TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΔραστηριότητες

Ανέβασμα στο YouTube

Το YouTube είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες προβολής και διαμοιρασμού βίντεο με σχεδόν 2 δις. χρήστες μηνιαίως οι οποίοι αφιερώνουν περίπου 1 ώρα καθημερινά.

Τα βίντεο που ανεβάζονται και προβάλλονται από το YouTube εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς:

  • Επίδοξοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες, για να γίνουν γνωστοί, αλλά και φτασμένοι για να διαφημίσουν και να μετρήσουν την αποδοχή του κοινού, ανεβάζουν τις δουλειές τους.
  • Κόμματα, οργανώσεις, οργανισμοί, ομάδες παρουσιάζουν το έργο τους, για ενημέρωση και προβολή.
  • Επιχειρήσεις κάθε είδους για προώθηση και διαφήμιση.
  • Γνώστες και ειδήμονες σε διάφορα θέματα προβάλλουν εκπαιδευτικά βίντεο με συμβουλές, τεχνικές, παρουσιάσεις προϊόντων.
  • Απλοί χρήστες μοιράζονται τις οικογενειακές ή κοινωνικές τους στιγμές.

Αν δεν έχουμε μπει ακόμα στην κατηγορία αυτών που ανεβάζουν για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς άλλους, βίντεο στο YouTube ας δούμε τη διαδικασία για να το κάνουμε:

Αρχικά πρέπει να έχουμε ένα βίντεο, το οποίο θα έχουμε τραβήξει κυρίως με το κινητό ή με την φωτογραφική μηχανή μας.

Συμβουλές για τη λήψη βίντεο εκδήλωσης.

Καλό θα ήταν να το έχουμε βελτιώσει πριν, με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, για αφαίρεση ανεπιθύμητων τμημάτων του, πρόσθεση διαφόρων εφέ, τίτλων, κ.α.

Μπαίνουμε στη σελίδα του YouTube. Αν δεν έχουμε ήδη ένα λογαριασμό στη Google στην οποία ανήκει το YouTube, (π.χ. στο Gmail ή για το Android κινητό), για να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία εισόδου, τότε θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέο λογαριασμό.

Πατάμε το κουμπάκι Δημιουργία βίντεο ή ανάρτησης (σαν κάμερα με άσπρο σταυρό) πάνω δεξιά και επιλέγουμε Μεταφόρτωση βίντεο.

Επιλέγουμε αν θα είναι Δημόσιο (για όλους) ή θα έχει περιορισμούς προβολής.

Πατάμε Επιλέξτε αρχεία για μεταφόρτωση και θα ανοίξει παράθυρο με τα αρχεία του υπολογιστή μας, για να επιλέξουμε το βίντεο μας. Μπορούμε επίσης να σύρουμε και να αποθέσουμε με το ποντίκι το αρχείο που θέλουμε να ανεβάσουμε.

Το ανέβασμα του βίντεο θα κάνει κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί, που εξαρτάται από το μέγεθος και τη διάρκειά του. Όσο το βίντεο ανεβαίνει μπορούμε να βάλουμε τον τίτλο, μια περιγραφή και μερικές λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που θα βοηθήσουν περισσότερο στην αναζήτηση και στην εύρεσή του.

Η Google και το YouTube χρησιμοποιούν κυρίως τις λέξεις του τίτλου για την εμφάνιση του κάθε βίντεο στα αποτελέσματα αναζήτησης, γι’ αυτό πρέπει να είναι περιγραφικός του θέματος, όχι ασαφής ή δύσκολος και σχετικός με το τι μπορεί να ψάχνουν οι άνθρωποι.

Υπάρχουν κι άλλες σύνθετες ρυθμίσεις όπως επιλογή κατηγορίας, αν θα επιτρέπονται σχόλια και αξιολογήσεις, κ.α.

Μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα του βίντεο, θα έχουμε τη δυνατότητα επιλογής μιας από τρεις εικόνες – μικρογραφίες, με την οποία θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τέλος πατάμε το κουμπί Δημοσίευση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από αυτό το σημείο, το βίντεο θα βρίσκεται στο YouTube, διαθέσιμο στο κοινό ή όχι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Εάν θέλουμε στο μέλλον να κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές στο βίντεο και στα στοιχεία του, να δούμε τους συνδρομητές, την ελέγξουμε τα στατιστικά, πάμε στο εικονίδιο του λογαριασμού μας πάνω δεξιά και επιλέγουμε Το κανάλι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *