TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Office

Δημιουργία κάρτας ευχών νέου έτους 2022

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δημιουργούμε στο techteacher.gr μια γιορτινή κάρτα για να στείλουμε τις ευχές σε συγγενείς, φίλους, ακόλουθους ή πελάτες. Για την κατασκευή της, θα εργαστούμε στο γνωστό πρόγραμμα παρουσιάσεων Powerpoint  κι έτσι θα εξασκηθούμε στη χρήση και στις λειτουργίες του. Όλοι ξέρουμε βέβαια ότι για κατασκευή και επεξεργασία γραφικών, υπάρχουν καταλληλότερα προγράμματα, τα οποία όμως δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην πλειοψηφία των απλών χρηστών.

Ανοίγουμε το πρόγραμμα και σβήνουμε τον τίτλο και τον υπότιτλο κάνοντας κλικ στο περίγραμμά τους και μετά Del.

Ψάχνουμε στο ίντερνετ με τους όρους color background ή color wallpaper, για μια εικόνα με χρώματα, για το φόντο της κάρτας μας. Αφού βρούμε κάποια που μας αρέσει, την αποθηκεύουμε και μετά την εισάγουμε από το μενού Εισαγωγή – Εικόνες. Συνήθως αν κάνουμε δεξί κλικ και Αντιγραφή πάνω στην εικόνα που επιλέγουμε κάθε φορά, είναι δυνατό να την επικολλήσουμε κατ’ ευθείαν στο Powerpoint. Σε περιπτώσεις που αυτό δεν επιτρέπεται ή η εικόνα που επικολλούμε είναι πολύ μικρή, προσπαθούμε ξανά με άλλες εικόνες.

Περισσότερα για τη ανεύρεση και χρήση φωτογραφιών από το ίντερνετ στο άρθρο μας Κατέβασμα φωτογραφιών από το ίντερνετ.

Κάνουμε τώρα αναζήτηση στο Google για εικόνες σχετικές με πυροτεχνήματα, άστρα και χιονονιφάδες (fireworks, stars, snowflakes). Δίπλα από κάθε λέξη αναζήτησης βάζουμε και τον όρο png, για να περιορίσουμε την αναζήτηση σε εικόνες ή κλιπάρτ τύπου png, οι οποίες δεν έχουν φόντο. Κατόπιν ψάχνουμε για 2 png, για να βρούμε ένα ωραίο γυαλιστερό 2 για να σχηματίσουμε το έτος 2022. Για το 0, βρίσκουμε με τον ίδιο τρόπο μια εικόνα ρολογιού, το οποίο τοποθετούμε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο 2. Πολλές φορές η εικόνα που επιλέγουμε, παρόλο που είναι png, εμφανίζεται μαζί με το φόντο. Τότε ή ψάχνουμε για άλλη ή αν μας αρέσει πολύ, αφαιρούμε το φόντο με διάφορους τρόπους τους οποίους περιγράψαμε στα άρθρα μας Αφαίρεση φόντου εικόνας, Αφαίρεση φόντου εικόνας στο ίντερνετ και Επεξεργασία εικόνας στο Word.

Κάθε φορά που βρίσκουμε την εικόνα μας την τοποθετούμε όπως νομίζουμε ελαττώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθός της κατά περίπτωση και τοποθετώντας την μπροστά ή πίσω από τις άλλες με δεξί κλικ και Μεταφορά στο φόντο ή Μεταφορά σε πρώτο πλάνο. Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποιο τμήμα της κάρτας χωρίς αντικείμενα, για να βάλουμε τις ευχές μας. Αυτό γίνεται από το μενού Εισαγωγή – Πλαίσιο κειμένου, γράφοντας το κείμενο και τροποποιώντας τα μεγέθη των γραμμάτων ή και τη γραμματοσειρά αν θέλουμε, για να χωράει στο χώρο που αφήσαμε και να ταιριάζει με την κάρτα. Αν χρειάζεται βάζουμε και το λογότυπο ή την επωνυμία της επιχείρησής μας.

Όταν τελειώσουμε επιλέγουμε όλα τα αντικείμενα μαζί με το φόντο, πατάμε δεξί κλικ και Αποθήκευση ως εικόνας, και αποθηκεύουμε την εικόνα για να την χρησιμοποιήσουμε όπως και όπου θέλουμε.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *