TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Φωτογραφίες ταυτότητας με το κινητό

Αν και δεν είναι και τόσο δύσκολο να τραβήξεις με την πάντα διαθέσιμη και όλο και πιο ποιοτική κάμερα του κινητού φωτογραφία, για να χρησιμοποιηθεί για εκτύπωση φωτογραφιών ταυτότητας, οι περισσότεροι δεν το έχουν σκεφτεί ή το αποφεύγουν, προτιμώντας να κάνουν χρήση των υπηρεσιών ενός επαγγελματία φωτογράφου με το ανάλογο κόστος βέβαια (γύρω στα 10€). Ίσως λόγω των πολλών απαιτήσεων (αυστηρών τεχνικών προδιαγραφών, φωτογράφησης και εκτύπωσης, που πρέπει να τηρούνται, για να γίνουν αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτού του είδους οι φωτογραφίες) και αναγκών επεξεργασίας και διόρθωσης.

Στο άρθρο μας Φωτογραφίες για ταυτότητα ή διαβατήριο μόνοι μας, μπορούμε να βρούμε τις κυριότερες από αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές και τι να προσέξουμε όταν βγάζουμε τέτοιες φωτογραφίες.

Δεν ήταν δυνατό όμως να λείπουν εφαρμογές για το κινητό, που μας βοηθούν να τραβάμε να βελτιώνουμε και να εκτυπώνουμε φωτογραφίες ταυτότητας με το κινητό, χωρίς την ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας στον υπολογιστή ή στο ίντερνετ και φυσικά χωρίς την ανάγκη να απευθυνθούμε σε επαγγελματία φωτογράφο, παρά μόνο ίσως για εκτύπωση.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές φωτογραφίας ταυτότητας με το κινητό είναι:

Passport Photo ID Studio

(Android)

Το Passport Photo ID Studio είναι μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας φωτογραφιών ταυτότητας και διαβατηρίου. Μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τις απαιτούμενες διαστάσεις φωτογραφιών εγγράφων για περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως και μας καθοδηγεί βήμα-βήμα για να τραβήξουμε τη σωστή φωτογραφία μας εύκολα και γρήγορα. Κατόπιν αποθηκεύουμε ψηφιακά αντίγραφα διαφόρων διαστάσεων και ποιότητας και τις πάμε για εκτύπωση. Περιέχει διαφημίσεις.

Passport Size Photo Maker

(Android)

Όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές δημιουργίας φωτογραφιών ταυτότητας και διαβατηρίου, μας δίνει καθοδηγεί στη λήψη της φωτογραφίας και στη βελτίωσή της με εργαλεία όπως Αλλαγή φόντου, Ισορροπία λευκού, Φωτεινότητα, κ.α., για να δημιουργήσουμε έτοιμες για εκτύπωση σελίδες φωτογραφιών ταυτότητας και διαβατηρίου και να τις δώσουμε για εκτύπωση. Η εφαρμογή περιέχει διαφημίσεις και προτρέπει για αγορές για τη χρήση όλων των εργαλείων της.

Passport Photo Booth

(Android | iOS)

Άλλη μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας φωτογραφιών ταυτότητας και διαβατηρίου και πολλών άλλων τύπων φωτογραφίας (visa, μαθητικές – φοιτητικές, βιογραφικών, κ.α.). Και αυτή η εφαρμογή μας καθοδηγεί να πάρουμε τη σωστή για κάθε τύπο εγγράφου φωτογραφία και όταν τελειώσουμε την αποθηκεύουμε ή τη στέλνουμε κατ’ ευθείαν με email (στη δική μας διεύθυνση ή σε άλλη). Περιέχει διαφημίσεις.

Ένα πλεονέκτημα αυτών των εφαρμογών είναι ότι μπορούμε να τραβήξουμε όσες φωτογραφίες θέλουμε και να κάνουμε όσες δοκιμές νομίζουμε, μέχρι να μείνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Οι εφαρμογές φωτογραφίας ταυτότητας με το κινητό δεν είναι καθημερινά απαραίτητες στους περισσότερους. Αν δε θέλουμε να τις εγκαταστήσουμε, μπορούμε να κάνουμε χρήση υπηρεσιών κατασκευής φωτογραφιών για ταυτότητα ή διαβατήριο στο ίντερνετ, σάιτς δηλαδή, τα οποία μας καθοδηγούν, για να καταφέρουμε ευκολότερα να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα φωτογραφιών για τον ίδιο σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *