TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Επικαιρότητα

Βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας

Ένα τομέας όπου η επαυξημένη πραγματικότητα αποκτά τεράστια δυναμική είναι η εκπαίδευση. Η ανάπτυξη νέων τύπων ελκυστικού περιεχομένου συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση του μαθήματος και στην αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών. Ήδη 2 εταιρείες στην Ελλάδα κυκλοφορούν σχετικές εκδόσεις με εκπαιδευτικό κυρίως περιεχόμενο:




iWrite

Τα “Μαγικά Βιβλία” των Μικρών Εξερευνητών, είναι μία νέα σειρά βιβλίων γνώσεων για παιδιά από 3 έως 14 ετών, η οποία γράφτηκε, σχεδιάστηκε και εκδόθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από Έλληνες δημιουργούς. Οι κεντρικοί ήρωες είναι δύο αδέλφια (ο Πάρης και η Ρίτα), συνομήλικα των μικρών αναγνωστών, τα οποία μένουν στο σπίτι του παππού τους για τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκεί ανακαλύπτουν μία μυστική βιβλιοθήκη με μαγικά βιβλία που ζωντανεύουν μπροστά τους και με τα οποία ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη και παίρνουν πολλές γνώσεις.

Τα βιβλία κάνουν χρήση  επαυξημένης πραγματικότητας, όταν διαβάζονται σε συνδυασμό με ένα τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο (Αndroid, iPhone ή iPad) στα οποία πρέπει να εγκατασταθεί η δωρεάν εφαρμογή των Μικρών Εξερευνητών από το Google Play Store και AppStore. Βλέποντας μέσα από την οθόνη, τις σελίδες των βιβλίων, ζωντανεύουν πάνω τους τρισδιάστατα μοντέλα αυτών που περιγράφονται στα βιβλία, όπως άγρια και ήμερα ζώα της στεριάς και της θάλασσας, φανταστικά πλάσματα, μνημεία από όλο τον κόσμο, αλλά και το ηλιακό μας σύστημα.

Τα έξι βιβλία που κυκλοφορούν μέχρι τώρα αναφέρονται στα Μνημεία του Κόσμου, στον Βυθό της Θάλασσας, στη Φάρμα των Ζώων, στο Σαφάρι, στον κόσμο των Πλασμάτων της Φαντασίας και στο Διάστημα – Ηλιακό Σύστημα.



Livebooks

Τα Livebooks είναι κι αυτά κανονικά έντυπα βιβλία που συνοδεύονται από εφαρμογή για κινητά ή tablet, Android ή iOS, με την χρήση της οποίας τα βιβλία ζωντανεύουν τρισδιάστατα το περιεχόμενό τους, με κίνηση και ήχο, μέσω της κάμερας της συσκευής.
Δύο από τα βιβλία, «Το ηλιακό σύστημα σε 3D» και «Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν», περιλαμβάνουν εκτός από τις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας και λειτουργίες εικονικής πραγματικότητας, με τη χρήση μάσκας (γυαλιών) εικονικής πραγματικότητας, για μία πιο ρεαλιστική εμπειρία χρήσης.
Υπάρχουν επίσης, ιστορίες με δεινόσαυρους, παραμύθια με άγρια ζώα της ζούγκλας, μύθοι και θρύλοι σε παραμυθένια χωριά.
Τέλος διατίθενται και 2 αμιγώς εκπαιδευτικά βιβλία το “Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα” και το “Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα”, στα οποία με τη χρήση πάντα επαυξημένης πραγματικότητας και με τη βοήθεια μιας γάτας της Ρενάτας, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να εξασκηθούν στην εκμάθηση και τη γραφή των γραμμάτων και στην προπαίδεια, μέσα από διασκεδαστικά παραμύθια και παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *