TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Office

Αφίσα έναρξης σχολικού έτους 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα δημιουργήσουμε μια αφίσα για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο PowerPoint, την οποία θα αναρτήσουμε, έξω από το σχολείο, αλλά και σε σημεία της περιοχής, από τα οποία περνάει αρκετός κόσμος (πλατείες, καταστήματα κ.α.).

Ανοίγοντας το PowerPoint, και εφόσον θέλουμε η αφίσα μας να έχει κατακόρυφο προσανατολισμό, πηγαίνουμε στο μενού Σχεδίαση – Μέγεθος διαφάνειας – Προσαρμογή μεγέθους διαφανειών κι από εδώ επιλέγουμε από το Διαφάνειες προσαρμοσμένες για Α4 και προσανατολισμό Διαφάνειας Κατακόρυφο.

Τώρα θα ερωτηθούμε για το πώς θέλουμε να  εμφανίζεται το ήδη υπάρχον περιεχόμενο, δεν έχει σημασία αφού δεν έχουμε σχεδιάσει τίποτα, πατάμε οτιδήποτε.

Διαγράφουμε την υπάρχουσα διαφάνεια με τον τίτλο και υπότιτλο και δημιουργούμε μια νέα κενή διαφάνεια.

Κάνουμε αναζήτηση στο Google για εικόνες με τον όροback to school. Εμείς διαλέξαμε την παρακάτω εικόνα, την οποία βρήκαμε εδώ. Θα την κόψουμε σε 2 κομμάτια και θα τοποθετήσουμε το ένα στο πάνω και το άλλο στο κάτω τμήμα της αφίσας μας.

Την αντιγράφουμε και την επικολλούμε οπουδήποτε για να έχουμε 2 αντίγραφα της ίδιας εικόνας. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο ένα, εμφανίζεται η καρτέλα Μορφοποίηση. Χρησιμοποιώντας την εντολή Περικοπή, πιάνουμε και σέρνουμε προς τα πάνω, από την κάτω μεσαία μαύρη λαβή, για να αφαιρέσουμε το κάτω μισό κομμάτι της εικόνας.

Τροποποιούμε το μέγεθός της, αν χρειάζεται και την τοποθετούμε στο πάνω τμήμα της αφίσας.

Επαναλαμβάνουμε με την αντίθετη φορά τη διαδικασία της Περικοπής στο άλλο αντίγραφο της εικόνας και το τοποθετούμε στο κάτω τμήμα της αφίσας.

Εισάγουμε κατόπιν από Εισαγωγή – Πλαίσιο κειμένου με γραμματοσειρά Consolas:

  1. Στο πάνω τμήμα το όνομα του σχολείου μας (μέγεθος 32).
  2. Πιο κάτω γράφουμε ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ» (μέγεθος 44).
  3. Πιο κάτω «ΑΓΙΑΣΜΟΣ» Enter «ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΒΛΙΩΝ» (μέγεθος 36).
  4. Και τέλος την ημερομηνία και ώρα της τελετής και ό,τι άλλο νομίζουμε (μέγεθος 24).

Ανάμεσα στα πλαίσια κειμένου θα βάλουμε διαχωριστικές γραμμές είτε απλές μέσα από το πρόγραμμα από Εισαγωγή – Σχήματα – Γραμμή, είτε πιο διακοσμητικές, κάνοντας αναζήτηση για εικόνες στο Google με τις λέξεις divider line.

Πρέπει να προσέξουμε τα διαστήματα μεταξύ των κειμένων και των γραμμών, καθώς και την σωστή στοίχιση όλων στο κέντρο είτε με το μάτι είτε (για ακρίβεια) από το μενού Μορφοποίηση – Στοίχιση.

Η έτοιμη αφίσα φαίνεται στην κεντρική εικόνα του άρθρου και μπορεί να κατεβεί από τη σελίδα Αφίσα έναρξης σχολικού έτους 3, στην περιοχή downloads του techteacher.gr.

Δείτε και αφίσες προηγουμένων ετών:

Αφίσα έναρξης σχολικού έτους 1

Αφίσα έναρξης σχολικού έτους 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *