TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΑγορές

Ίντερνετ χωρίς σταθερό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 – 10 – 2023

Δεν είναι λίγοι αυτοί που καλύπτουν όλες τις ανάγκες επικοινωνίας τους μόνο με το κινητό τηλέφωνο και δεν ενδιαφέρονται για νέα σύνδεση σταθερού τηλεφώνου ή και διακόπτουν την ήδη υπάρχουσα από πριν, περιορίζοντας έτσι αρκετά τα έξοδά τους. Εργαζόμενοι που μετατίθενται συχνά, φοιτητές, άτομα με δεύτερη ή εξοχική κατοικία ανήκουν στις κατηγορίες αυτές. Πολλοί όμως από αυτούς, έχοντας την ανάγκη του γρήγορου ίντερνετ στον υπολογιστή για κατέβασμα μεγάλων αρχείων, για προβολή ταινιών και για άλλους προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, αναζητούν μια φθηνή σύνδεση για ίντερνετ μόνο, χωρίς πρόσθετα κόστη δωρεάν τηλεφωνικών μονάδων.

Παρακάτω εξετάζουμε τις συνδέσεις μόνο για ίντερνετ, καθώς και τι συμπεριλαμβάνεται στην προσφορά τους:

Nova Mobile Internet on the Go

Η πιο ιδανική επιλογή για  σύνδεση  μόνο για ίντερνετ, χωρίς εγκατάσταση τηλεφωνικής γραμμής. Περιλαμβάνει μία συσκευή router που μπαίνει στο ρεύμα και μία κάρτα SIM που μπαίνει στο router. Μπορούμε να το πάμε όπου θέλουμε, αρκεί να υπάρχει κάλυψη 4G ή και 5G από τη Wind. Διατίθεται σε 2 εκδόσεις:

Mobile Internet on the Go, για μόνιμη σύνδεση ίντερνετ, με συνδρομή 25 €/μήνα και με δωρεάν χρήση 200GB/μήνα σε πλήρη ταχύτητα και μετά απεριόριστη χρήση Internet με μειωμένη ταχύτητα έως 6 Mbps (24μηνη διάρκεια συμβολαίου).

Mobile Home Internet 4G, για περιόριστο internet χωρίς σταθερό, με ταχύτητες 4G, με συνδρομή 35 €/μήνα και με δωρεάν χρήση 200GB/μήνα σε πλήρη ταχύτητα και μετά απεριόριστη χρήση Internet με μειωμένη ταχύτητα έως 6 Mbps (24μηνη διάρκεια συμβολαίου).

Cosmote 4G Pocket WiFi

Το πακέτο σύνδεσης αποτελεί την ιδανική λύση για ανεξάρτητο Wi-Fi Internet έως 150Mbps, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και μηνιαίες χρεώσεις. Τιμή αγοράς στα 99€. Περιέχει κάρτα 4G Wi-Fi modem, κάρτα SIM, και προσφέρεται με 50GB δωρεάν, για 6 μήνες. Μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο ίντερνετ έως 16 συσκευές και το μόντεμ έχει αυτονομία μπαταρίας έως 6 ώρες. Αν εξαντληθούν τα 50GB, διατίθενται επί πλέον πακέτα.

VodafoneGiga Wifi Home

Tο Giga WiFi Home προσφέρει υψηλές ταχύτητες, όπου κι αν βρίσκεται το σπίτι ή το εξοχικό, χωρίς σταθερή γραμμή στην τιμή των 19,80€ /μήνα. Αυτό γίνεται μέσω 4G+ router με SIM κάρτα, παρέχοντας 300GB κάθε μήνα, με ταχύτητες έως 150Μbps, όπου μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα περισσότερες συσκευές.

Τα στοιχεία προέρχονται από τα σάιτς των εταιρειών. Επειδή οι προσφορές τους διαρκώς τροποποιούνται, καλό είναι να ελεγχθούν ξανά και πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο να δούμε και τι πρόσθετα κόστη μπορεί να υπάρχουν (τέλη εγκατάστασης και ενεργοποίησης, κόστος router, κ.α.)

3 σκέψεις σχετικά με το “Ίντερνετ χωρίς σταθερό

  • Δεν ξέρω κανέναν στην Ελλάδα και δεν με ξέρει κανείς επειδή έφυγα από το 1983. Δεν θέλω SMS, ούτε και δωρεάν χρόνο ομιλίας. Αλλά εάν έρθω τώρα με τα 2 παιδιά μου, φοιτητές, πως μπορούμε 3 άνθρωποι να έχουμε ΙΝΤΕΡΝΕΤ μόνον, δίχως συμβόλαια, ούτε δεσμεύσεις και για 2 μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο ; Προφανώς τα κινητά μας, τα τάμπλετ και τα λάπτοπ μας είναι από το εξωτερικό και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ.

    Σχολιάστε
    • Εφόσον είστε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει το roaming, δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό και να κάνετε χρήση όλων των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα (π.χ. κλήσεις, SMS, MMS, υπηρεσίες δεδομένων, κλπ) και θα χρεώνεστε για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας όπως και στη χώρα σας.

      Σχολιάστε
    • η κοσμοτε εχει προσφορα απεριοριστα data μεχρι 31/8 αγοραζεις ενα στικακη που γινεται ρουτερ και καρτα σιμ και εχεις ιντερνετ πηγενε σε ενα καταστημα κοσμοτε και ρωτα εγω προσωπικα αυτο εχω τωρα

      Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *