TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Sharing

Ένα έθιμο που συνεχίζει να διατηρείται και στις μέρες μας είναι η αποστολή ευχετήριων καρτών, είτε από ιδιώτες στους συγγενείς και φίλους τους είτε από φορείς όπως σχολεία, συλλόγους, ομάδες ή επιχειρήσεις, που στέλνουν κάρτες για να ευχηθούν στα μέλη τους για τα Χριστούγεννα ή για το νέο έτος, να ευχαριστήσουν τους υποστηρικτές τους ή τους πελάτες τους και να προωθήσουν γενικά τις δραστηριότητές τους.

Υπάρχουν όμως διαφορές από τις παλαιότερες μέρες, στους τρόπους δημιουργίας, προμήθειας και αποστολής των καρτών. Από εκεί δηλαδή που έπρεπε να αγοράσουμε έντυπες κάρτες από χαρτοπωλεία, και να τις αποστείλουμε με το παραδοσιακό ταχυδρομείο, φτάσαμε να τις δημιουργούμε μόνοι μας στο ίντερνετ με τη βοήθεια ειδικών σάιτς που μας παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία και να τις αποστέλλουμε ψηφιακά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω κοινωνικών δικτύων. Και πάλι όμως απαιτείται να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για τη δημιουργία τους, συνδυάζοντας τα επί μέρους στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Και αυτό θεωρείται παρωχημένο πια, μια που με την εμφάνιση της Τεχνητής Νοημοσύνης, αρκεί να δώσουμε τις κατάλληλες εντολές (εννοείται με απλές λέξεις ή φράσεις), για να κατασκευαστούν τέτοιες κάρτες και μάλιστα εντελώς πρωτότυπες και διαφορετικές από τις υπάρχουσες. Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε αντίθεση με την αναζήτηση Google, δεν παρουσιάζει πληροφορίες και εικόνες που ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο, αλλά βάσει όλων αυτών, δημιουργεί νέες, βασισμένες στα κριτήρια που δίνουμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι η κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών στο σάιτ Silly Robot Cards. Μπαίνοντας, βλέπουμε εικόνες που έχουν φτιαχτεί πρόσφατα από διάφορους χρήστες, τις οποίες μπορούμε να ανοίξουμε για να μελετήσουμε πώς δημιουργήθηκαν και να πάρουμε ιδέες. Πατώντας στο Create a Card, αρχίζουμε τη διαδικασία. Αρχικά επιλέγουμε στιλ κάρτας (ρεαλιστική, σαν καρτούν, σαν σχέδιο, αφηρημένη), διάθεση (διασκεδαστική, σουρεαλιστική, χαριτωμένη, σοβαρή), λεπτομέρειες για ακριβέστερη δημιουργία και τέλος 2-3 λέξεις για ευχή ή τίτλο. Κατόπιν πατάμε Create Cards και περιμένουμε λίγο για τη δημιουργία 4 διαφορετικών εικόνων, τις οποίες μπορούμε να κατεβάσουμε ή να τις παραλάβουμε εκτυπωμένες με ένα μικρό κόστος. Παρακάτω βλέπουμε κάρτες που δημιουργήσαμε, καθώς και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν. Η κεντρική εικόνα του άρθρου δημιουργήθηκε επίσης με εικόνες του ίδιου σάιτ με ρυθμίσεις «technology teacher, gadgets around, ai models in background».

Για να δημιουργηθούν οι κάρτες απαιτούνται tokens. Μας δίνεται μια ποσότητα αρχικά, τα οποία μετά από μερικές φορές εξαντλούνται και πρέπει να αγοράσουμε νέα. Οι τιμές δεν είναι πολύ υψηλές (1£ για 100 tokens, με τα οποία παράγονται 20 κάρτες, ενώ υπάρχουν και πακέτα με μεγαλύτερες ποσότητες).


Δείτε ακόμα

Sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *