TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κατασκευές

Αφίσα για ταξίδι ή εκδρομή

Μια αφίσα χρησιμοποιείται από έναν επαγγελματία, ένα σύλλογο, ένα φορέα για να γνωστοποιήσει και να προωθήσει στην ευρύτερη κοινωνία κάποια δραστηριότητα ή  εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιήσει. Έχουμε αναφερθεί στο άρθρο μας Κατασκευή αφίσας για τον τρόπο για να δημιουργηθούν σωστές και ελκυστικές αφίσες για προσέλκυση του ενδιαφέροντος του κοινού.



Πέρα από τις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν γενικά, κάθε αφίσα ανάλογα και με το θέμα της έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά που πρέπει να τονιστούν για να είναι πιο επιτυχημένη και να έχει τα αποτελέσματα που ζητούνται. Μια τέτοια περίπτωση είναι η διοργάνωση μιας εκδρομής ή ταξιδιού από ταξιδιωτικό γραφείο ή σύλλογο, για τα οποία ανάλογα και με το σκοπό τους πρέπει να τονιστούν ξεχωριστά πράγματα όπως ο προορισμός, τα αξιοθέατα, η καλή τιμή, ο σκοπός ή και το μέσο. Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με χρήση είτε φωτογραφιών είτε κειμένου και με τη βοήθεια εντυπωσιακών γραφικών και χρωμάτων.

Μια αφίσα για ταξίδι ή εκδρομή, πρέπει να έχει επίσης μερικά πρόσθετα στοιχεία, όπως:

  • Το σημείο και το χρόνο αναχώρησης
  • Τις επισκέψεις και τις δραστηριότητες, δηλαδή το πρόγραμμα με συνοπτικό τρόπο.
  • Την τιμή, τι περιλαμβάνεται σ’ αυτή, τι όχι και τις τυχόν πρόσθετες χρεώσεις ή μειώσεις.




Μπορούμε να εργαστούμε με τον τρόπο που δείξαμε στο άρθρο μας Δημιουργία αφίσας στο PowerPoint και για την επεξεργασία των φωτογραφιών με παρόμοιο τρόπο με του άρθρου μας  Επεξεργασία εικόνας στο Word. Αν έχουμε βέβαια τις γνώσεις μπορούμε να εργαστούμε σ’ ένα ειδικό πρόγραμμα γραφικών (Photoshop, Coreldraw), όπου θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες.

Τα δύο αρχεία (μεγέθους Α4) μπορείτε να το κατεβάσετε σε PowerPoint, για επεξεργασία και εκτύπωση, από τα downloads του techteacher.gr:

Αφίσα 1    Αφίσα 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *