TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetOfficeΚατασκευές

Μετατροπή εικόνας σε σκίτσο για ζωγραφική

Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε πώς μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες εικόνες για χρωμάτισμα για να χησιμοποιηθούν για διάφορες δραστηριότητες. Εδώ θα δούμε πώς μπορούμε να  μετατρέψουμε μια έγχρωμη εικόνα ή φωτογραφία του θέματος που θέλουμε σε σκίτσο για ζωγραφική ή χρωμάτισμα.



Μετατροπή εικόνας σε σκίτσο για ζωγραφική στο Word

Εισάγουμε την εικόνα στο Word ή και στο PowerPoint.  Βλέπουμε ότι ανοίγουν τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. (Έχουμε αναφερθεί εκτενέστερα σε προηγούμενο άρθρο για την επεξεργασία εικόνας στο Word).  Αν έχουμε πατήσει αλλού, πρέπει να κάνουμε διπλό κλικ στην εικόνα. Ανοίγει το μενού Μορφοποίηση απ’ όπου επιλέγουμε Προσαρμογή-Καλλιτεχνικά εφέ-Επιλογές Καλλιτεχνικών εφέ. Από τα Καλλιτεχνικά εφέ επιλέγουμε Φωτοαντίγραφο και πάμε τα 2 ρυθμιστικά Διαφάνειας και Λεπτομέρειας στο 0 (ή της Λεπτομέρειας στο 1, αν θέλουμε πιο έντονα τα περιγράμματα).

Μετατροπή εικόνας σε σκίτσο για ζωγραφική στο ίντερνετ

Αν δεν υπάρχει το Word  ή η σωστή έκδοσή του, ανοίγουμε το σάιτ online.rapidresizer.com κι από το μενού πάνω επιλέγουμε Tools και μετά Picture Stencil Maker. Ανοίγει η σελίδα που θα χρησιμοποιήσουμε για την εργασία μας. Για να ανεβάσουμε μια εικόνα από τον υπολογιστή μας, πατάμε στο Choose File, επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε και πατάμε Upload. Μετά από λίγο η εικόνα μας μετατρέπεται σε σχέδιο. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πειραματιζόμαστε με τις 3 επιλογές Edges, Threshold, Adaptive μετακινώντας ταυτόχρονα και το σλάιντερ από κάτω για να σκουράνουμε-τονίσουμε τις γραμμές. (Συνήθως με το Edges  και με το σλάιντερ κοντά στο Darker, έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα). Αν κάνουμε κλικ πάνω στο σχέδιο, μπορούμε να το δούμε μεγαλύτερο και αν κάνουμε τώρα δεξί κλικ έχουμε την επιλογή αποθήκευσης στον υπολογιστή μας.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *