TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Αγορές

Τα φθηνότερα πακέτα συνδέσεων Fiber

Τελευταία ενημέρωση 25 – 6 – 2023

Και οι 3 πάροχοι τηλεφωνίας στη χώρα μας (Cosmote, Vodafone, Nova), προσφέρουν συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων, που τις αποκαλούν συνδέσεις Fiber. Οι ταχύτητες των συνδέσεων ίντερνετ αρχίζουν από τα 100Mbps και φθάνουν στο 1Gbps. Αυτές είναι εφικτές στις περιοχές όπου υπάρχουν δίκτυα οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home), για πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, σε όλη τη διαδρομή τους μέχρι και το σπίτι του χρήστη. Αυτές οι συνδέσεις Fiber είναι απαραίτητες για οικογένειες, τα μέλη των οποίων είτε παίζουν online παιχνίδια είτε βλέπουν βίντεο, είτε κατεβάζουν διάφορα (και συνήθως όλα τα προηγούμενα γίνονται ταυτόχρονα).

Το δίκτυο FTTH που αναπτύσσεται αυτόν τον καιρό εκτιμάται ότι καλύπτει περίπου 1,5 εκατ. γραμμές σε όλη τη χώρα με την έμφαση να δίνεται στα αστικά κέντρα. 

Στον παρακάτω πίνακα εξετάζουμε τις φθηνότερες συνδέσεις Fiber σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ (τα λεγόμενα και double play) από 100Mbps, καθώς και τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στην προσφορά τους:

Μηνιαίο ΠάγιοΔωρεάν χρόνος προς σταθεράΔωρεάν χρόνος προς κινητάΤαχύτητα ίντερνετ
Vodafone Fiber 10025,90€/24,70€ με Vodafone κινητή   Απεριόριστα360 λεπτάέως 100Mbps
COSMOTE Fiber 100XL33,90€Απεριόριστα500 λεπτάέως 100Mbps
Nova Fiber26€ΑπεριόρισταΑπεριόριστααπό 100Mbps ως 500Mbps (αν υπάρχει δίκτυο FTTH μέχρι το σπίτι)

Διατίθενται βέβαια και αντίστοιχα πακέτα ακόμα υψηλότερων ταχυτήτων ίντερνετ 200Mbps, 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, σε ανώτερες βέβαια τιμές. Η ονομαστική ταχύτητα, η οποία αναφέρεται, αντιπροσωπεύει τη μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί με βάση την τεχνολογία σύνδεσης αλλά συνήθως είναι χαμηλότερη, γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, την απόσταση του σπιτιού από το αστικό κέντρο, την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, τον εξοπλισμό modem/router, κ.α.


Οι προσφορές Double Play Fiber, συνδυασμός δηλαδή γρήγορου ίντερνετ και σταθερού τηλέφωνου, ισχύουν για νέους πελάτες και αφορούν συμβόλαια με χρονική διάρκεια 24 μηνών. Μετά ισχύουν οι κανονικές υποτίθεται, αρκετά αυξημένες τιμές, οι οποίες όμως μπορεί να μειωθούν αρκετά και να συνδυαστούν και με άλλες προσφορές, αν γίνει μια διαπραγμάτευση λίγο πριν τη λήξη. Ειδικά αν ο πελάτης χρησιμοποιεί κι άλλες υπηρεσίες της ίδιας εταιρείας.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *