TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Εφαρμογές για ταξίδια και διακοπές

Η οργάνωση των διακοπών μας είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει τόσο δύσκολη και επίπονη, που στο τέλος να καταστρέψει την ηρεμία και τη χαλάρωση που αναζητούμε. Από την ανεύρεση μέρους και καταλύματος, ταξιδιωτικού μέσου για την μετάβαση και την αναχώρηση, ενδιαφερόντων τοποθεσιών και αξιοθέατων για επίσκεψη, προτάσεων διασκέδασης, έως τον προϋπολογισμό και τον έλεγχο των οικονομικών μας, απαιτείται πολύς χρόνος, οργάνωση και αρκετό ψάξιμο.

Σε όλα αυτά έρχεται να μας βοηθήσει η σύγχρονη τεχνολογία επινοώντας λύσεις που θα κάνουν τις διακοπές μας πιο εύκολες και λιγότερο αγχωτικές. Συγκεντρώσαμε λοιπόν εφαρμογές για ταξίδια και διακοπές (από τις οποίες σχεδόν όλες κυκλοφορούν για Android και για iOS) και θα περιγράψουμε παρακάτω τα χαρακτηριστικά τους:

TripAdvisor

TripAdvisor_app

Με περισσότερα από 500 εκατομμύρια ταξιδιωτικές κριτικές, σχόλια και απόψεις ταξιδιωτών και χάρτες, το TripAdvisor διευκολύνει στην εύρεση των χαμηλότερων τιμών αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων και πολλών άλλων, οπουδήποτε στον κόσμο, καθιστώντας το τον απαραίτητο οδηγό για κάθε ταξιδιώτη

Skyscanner

Άμεση αναζήτηση, σύγκριση και κράτηση φθηνών πτήσεων, ξενοδοχείων και ενοικίασης αυτοκινήτων οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Βρίσκει τις καλύτερες προσφορές για όλα τα παραπάνω σε όλο τον κόσμο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Διατίθεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

pamediakopes.gr

pamediakopes.gr_app

Παρόμοια με την προηγούμενη αλλά ελληνική και με επιπλέον αναζήτηση και κράτηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Google Travel

Το Google Trips διευκολύνει το σχεδιασμό και την οργάνωση των ταξιδιών μας. Προσφέρει προτάσεις για δραστηριότητες και αξιοθέατα (μουσεία, εστιατόρια, μπαρς, παραλίες). Πατώντας το “μαγικό ραβδί” μπορούμε να δούμε περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις. Επιπλέον συγκεντρώνει πληροφορίες για το ταξίδι από τα Εισερχόμενα του Gmail και στη συνέχεια το οργανώνει αυτόματα. Τέλος η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και εκτός σύνδεσης, ώστε να έχουμε διαθέσιμες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε πάντα.

PackPoint travel packing list

Το PackPoint  βοηθά τους χρήστες, παρέχοντας μια λίστα ελέγχου των απαραίτητων αποσκευών που πρέπει να διαθέτουν ανάλογα με τη φύση του ταξιδιού τους. Οι χρήστες δημιουργούν απλά ένα προφίλ ταξιδιού, με τον προορισμό τους, τη διάρκεια διαμονής και τον σκοπό. Το PackPoint δημιουργεί στη συνέχεια μια προσαρμοσμένη λίστα ελέγχου αποσκευών, λαμβάνοντας υπόψη εάν ταξιδεύουμε για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή, το είδος των ενδυμάτων που χρειαζόμαστε βάσει της πρόβλεψης καιρού και άλλων παραγόντων και πολλών άλλων απαραίτητων για το ταξίδι μας.

Google Maps

Μια εφαρμογή πλοήγησης με την οποία μπορούμε εκτός από το να παρακολουθήσουμε τη διαδρομή μας στο χάρτη, μπορούμε να βρούμε δρόμους και περιοχές, όπως επίσης και να πάρουμε προτάσεις για τρόπους, μέσα και χρόνους μετακίνησης. Χρειάζεται σύνδεση για να λειτουργήσει σωστά, αν και μπορούν κάποιοι χάρτες να κατεβούν στο κινητό μας και να πλοηγηθούμε και χωρίς ίντερνετ.

Currency Converter

currency_converter_app1

Μετατροπέας νομίσματος και αριθμομηχανή για μετατροπή όλων των νομισμάτων του κόσμου χρησιμοποιώντας ζωντανή συναλλαγματική ισοτιμία από τις κεντρικές τράπεζες. Δίνει και συμβουλές για αγορές και εκπτώσεις προϊόντων σε ξένες χώρες. Λειτουργεί και εκτός σύνδεσης όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Google Translate

Η εφαρμογή παρέχει μεταφράσεις ανάμεσα σε 103 διαφορετικές γλώσσες, τις οποίες μπορούμε να δούμε σε κείμενο ή και να ακούσουμε. Επίσης μπορεί να μεταφράσει κείμενο από φωτογραφίες, από υπαγόρευση και από χειρόγραφο στην οθόνη.

Expense Manager

expense_manager_app

Μας βοηθάει να οργανώσουμε τα οικονομικά μας, να δημιουργήσουμε έναν προϋπολογισμό, να καταγράφουμε και να παρακολουθούμε τα έξοδά μας και να έχουμε στατιστικές αναλύσεις τους ανάλογα με χρονικό διάστημα, κατηγορία, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *