Μοίρασμα και δημοσίευση παρουσιάσεων PowerPoint

Ελάχιστοι άνθρωποι πρέπει να έχουν απομείνει –ειδικά στον κόσμο των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης- που δεν έχουν δει μια παρουσίαση για κάποιο θέμα ή δεν έχουν ακούσει για το πρόγραμμα που την δημιούργησε, το PowerPoint.

Το PowerPoint το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη σουίτα Office της Microsoft, είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας παρουσιάσεων, με τις οποίες μπορούμε να δείξουμε στο κοινό μας πληροφορίες, γνώσεις, στατιστικά στοιχεία, εικόνες, βίντεο και όλα αυτά με έναν απλό και εύκολο στην εκμάθηση τρόπο. Αν και είναι το πιο γνωστό, δεν είναι το μόνο πρόγραμμα του είδους του, υπάρχουν και άλλα παρόμοια, μερικά απ’ αυτά και εντελώς δωρεάν.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το υλικό των παρουσιάσεων χρειάζεται να μοιραστεί με τους συναδέλφους ή τους μαθητές, που την είδαν, για να ανατρέξουν στις πληροφορίες ή και για να την παρουσιάσουν εκ νέου.

Ποιοι τρόποι για το μοίρασμα ή δημοσίευση παρουσιάσεων PowerPoint υπάρχουν;

  1. share-powerpoint-presentation_usbΜεταφορά στα στικάκια USB των ενδιαφερομένων

Αυτή ή λύση δεν εξυπηρετεί, ειδικά αν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, γιατί απαιτεί πολύ χρόνο, φυσική παρουσία και εγκυμονεί κινδύνους ασφάλειας του υπολογιστή.

 

 

 

  1. share-powerpoint-presentation_mailΑποστολή με email

Ένας απλός και εύκολος τρόπος είναι να σταλεί με email, σαν συνημμένο, σε πολλούς παραλήπτες. Αυτή η μέθοδος όμως απαιτεί να είναι γνωστά τα email τους, πράγμα όχι και τόσο πρακτικό και με κίνδυνο λάθους. Επίσης δεν ενδείκνυται για μεγάλα αρχεία.

 

 

  1. host-powerpoint-presentationsΑποθήκευση σε υπηρεσίες online αποθήκευσης αρχείων

Κάνοντας χρήση μιας υπηρεσίας online αποθήκευσης αρχείων όπως το Dropbox, το Google drive, to OneDrive της Microsoft. Αυτές οι υπηρεσίες μας δίνουν online αποθηκευτικό χώρο (1-5 GB) αρκεί να έχουμε ή να δημιουργήσουμε λογαριασμό σ’ αυτές. Εκεί μπορούμε να δημιουργήσουμε φακέλους και να μεταφέρουμε διάφορα αρχεία για αποθήκευση και για μοίρασμα αν τα κάνουμε κοινόχρηστα. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να δώσουμε δικαίωμα για κατέβασμα από όποιον έχει το link που δημιουργείται ή και για προβολή της παρουσίασης (όπου δεν υποστηρίζονται τα διάφορα εφέ, κινήσεις, μεταβάσεις).

Στις 3 παραπάνω περιπτώσεις, για να ανοίξει ο παραλήπτης την παρουσίαση, θα πρέπει να έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το PowerPoint και μάλιστα στην ίδια έκδοση μ’ αυτή που το δημιούργησε, γιατί υπάρχουν θέματα συμβατότητας ανάμεσα στις διαφορετικές εκδόσεις των προγραμμάτων.

  1. share-powerpoint-presentation_youtubeΜετατροπή της παρουσίασης σε βίντεο και ανέβασμά του στο Youtube

Το PowerPoint δίνει τη δυνατότητα να μετατραπεί η παρουσίαση σε διαφόρων μορφών βίντεο (Αρχείο – Εξαγωγή – Δημιουργία βίντεο και επιλογή του είδους βίντεο). Μετά το τέλος της διαδικασίας το βίντεο της παρουσίασης, μπορεί να ανεβεί  στο Youtube. Έτσι η παρουσίαση γίνεται τώρα διαθέσιμη για ευρύτερο κοινό και μάλιστα μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλα σάιτς ή κοινωνικά δίκτυα.

  1. share-powerpoint-presentation_servicesΥπηρεσίες φιλοξενίας και προβολής παρουσιάσεων

Υπηρεσίες όπως SlideShare ή SlideBoom κ.α. μπορούν να φιλοξενήσουν παρουσιάσεις των μελών (απαιτούν εγγραφή) και μετά να τις προβάλλουν online μέσα στον browser για τον οποιοδήποτε. Έτσι κανένας δεν μπορεί να τις κατεβάσει και να τις αντιγράψει. Η προβολή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις παρόμοια και με τον ίδιο τρόπο ελεγχόμενη με του PowerPoint. Επίσης ενσωματώνεται εύκολα σε άλλα σάιτς ή κοινωνικά δίκτυα.

Στις 2 παραπάνω περιπτώσεις οι χρήστες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και με φορητές συσκευές (κινητά, τάμπλετ) και μπορούν επίσης να γράφουν σχόλια, για την παρουσίαση και το δημιουργό της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.