TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚινητό

Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android

Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, τρόπους για Κατέβασμα από το Youtube, βίντεο και τραγουδιών στον υπολογιστή, για αποθήκευση για διάφορες άλλες χρήσεις και για να μπορούμε να τα δούμε ή να τα ακούμε όταν είμαστε εκτός σύνδεσης στο κινητό ή στο αυτοκίνητο. Αν πρόκειται ειδικά για χρήση από κινητά, για παρακολούθηση σε σημεία χωρίς Wi-Fi, όπως στο ταξίδι με αεροπλάνο ή πλοίο και θέλουμε να αποφύγουμε την επιπλέον μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές  για απευθείας κατέβασμα σε φορητές συσκευές Android.




Με τις εφαρμογές αυτές:

  • Κατεβάζουμε βίντεο όχι μόνο από το YouTube, το Vimeo και άλλα παρόμοια, αλλά και από instagram, facebook, κ.α.
  • Κατεβάζουμε βίντεο σε όποια ποιότητα θέλουμε ακόμα και HD.
  • Κατεβάζουμε όχι μόνο ξεχωριστά βίντεο αλλά και Youtube playlists.
  • Μετατρέπουμε τα βίντεο σε ηχητικά μόνο αρχεία πχ. mp3 για ακρόαση.
  • Αναζητάμε και κατεβάζουμε είτε μέσα από την εφαρμογή είτε μέσα από το Youtube με το κουμπί Κοινή χρήση.

Η  Google δεν εγκρίνει την παράκαμψη  της πλατφόρμας του Youtube για παρακολούθηση βίντεο. Οι Όροι Χρήσης των Υπηρεσιών του YouTube δηλώνουν ρητά ότι δεν πρέπει να γίνεται λήψη περιεχομένου, αν αυτό δεν μας ανήκει ή αν δεν είναι  ελεύθερο από νόμιμα δικαιώματα άλλων (άδεια Creative Commons). Κατά συνέπεια οι εφαρμογές αυτές δεν διατίθενται στο Play Store και για να εγκατασταθούν πρέπει να ακολουθηθεί η μέθοδος του Sideloading, όπως δηλαδή περιγράψαμε στο άρθρο μας  Κατέβασμα εφαρμογών στο κινητό με άλλους τρόπους.

Το Videoder είναι ήταν η πιο ολοκληρωμένη λύση για κατέβασμα βίντεο στο Android. Μας επέτρεπε να αναζητήσουμε βίντεο ή τραγούδια από οποιαδήποτε υπηρεσία (YouTube, Vimeo, instagram, facebook κ.α.) χρησιμοποιώντας τη δική του μηχανή αναζήτησης και να τα κατεβάσουμε απευθείας στη συσκευή μας Android, στην ποιότητα που θέλουμε. Ήταν διαθέσιμο επίσης σαν υπηρεσία web (χωρίς τη χρήση εφαρμογής), καθώς και σαν εφαρμογή για Windows ή Mac. Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε στο σάιτ του αυτή η ανακοίνωση:

IMPORTANT: Youtube downloading is no more supported by Videoder.

Παρόμοιας λειτουργικότητας με μικροδιαφορές στα χαρακτηριστικά είναι και τα:

Επειδή όπως προαναφέραμε η λήψη των αρχείων .apk για την εγκατάσταση των παραπάνω εφαρμογών αυτών, γίνεται εκτός του επίσημου Play Store, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, το κατέβασμά τους να συνοδεύεται από διάφορους κινδύνους, γι’ αυτό συνιστάται η λήψη τους να γίνεται από τους αντίστοιχους επίσημους ιστότοπους τους.



Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κατέβασμα προστατευμένων αρχείων (βίντεο, τραγουδιών, κ.α.), είναι γενικά παράνομο και είναι πολύ εύκολη η ταυτοποίηση των χρηστών που το κάνουν, μέσω των εταιρειών παρόχων της σύνδεσης στο ίντερνετ.  Μέχρι τώρα βέβαια οι χιλιάδες απλοί χρήστες που κατεβάζουν τέτοια αρχεία, δεν έχουν αντιμετωπίσει συνέπειες, κανείς όμως δε μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα γίνει στο μέλλον.

Μια σκέψη για το “Κατέβασμα από το Youtube σε κινητά Android

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *