TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

OfficeΚατασκευές

Δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας στο PowerPoint

Τους τελευταίους μήνες κάθε χρόνου, πολλοί φορείς όπως σχολεία, σύλλογοι, ομάδες ή επιχειρήσεις, στέλνουν κάρτες με ευχές για τα Χριστούγεννα ή για το νέο έτος για να ευχηθούν στα μέλη τους, να ευχαριστήσουν τους υποστηρικτές τους ή τους πελάτες τους και να προωθήσουν γενικά τις δραστηριότητές τους.




Μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε μια δική μας πρωτότυπη κάρτα  στο PowerPoint, με το δικό μας λογότυπο και τις ευχές μας, την οποία μπορούμε να εκτυπώσουμε για να τη στείλουμε με αλληλογραφία. Μπορούμε επίσης να την αποθηκεύσουμε σαν εικόνα και να την στείλουμε με email ή να τη δημοσιεύσουμε στο facebook.

Συνήθως οι κάρτες  αυτού του είδους έχουν τη μορφή δίπτυχου, δηλαδή ένα κομμάτι χαρτόνι διπλωμένο στα δύο, με οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό, με μέγεθος Α5 (δηλαδή ένα φύλλο Α4 διπλωμένο στα 2) ή Α6 (το μισό από το προηγούμενο), είτε και οποιοδήποτε άλλη μορφή (π.χ. μονόφυλλη) ή μέγεθος ανάλογα και με το θέμα και την παρουσίασή του.


Πρώτη μας δουλειά, όταν ανοίξουμε το Powerpoint, είναι να αλλάξουμε το μέγεθος της διαφάνειας σε Α4. Πάμε στο μενού Σχεδίαση – Μέγεθος διαφάνειας – Προσαρμογή μεγέθους διαφανειών

κι από εδώ επιλέγουμε από το Διαφάνειες προσαρμοσμένες για Α4 και Προσανατολισμό σελίδας – Διαφάνειες –  Οριζόντιο.

 

Χωρίζουμε το φύλλο με μία κάθετη γραμμή στη μέση σε 2 ίσα μέρη και εργαζόμαστε στο ένα.

Εισάγουμε από το μενού Εισαγωγή – Σχήματα ένα τρίγωνο, σέρνοντας το ποντίκι προς τα κάτω για να γίνει ισοσκελές. Πάμε στο μενού Μορφοποίηση και από το Στυλ σχήματος – Γέμισμα επιλέγουμε Χωρίς Γέμισμα.

Τώρα ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας που έχουμε, θα γεμίσουμε το τρίγωνο με σχετικά εικονίδια, τα οποία θα βρούμε απο το Google,  συνοδεύοντας την αναζήτησή μας με τους όρους icon png. Για παράδειγμα αν ασχολούμαστε με εκπαίδευση, θα κάνουμε αναζήτηση για school icon png και θα βάλουμε βιβλία, μολύβια, μπογιές, πίνακες, μαθητές, γράμματα, όργανα, κ.α.

Πατάμε πάνω στο καθένα για να ανοίξει μεγαλύτερη η εικόνα του, την αντιγράφουμε και την φέρνουμε μέσα στο τρίγωνο. Μειώνουμε το μέγεθός τους ή τα περιστρέφουμε αν και όσο χρειάζεται.

Στην κάρτα που φτιάξαμε εμείς, βάλαμε εικονίδια τεχνολογίας, που έχουν σχέση δηλαδή με τη θεματολογία του techteacher.gr.



Όταν τελειώσουμε και έχοντας φροντίσει να διαγράφεται το σχήμα του τριγώνου ή του υποτιθέμενου δέντρου, σβήνουμε αν θέλουμε το αρχικό σχήμα. Αν πάλι προτιμάμε να μείνει, του δίνουμε μια απαλή σκιά ή λάμψη από Μορφοποίηση Στυλ σχήματος – Εφέ.

Μετά γράφουμε μια ανάλογη ευχή και τέλος βάζουμε το λογότυπό ή το όνομα του φορέα ή της επιχείρισης.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *