TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κατασκευές

Ψεύτικες φωτογραφίες διακοπών

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε διακοπές στα δημοφιλή μέρη που ονειρεύονται κι αναγκαστικά συμβιβάζονται σε περιοχές που δεν έχουν τη λάμψη των γνωστών και προβεβλημένων. Υπάρχουν όμως τρόποι να το αλλάξουμε αυτό, τουλάχιστον εικονικά στον ψηφιακό κόσμο και έτσι να δείξουμε στους φίλους μας και στους ακολούθους μας στα κοινωνικά δίκτυα, μια διαφορετική πραγματικότητα.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε 2 φωτογραφίες. Μία με το τοπίο που θέλουμε για φόντο και μία με τον εαυτό μας (για καλύτερα αποτελέσματα το φόντο της να είναι μονόχρωμο ή τουλάχιστον να έχει όσο λιγότερες λεπτομέρειες γίνεται και τα χρώματά του να διαφέρουν από τα χρώματα των ρούχων). Στη δεύτερη θα αφαιρέσουμε το φόντο (background) και μετά θα τοποθετήσουμε ένα νέο φόντο πίσω της με το τοπίο.

Αυτό γινόταν παλιά μόνο στα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop ή το δωρεάν paint.net ως εξής. Πρώτα επιλέγουμε το τμήμα της εικόνας που θέλουμε να κρατήσουμε (δηλαδή τον εαυτό μας) με τα εργαλεία επιλογής. Κατόπιν το επικολλάμε πάνω στην άλλη φωτογραφία του τοπίου σαν νέο στρώμα (layer) προσαρμόζοντας τη θέση και τις διαστάσεις του και ίσως και τα χρώματά του,  για να πάρουμε ένα όσο πιο αληθοφανές αποτέλεσμα γίνεται. Τώρα πια αυτό μπορεί και να γίνει και στο Word η στο PowerPoint.

Πολύ ευκολότερα όμως μπορεί να γίνει πια σε διάφορους ιστότοπους στο ίντερνετ.  Σ’ αυτούς υπάρχουν εργαλεία, τα οποία αναγνωρίζουν αυτόματα τα ξεχωριστά τμήματα της κάθε φωτογραφίας και κάνουν την εργασία της αφαίρεσης φόντου και της τοποθέτησης του προσώπου σε όποιο νέο φόντο επιλέξουμε, πανεύκολη και μάλιστα με ελάχιστο ή και καθόλου κόπο από μέρους μας.

Μερικά από τα πιο γνωστά δωρεάν σάιτς αφαίρεσης ή αντικατάστασης φόντου είναι τα:

remove.bg

fotor

retoucher.online 

Το τελευταίο μάλιστα μας δίνει και πρόσθετες δυνατότητες αλλαγής μεγέθους και απλής διόρθωσης και των δύο φωτογραφιών για βελτίωση της τελικής φωτογραφίας. Όταν τελειώσουμε μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα στη συσκευή μας και να το χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Τις φωτογραφίες φόντου μπορούμε να τις αναζητήσουμε στο διαδίκτυο και να τις κατεβάσουμε με τους τρόπους που δείξαμε στο άρθρο μας Κατέβασμα φωτογραφιών από το ίντερνετ.

Τώρα που είδαμε πόσο εύκολα γίνεται η αφαίρεση φόντου στις φωτογραφίες, μπορούμε να το κάνουμε και για άλλες πιο χρήσιμες περιπτώσεις, όπως για χρήση τους σε διάφορους διαφημιστικούς ή εκδοτικούς σκοπούς, όπως δείξαμε στο άρθρο μας Αφαίρεση φόντου.  


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *