TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Γνώσεις

Προγράμματα κατασκευής slideshow

Το slideshow είναι μια παρουσίαση εναλλασσόμενων εικόνων με μια προκαθορισμένη σειρά, η οποία μπορεί να γίνεται εκτός από χειροκίνητα και αυτόματα, με ρυθμιζόμενους χρονισμούς. Η προβολή μπορεί να γίνει οπουδήποτε, από την οθόνη του υπολογιστή, από εκεί στην τηλεόραση σε μεγάλη οθόνη με τον προτζέκτορα ή στο ίντερνετ για πολύ ευρύτερο κοινό.  Μπορεί ακόμα να μετατραπεί σε βίντεο και να αποσταλεί με email ή να αποθηκευτεί για μεταγενέστερη χρήση.

Περισσότερα για τα slideshows στο άρθρο μας Κατασκευή slideshow.

Ένα απλό slideshow μπορεί να δημιουργηθεί με το Φωτογραφίες, το υπάρχον εργαλείο για την προβολή φωτογραφιών των Windows, επιλέγοντας από το μενού Παρουσίαση. Αλλά και στο PowerPoint μπορούμε να φτιάξουμε ένα slideshow, χρησιμοποιώντας στις διαφάνειες (slides) μόνο φωτογραφίες, το οποίο μάλιστα να εμπλουτιστεί με τίτλους, κινήσεις, εφέ, για να γίνει πιο ενδιαφέρον.

Περισσότερα για τη Δημιουργία slideshow στο PowerPoint

Όμως ένας ειδικό προγράμματα κατασκευής slideshow και βίντεο από φωτογραφίες, μπορεί να αναβαθμίσει τις παρουσιάσεις μας, οικογενειακές, εκπαιδευτικές ή και επαγγελματικές μας, προσδίδοντας τους πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. Αυτού του τύπου τα προγράμματα εκτός από την απλή συνεχόμενη εναλλαγή εικόνων μπορούν να έχουν πολλές επιπρόσθετες δυνατότητες και ευκολίες, όπως:

  • Εφέ μετάβασης από το ένα slide στο άλλο.
  • 2, 3, 4 ή περισσότερες φωτογραφίες στο ίδιο slide.
  • Διάφορα φίλτρα στις φωτογραφίες.
  • Μουσική επένδυση.
  • Τίτλους και λεζάντες.
  • Χειροκίνητη ή αυτόματη εναλλαγή με ρύθμιση χρονισμών.
  • Εμπλουτισμό με σχέδια και κλιπάρτς.

Μερικά από τα δημοφιλέστερα προγράμματα για τη δημιουργία ενός slideshow είναι:

PhotoStage

Το PhotoStage, είναι εύκολο στη χρήση, ενδείκνυται λοιπόν για αρχάριους και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν έχουμε πολύ χρόνο για τη δημιουργία του slideshow. Περιλαμβάνει πολλά εφέ και μεταβάσεις με κίνηση φωτογραφιών, πρόσθεση ήχων, μουσικής, γραφικών και τίτλων Η δωρεάν έκδοσή του δεν λήγει και περιλαμβάνει τις περισσότερες δυνατότητες της κανονικής έκδοσης.

Free Slideshow Maker

Το Free Slideshow Maker είναι κι αυτό ένα εύχρηστο και δωρεάν πρόγραμμα, συνιστώμενο για αρχαρίους, που μας επιτρέπει να κάνουμε slideshows από τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας. Διαθέτει εφέ μετάβασης, πρόσθεση τίτλων, μουσικής, εικόνων clip art κ.α. η παρουσίαση των φωτογραφιών μπορεί να αποθηκευτεί σαν εκτελέσιμο αρχείο, σαν screen saver (προφύλαξη οθόνης),σαν βίντεο για να δημοσιευτεί στο youtube.

PowerDirector

Το PowerDirector είναι κυρίως ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, διαθέτει όμως και εξελιγμένη δυνατότητα κατασκευής slideshow. Θεωρείται κορυφαίο πρόγραμμα στην κινούμενη εικόνα και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων, από την δημιουργία βίντεο και slideshow οικογενειακών αναμνήσεων έως την παραγωγή αριστουργημάτων με προηγμένα οπτικά εφέ. Περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως αντικατάσταση ουρανού για εντυπωσιακά σκηνικά, παρακολούθηση κίνησης για δυναμικά εφέ, πρόσθεση μουσικής και βελτίωση ήχου, αφαίρεση ανεπιθύμητων αντικειμένων, κινούμενα σχήματα και γραφικά, εντυπωσιακούς τίτλους με τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια κειμένου, κ.α. Η βασική έκδοση είναι δωρεάν, οι πιο εντυπωσιακές όμως δυνατότητες βρίσκονται στην εμπορική έκδοση που στοιχίζει 140€.

Photostory Deluxe

Το Photostory Deluxe προσφέρει εκατοντάδες εφέ μετάβασης, μουσικά κλιπς, φόντα, φίλτρα και άλλα γραφικά, τα οποία μπορούν να προστεθούν στα slideshows. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πρότυπα αυτόματης κατασκευής για όλες τις περιπτώσεις (γιορτές, οικογενειακά, διακοπές, σχολικά) και προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας. Τα πολλά εργαλεία και οι πολλές επιλογές και δυνατότητες μπορεί να ξενίσουν τους αρχάριους, είναι όμως ιδανικά για επαγγελματίες ή για όσους θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η βασική του έκδοση κοστίζει 35€.

Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα προγράμματα δημιουργίας slideshow, οι δωρεάν εκδόσεις των οποίων είναι περικομμένες ή έχουν περιορισμούς, (χρονικής διάρκειας, αριθμού φωτογραφιών, εμφάνιση watermarks).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *