και μπορεί να μετατρέψει και να αποθηκεύσει σε όλα τα δημοφιλή formats βίντεο και ήχου. Προσφέρει επίσης και αρκετά έξτρα όπως τη δυνατότητα καταγραφής ό,τι φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή (screen recording), δημιουργία DVD, ένωση πολλών βίντεο, κ.α. Κατά την εγκατάστασή του πρέπει να προσέξουμε να μην αποδεχθούμε μαζί την εγκατάσταση διαφόρων ενοχλητικών πρόσθετων (adware). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρεται και σε Android Version εδώ.

Gihosoft TubeGet

Μπορεί και αυτό να κατεβάσει βίντεο από όλους τους γνωστά σάιτς βίντεο να διατηρηθεί η αρχική ποιότητα (μέχρι 4Κ). Μπορεί επίσης να κατεβάσει όλα τα περιεχόμενα καναλιού, playlist ή κατηγορίας. Και μετατρέπει κάθε βίντεο που θέλουμε σε MP3.

Any Video Converter Free

Διαθέτει κι αυτό παρόμοια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω. Επιπλέον στη δωρεάν του έκδοση προσφέρει και κάποιες δυνατότητες επεξεργασίας των βίντεο. (κόψιμο, ένωση, τίτλοι, εφέ, κ.α.). Υπάρχει και πληρωτή έκδοση με πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Κατέβασμα από το youtube με επεκτάσεις (extensions) ή πρόσθετα (addons)

Αν κατεβάζουμε συχνά από το youtube, ένας άλλος βολικός τρόπος είναι με επεκτάσεις (extensions) στο Chrome ή πρόσθετα (addons) στο Firefox. Από τα πιο γνωστά το οποίο μάλιστα διαθέτει πρόσθετα και για πολλούς άλλους browsers, είναι το YouTube Video Downloader,  το οποίο εγκαθίσταται με τον συνήθη τρόπο για όλους τους browsers, εκτός από τον Chrome. Εδώ κατεβαίνει ένας συμπιεσμένος φάκελος zip, τον οποίον αποσυμπιέζουμε και μέσα του υπάρχει ένα link με εύκολες οδηγίες εγκατάστασης στον Chrome. Μετά την εγκατάσταση εμφανίζεται ένα εικονίδιο πάνω δεξιά και κάθε φορά που παίζει κάποιο βίντεο, πατάμε πάνω του για να κατεβεί. Κάτι αντίστοιχο εμφανίζεται και κάτω από το βίντεο, από το οποίο έχουμε και επιλογές ποιότητας, μόνο ήχου, κ.α.

Κατέβασμα από το youtube σε κινητά Android

Το κατέβασμα από το youtube σε κινητά Android, γίνεται με ειδικές εφαρμογές, στις οποίες αναφερόμαστε στο άρθρο μας Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android.

Είναι νόμιμη η παραπάνω διαδικασία; Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, η προβολή βίντεο YouTube επιτρέπεται μόνο μέσω του ιστότοπου και των εφαρμογών της Google. Δεν επιτρέπεται η προβολή του βίντεο του YouTube εκτός σύνδεσης, σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή μέσω εφαρμογής τρίτου μέρους, εκτός κι αν υπάρχει η συναίνεση των δημιουργών. Βέβαια για προσωπική χρήση ή σε επίπεδο σχολικής τάξης, δεν είναι τόσο πιθανό να ζητηθούν πνευματικά δικαιώματα.


Μια σκέψη για το “Κατέβασμα από το youtube

  • πως αποθηκευω ολοκληρη σελιδα youtube 2021 το singlefile δεν αποθηκευει σωστα ..
    κανενα free προγραμμα
    ευχαριστω ..

    και τα αυτονοητα απλα προβληματα δεν τα δημοσιευουν στο νετ

    κουραστηκα

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *