TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Μεταφορά αρχείων μέσω ίντερνετ

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα σε τρόπους Μεταφοράς αρχείων, μεταξύ υπολογιστών ή και φορητών συσκευών. Συνοπτικά οι τρόποι αυτοί ήταν, με στικάκια USB, μέσω Wifi, με email και με υπηρεσίες online αποθήκευσης αρχείων ( όπως τα Dropbox, Google drive, OneDrive), καθένας με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.




Τελευταία ένας άλλος τρόπος χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να μεταφέρουν ή να διαμοιράσουν αρχεία.

Η μεταφορά και ο διαμοιρασμός αρχείων μέσω ίντερνετ. Αυτό γίνεται με ειδικά σάιτς που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες, συνήθως δωρεάν ή και με χρέωση (αν δε θέλουμε εμφάνιση διαφημίσεων, αν θέλουμε δυνατότητες μεταφοράς πολύ μεγάλων αρχείων, διαθεσιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προστασία αρχείων με κωδικούς κα.). Η διαδικασία για αυτού του είδους τα σάιτς είναι κοινή. Ανεβάζουμε ένα αρχείο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή ή τη συσκευή μας (ανάλογα με το μέγεθος του και την ταχύτητα της σύνδεσής μας αυτό μπορεί να κρατήσει και αρκετή ώρα) και μας παρέχεται ένα link το οποίο κοινοποιούμε σε όποιον θέλουμε να κατεβάσει το αρχείο.

Συνήθως τέτοιες υπηρεσίες ζητούν εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού, για να τις χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχουν όμως και μερικές που αν και μας ζητούν να δώσουμε το email μας ή να εγγραφούμε, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και μπορούμε να προχωρήσουμε στη μεταφορά των αρχείων μας ανώνυμα.

We Transfer

Επιτρέπει να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα και δωρεάν έως 2GB, , τα οποία παραμένουν διαθέσιμα για 7 ημέρες.

Zippyshare

Επιτρέπει να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα και δωρεάν έως 200 MB, τα οποία παραμένουν διαθέσιμα για 30 ημέρες από την τελευταία φορά που ζητήθηκαν.

Uploadfiles

Επιτρέπει να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα και δωρεάν έως 5GB, τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε αν θα παραμείνουν διαθέσιμα για 1 ώρα, 1 ημέρα, 7 ημέρες ή 30 ημέρες. Η ταχύτητα κατεβάσματος, φτάνει μέχρι τα 350KB/s.

TransferNow

Επιτρέπει να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα και δωρεάν έως 4GB, τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε αν θα παραμείνουν διαθέσιμα για όποιο διάστημα θέλουμε έως και 15 ημέρες.

File Dropper

Επιτρέπει να μοιραζόμαστε αρχεία ανώνυμα και δωρεάν έως 5GB, τα οποία παραμένουν διαθέσιμα για 30 ημέρες από την τελευταία φορά που ζητήθηκαν.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *