TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Ηλεκτρονικές ευχές με e-cards στο Android

Δεν είναι μακριά ο καιρός που κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα τζάκια, οι βιβλιοθήκες ή οι μπουφέδες των σπιτιών μας γέμιζαν από κάρτες που θεωρούσαν υποχρέωσή τους να στείλουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες. Τώρα πια μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες κυρίως από το εξωτερικό, συνεχίζουν αυτό το έθιμο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τώρα το τηλέφωνο, ή τα sms.
Μπορούμε να μείνουμε πιστοί στην παράδοση των ευχετήριων καρτών με τρόπους που ταιριάζουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Σ’ αυτό μας βοηθούν πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στο Android για δημιουργία και αποστολή ηλεκτρονικών καρτών (e-cards) με πολλούς τρόπους. Σε αυτές, εκτός από πολλά έτοιμα για χρήση πρότυπα που υπάρχουν, μπορούμε και να δημιουργήσουμε τις δικές μας, αν έχουμε έμπνευση.




Υπάρχουν έτοιμα κείμενα για τις ευχές, σχέδια κλίπαρτς, εικόνες αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δικά μας. Τα έτοιμα πρότυπα αρχίζουν από τις πιο διαδεδομένες περιπτώσεις, όπως Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Βαλεντίνου και πάνε σε ευχές γενεθλίων, γάμου, βάπτισης, συγχαρητηρίων αποφοίτησης, γέννησης και πάρα πολλές άλλες.
Όταν τελειώσουμε έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τις e-cards μέσω email, mms, κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter, WhatsApp, Viber κ.α.) περιορίζοντας έτσι τη χρήση χαρτιού και μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αν και σε κάποιες από τις παρακάτω εφαρμογές μπορούμε να παραγγείλουμε την αποστολή και φυσικής κάρτας με το κανονικό ταχυδρομείο:

 

Greeting Cards Gallery – Free

 

justWink Greeting Cards

 

Greeting Card Maker

 

Greeting Cards & Wishes

Οι περισσότερες από τις παραπάνω εφαρμογές μας δίνουν δωρεάν κάρτες, όμως όπως και πολλές άλλες εφαρμογές στο Android, υποστηρίζονται είτε με αγορές πρόσθετων είτε με διαφημίσεις. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόλογες ελληνικές εφαρμογές για δημιουργία και αποστολή ηλεκτρονικών καρτών (e-cards).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *