Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ

Οι αφίσες δημιουργούνται σε προγράμματα κατασκευής και επεξεργασίας γραφικών όπως το CorelDraw, ή το Adobe Photoshop τα οποία όμως έχουν πολλές δυνατότητες, απαιτούν πολλές γνώσεις και  προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Σε πιο απλή μορφή μπορούν να δημιουργηθούν σ’ ένα πρόγραμμα του Microsoft Office όπως το Word ή το PowerPoint (Δείτε τον τρόπο για Δημιουργία αφίσας στο PowerPoint). Όπως και να είναι χρειάζεται κάποια καλαισθησία και αρκετός χρόνος για το τελικό αποτέλεσμα. (Δείτε μερικές βασικές πληροφορίες για την Κατασκευή αφίσας).
Όλα αυτά μπορούμε να τα παρακάμψουμε κάνοντας χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής αφίσας όπως fotor και canva. Σ’ αυτά τα σάιτς υπάρχουν έτοιμα, κατασκευασμένα από γραφίστες, πρότυπα αφισών διαφόρων τύπων και για διάφορες περιπτώσεις, τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε, αλλάζοντας κείμενα, σβήνοντας ή μετακινώντας τμήματα, χρησιμοποιώντας δικές μας εικόνες κ.α. Όταν τελειώσουμε μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα και να το εκτυπώσουμε.

  1. fotor

fotorΗ fotor παρέχει δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας (από το Edit) κατασκευής διαφόρων κολάζ με εικόνες (από το Collage) και κατασκευής διαφόρων γραφικών όπως κάρτες, εξώφυλλα, μπάνερς, αφίσες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετά εργαλεία δωρεάν και χωρίς εγγραφή με email, αλλά για τα περισσότερα πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε Pro η οποία κοστίζει. Ευτυχώς η κατασκευή αφίσας είναι δωρεάν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά πρότυπα (όσα δεν έχουν ένα γαλάζιο εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία) για να πάρουμε ιδέες και να τα τροποποιήσουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας ότι νομίζουμε.

  1. canva

canva

Για να γίνει χρήση των υπηρεσιών της canva πρέπει να προηγηθεί εγγραφή με email. Κατόπιν μπορούμε να εργαστούμε με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας και διάφορα βοηθητικά (φωτογραφίες, τίτλοι, γραφικά) που παρέχονται τα οποία όμως στο τέλος θα ζητηθεί να τα πληρώσουμε. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικά μας και να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή σαν JPEG ή PDF και μετά να εκτυπώσουμε χωρίς πρόβλημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.