TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Καλύτερη αναζήτηση στο Google

Αναζήτηση στο Google με Κατηγορίες

Όταν κάνουμε μια αναζήτηση στο Google, πάνω από τα αποτελέσματα εμφανίζεται μια σειρά από κουμπιά με τις κατηγορίες αναζήτησης (Ιστός, Εικόνες, Βίντεο, Ειδήσεις, Χάρτες, κ.α.) Μ’ αυτά μπορούμε να περιορίσουμε τα αποτελέσματα σ’ αυτά τα είδη, δηλαδή να εμφανιστούν μόνο εικόνες ή μόνο βίντεο ή μόνο τελευταία νέα ή μόνο τοποθεσίες στο χάρτη.

Εργαλεία αναζήτησης

Το τελευταίο από τα παραπάνω κουμπιά είναι το Εργαλεία με το οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησης περιορίζοντάς τα ανάλογα με το πότε δημοσιεύτηκαν στο ίντερνετ, ανάλογα με τη χώρα ή τη γλώσσα που είναι και αν θέλουμε η αναζήτηση να περιέχει ακριβώς τις λέξεις ή τις φράσεις που ψάχνουμε.

Google_search_tools

Χρήση εισαγωγικών «»

Κατά την αναζήτηση για κάτι συγκεκριμένο,  βάζουμε τους όρους της αναζήτησης σε εισαγωγικά, για να αναζητήσουμε το σύνολο της φράσης με τη σειρά. Αν δεν βάλουμε τα  εισαγωγικά,  το Google θα ψάξει για περιεχόμενο που περιέχει τις λέξεις μας, σε οποιαδήποτε σειρά.

Χρήση του αστερίσκου * στη θέση λέξης που δε θυμόμαστε

Ο αστερίσκος είναι ένας από τους πιο χρήσιμους χαρακτήρες για αναζήτηση στο Google. Χρησιμοποιείται στη θέση οποιασδήποτε λέξης έχουμε ξεχάσει και μπορεί να συμπληρώνεται αυτόματα από την μηχανή αναζήτησης αργότερα. Μπορούμε έτσι να βρούμε στίχους τραγουδιών, ποιήματα, ρητά, αποσπάσματα κειμένων αν δεν θυμόμαστε όλες τις λέξεις.

Χρήση του συμβόλου πλην – για την εξάλειψη αποτελεσμάτων που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις

Αν κάνουμε αναζήτηση για έναν όρο και παράγονται πολλά αποτελέσματα που δεν μας ενδιαφέρουν, πρέπει να τα περιορίσουμε χρησιμοποιώντας τις λέξεις που δε θέλουμε και βάζοντας μπροστά τους το σύμβολο πλην -.

Αναζήτηση στο Google με εικόνες, αντί για κείμενο

Αν θέλουμε να ξέρουμε από πού προήλθε μια φωτογραφία, ποιοι ή τι εμφανίζονται, σε ποια περιοχή τραβήχτηκε, αν υπάρχουν παρόμοιες, τότε κάνουμε αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας εικόνες, αντί για κείμενο. Μπαίνουμε στην κατηγορία Εικόνες και πατάμε στο πλαίσιο αναζήτησης το εικονίδιο της κάμερας. Εδώ ζητάει να δείξουμε την εικόνα βάσει της οποίας θα γίνει η αναζήτηση, δίνοντας ή την τοποθεσία του ίντερνετ που βρίσκεται ή το   μέρος στο  οποίο είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή μας.

Αναζήτηση στο Google  για εικόνες

Δείτε πώς ψάχνουμε για συγκεκριμένου είδους εικόνες και πώς περιορίζουμε τα αποτελέσματα, ανάλογα με το μέγεθός τους, το χρώμα τους, τον τύπο τους, κ.α. εδώ.

Παιχνίδι Atari Breakout στο Εικόνες Google

Και για λίγη χαλάρωση, το παλιό θρυλικό παιχνίδι Atari Breakout είναι εύκολα προσβάσιμο. Απλά κάνουμε αναζήτηση για Atari Breakout στις Εικόνες Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *