TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

ΕπικαιρότηταΚινητό

Τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά

Τυχαίνουν περιπτώσεις που ο χρόνος μας φαίνεται ότι δεν περνάει, ή περνάει πολύ αργά και θέλουμε να τον γεμίσουμε με κάτι για να μη βαριόμαστε. Περιμένοντας στον οδοντογιατρό, σε κάποιο ραντεβού που μας έχουν στήσει ή πήγαμε νωρίτερα, στο νοσοκομείο, στο ταξίδι, όταν δεν μας πιάνει ύπνος ή όταν γενικά θέλουμε να χαλαρώσουμε. Κάποιοι (κυρίως παλιότεροι) λύνουν κουίζ ή σταυρόλεξα. Παλιά χρησιμοποιούσαν παιχνιδοκονσόλες όπως τα Gameboy (θυμόσαστε το Tetris και το Pokemon).

Οι περισσότεροι στις μέρες μας, όλα αυτά τα αντιμετωπίζουν με το να παίζουν παιχνίδια στα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική δραστηριότητα και αξίζει όσοι δεν τα έχουν δοκιμάσει, να κάνουν μια δοκιμή. Υπάρχουν παιχνίδια όλων των ειδών, για μικρούς και μεγάλους, για αρχάριους, παιχνίδια γνώσεων ή νοημοσύνης, πρωτότυπα ή μεταφορές παλιών γνωστών παιχνιδιών στο κινητό, ή ποικιλία είναι απεριόριστη. Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια για φορητές συσκευές, τα οποία έχουν κατεβάσει και παίζουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο:

Candy crash

Παιχνίδι τύπου Match 3 στο οποίο εξαλείφουμε χρωματιστά ζαχαρωτά και καραμέλες, αλλάζοντας τις θέσεις τους, για να βρεθούν κοντά τρία ή περισσότερα. Συνδυασμοί  τεσσάρων ή περισσότερων δημιουργούν power-ups (βόμβες διαφόρων ειδών). Υπάρχουν διάφοροι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν σε περιορισμένο αριθμό κινήσεων ή σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Two Dots

Ενώνουμε τελείες διαφόρων χρωμάτων για να τις εξαφανίσουμε, μέσα σε περιορισμένο αριθμό κινήσεων. Ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει γρηγορότερα το επίπεδο, είναι να βρούμε και να ενώσουμε σχηματισμένα τετράγωνα παρόμοιων χρωμάτων.

2048

Σέρνουμε πλακάκια με αριθμούς για να μετακινηθούν στην οθόνη. Με κάθε μετακίνηση εμφανίζονται νέα. Όταν δύο πλακάκια με τον ίδιο αριθμό αγγίζουν, ενώνονται σε ένα το οποίο έχει το διπλάσιο αριθμό. Οι αριθμοί αρχίζουν από το 2 και συνεχίζουν με 4, 8, 16, 32, 64 κ.ο.κ. κερδίζουμε όταν δημιουργηθεί το πλακάκι 2048.

Monument Valley

Παιχνίδι παζλ, στο οποίο ο παίκτης οδηγεί μια πριγκίπισσα μέσα από λαβύρινθους ψευδαισθήσεων και σουρεαλιστικών κατασκευών, τις οποίες πρέπει να τροποποιήσει για να βρει τρόπο να φτάσει στην έξοδο.

Subway Surfers

Το Subway Surfers είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και πιο κατεβασμένα παιχνίδια όλων των εποχών. Ανήκει στην κατηγορία runners και αφορά έναν καλλιτέχνη γκράφιτι στο μετρό, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τον φύλακα και το σκύλο του.  Καθώς τρέχουν, αρπάζουν διάφορα power-ups, νομίσματα, κ.α. αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν συγκρούσεις με τρένα και άλλα αντικείμενα. Μπορούν επίσης να πηδήξουν πάνω από τα τρένα και να κάνουν σερφ με hoverboards για να αποφύγουν τη σύλληψη έως ότου χτυπήσουν σε εμπόδιο ή χτυπηθούν από τρένο.

Cut the Rope

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να κόψουμε τα σκοινιά που συγκρατούν γλυκά, με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά να πέσουν στο στόμα ενός τέρατος.

Fruit Ninja

Σέρνοντας το δάχτυλό μας στην οθόνη, πρέπει να κόβουμε φρούτα που εμφανίζονται ταχύτατα, αποφεύγοντας όμως τις βόμβες.

Real Racing 3

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με αγώνες αυτοκινήτων. Πολύ ρεαλιστικά γραφικά με αντανακλάσεις, σκιές και ζημιές που επηρεάζουν τη λειτουργία των οχημάτων.

The Room

Τρισδιάστατο και διαδραστικό παιχνίδι παρατηρητικότητας με γρίφους.  Σε ένα δωμάτιο υπάρχει ένα μυστηριώδες κουτί  με πολλά κρυμμένα μυστικά. Πρέπει ακολουθώντας τις  ενδείξεις να βρούμε τη σωστή σειρά ενεργειών για να ανοίξει.

Temple Run

Σε έναν αρχαίο ναό, ο παίκτης τρέχει συνεχώς, προσπαθώντας να αποφύγει εμπόδια, να στρίβει και να πηδάει όταν χρειάζεται και να συλλέγει κέρματα για αναβαθμίσεις.

Angry Birds

Με μια σφεντόνα εκτοξεύουμε πουλιά διαφόρων ειδών και ικανοτήτων, σε γουρούνια τα οποία είναι στερεωμένα πάνω ή μέσα σε ποικίλες κατασκευές, με σκοπό να τις γκρεμίσουμε και να τα  εξολοθρεύσουμε όλα. Από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, έχει γίνει και ταινία.

Among Us

Το Among Us παίζεται  online ή μέσω τοπικού WiFi από 4-10 παίκτες, οι οποίοι είναι μέλη του πληρώματος ενός διαστημόπλοιου που προετοιμάζεται για αναχώρηση. Ένας από αυτούς είναι απατεώνας και προσπαθεί να εξαπατήσει ή και να σκοτώσει τους άλλους, να σαμποτάρει το σκάφος και να προκαλέσει χάος, παραμένοντας ανώνυμος, μέχρι να εξαλείψει όλο το υπόλοιπο πλήρωμα. Οι άλλοι μπορούν να κερδίσουν ολοκληρώνοντας τα καθήκοντά τους και ανακαλύπτοντας τον απατεώνα.

Plants vs. Zombies

Ένα πλήθος από ζόμπι (26 διαφορετικά είδη, μερικά πολύ ισχυρά) είναι έτοιμο να εισβάλει στο σπίτι μας. Χρησιμοποιούμε το οπλοστάσιό μας από διάφορα είδη φυτών διαφορετικών δυνατοτήτων, για να τα καθυστερήσουμε ή να τα εξολοθρεύσουμε,  πριν σπάσουν την πόρτα μας.

Minecraft

Παιχνίδι  δημιουργικότητας και εξερεύνησης. Οι παίκτες χτίζουν κατασκευές από κύβους σε ένα τρισδιάστατο κόσμο, από καλύβες έως πόλεις. Πολύ δημοφιλές σε μικρότερες ηλικίες.

Τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά που αναφέρθηκαν μπορούν να παιχτούν σε συσκευές Android αλλά και iOS, σε τηλέφωνα αλλά και σε τάμπλετς. Πολλά είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν και πολλά που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στις πίστες αν δεν πληρωθούν. Οι αγορές τους μπορούν να γίνουν ανάλογα και με την πλατφόρμα  των συσκευών μας, μέσα από τις αντίστοιχες online εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στα μενού τους,  το Google Play (Store) για συσκευές Android και το Appmarket για συσκευές της Apple με iOS. Όσων οι συσκευές δεν διαθέτουν για διάφορους λόγους, αυτές τις εφαρμογές, υπάρχουν και άλλες ανεξάρτητες online εφαρμογές, όπου μπορούν να βρεθούν παρόμοια παιχνίδια, τις οποίες είχαμε παρουσιάσει στο άρθρο μας Κατέβασμα εφαρμογών στο κινητό.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *