TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

OfficeΚατασκευές

Δημιουργία κάρτας ευχών γάμου με θήκη

Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προσκληθούμε σ’ ένα γάμο συγγενή ή φίλου και όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να πάρουμε στο ζευγάρι ένα δώρο χρηματικής αξίας ανάλογα με την οικονομική μας κατάσταση και τη σχέση που έχουμε μαζί τους. Τα πιο διαδεδομένα δώρα παλαιότερα ήταν σερβίτσια διαφόρων ειδών, είδη προικός (πετσέτες, σεντόνια) ή ηλεκτρικές συσκευές. Σήμερα τα περισσότερα ζευγάρια αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προτιμούσαν αντί γι’ αυτά, χρήματα είτε σαν κατάθεση σε τράπεζα είτε μετρητά, για να τα διαθέσουν όπως επιθυμούν. Πολλοί τα τοποθετούν βιαστικά σ’ ένα φακελάκι, όμως θα ήταν πολύ ωραίο να υπήρχε και μια κάρτα με ευχές και κάποια ανάλογα σχέδια, όπου θα έμπαιναν και τα λεφτά.  Ας δούμε πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε μια κάρτα ευχών γάμου με θήκη για λεφτά στο  PowerPoint:




Από το μενού Εισαγωγή – Σχήματα εισάγουμε ένα τυχαίο  ορθογώνιο. Αν δεν πατήσουμε πουθενά αλλού, βλέπουμε ότι η καρτέλα μενού από πάνω αλλάζει σε Μορφοποίηση, όπου μπορούμε να αλλάξουμε τις ιδιότητες του σχήματος (Διαστάσεις, Περίγραμμα, Στυλ σχήματος, χρώμα, κ.α.). Στο τμήμα Μέγεθος, τροποποιούμε τις διαστάσεις του ορθογωνίου σε ύψος 12 εκ. – μήκος 17 εκ. Επίσης από Στυλ σχήματος – Γέμισμα, επιλέγουμε Χωρίς γέμισμα. Αν κατά λάθος χάσουμε το μενού της Μορφοποίησης, αυτό εμφανίζεται ξανά κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο σχήμα μας.

Δίπλα εισάγουμε άλλο ένα ορθογώνιο, με διαστάσεις ύψος 6 εκ. – μήκος 8 εκ., το οποίο τοποθετούμε κολλημένο στο κάτω δεξιά εξωτερικό μέρος του μεγάλου ορθογωνίου. Κατόπιν εισάγουμε τραπέζιο με διαστάσεις ύψος 0,6 εκ. μήκος 8 εκ., το οποίο περιστρέφουμε κατά 180Ο  και το τοποθετούμε κολλημένο στο κάτω εξωτερικό μέρος του μικρού ορθογωνίου Αφαιρούμε το γέμισμα κι από αυτά.

Επιλέγουμε τώρα και τα 3 σχήματα και από το μενού Μορφοποίηση επιλέγουμε Συγχώνευση σχημάτων –  Ένωση, για να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο σχήμα. Αυτό θα είναι το εξωτερικό μέρος της κάρτας μας, το οποίο θα τσακιστεί πάνω στις διακεκομμένες γραμμές.

Το μικρό τραπέζιο θα διπλώσει και θα κολληθεί πάνω στο πίσω μέρος του μπροστινού εξωφύλλου, για να δημιουργηθεί μια θηκούλα, στην οποία θα μπαίνει το χαρτονόμισμα.

Τώρα εισάγουμε μια σχετική εικόνα ή κλίπαρτ στο μπροστά εξώφυλλο την οποία βρίσκουμε στο Google ή οπουδήποτε αλλού νομίζουμε και από κάτω εισάγουμε κι ένα κείμενο με σχετική ευχή. Δείτε τρόπους καλύτερης αναζήτησης στο Google.  Από τη μέσα μεριά μπορούμε να γράψουμε ένα μικρό κείμενο με πιο προσωπικές ευχές.

Το αρχείο  PowerPoint που δημιουργήσαμε, θα εκτυπωθεί σε χαρτόνι Α4, το οποίο θα έχουμε ελέγξει αν είναι συμβατό με τον  εκτυπωτή μας και πρέπει να μπει χειροκίνητα από το πίσω μέρος του.



Το έτοιμο αρχείο  PowerPoint, στο οποίο έχουμε προσθέσει και ευχές σε μια δεύτερη διαφάνεια. η οποία μπορεί να εκτυπωθεί στο πίσω μέρος του μπορεί να κατεβεί από την περιοχή downloads του techteacher.gr στην Κάρτα ευχών γάμου με θήκη 1.

Και στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο τρόπος διπλώματος του χαρτονομίσματος σε καρδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *