TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

ΑγορέςΚινητό

Τα καλύτερα φτηνά κινητά

Όλοι θαυμάζουμε τις προηγμένες τεχνικές δυνατότητες των ακριβών κινητών – ναυαρχίδων, τα οποία κάθε χρόνο που περνάει γίνονται όλο και πιο ακριβά, καθιστώντας την απόκτησή τους αδύνατη από τους περισσότερους. Και όλοι ίσως και να ζηλεύουμε όσους τα αποκτούν, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σκεπτόμενοι όμως λογικά, συνειδητοποιούμε ότι το κινητό είναι απλώς ένα χρήσιμο εργαλείο για να διεκπεραιώνουμε πολλές από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και  υπάρχουν πολλά τηλέφωνα που μπορούν να μας προσφέρουν αυτά που χρειαζόμαστε σε πολύ προσιτή τιμή.

Αυτά που χρειαζόμαστε λοιπόν από ένα κινητό είναι:

  • Ισχυρό επεξεργαστή και αρκετή μνήμη, για να παίζουμε σύγχρονα παιχνίδια και να μπορούμε να έχουμε αρκετές ανοιχτές εφαρμογές, χωρία καθυστερήσεις και κολλήματα.
  • Μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις πολλές εφαρμογές που θα εγκαθιστούμε.
  • Μεγάλη μπαταρία για να μας βγάζει τη μέρα ή και παραπάνω.
  • Καλή κάμερα, με δυνατότητες νυχτερινής λήψης, πορτρέτων, macro (για φωτογράφηση αντικειμένων από πολύ κοντά), ευρυγώνιο (για κάλυψη μεγαλύτερης οπτικής γωνίας).
  • Καλή ανάλυση οθόνης, φωτεινότητα και ρυθμό ανανέωσης, για να μην κουράζονται τα μάτια μας από πολύωρη χρήση.
  • Υποδοχή εξωτερικής μνήμης, για ακόμα περισσότερο χώρο αποθήκευσης, ανεξάρτητο από το τηλέφωνο.
  • Κύκλωμα NFC, για ανέπαφες πληρωμές με το κινητό, αντί για την κάρτα.

Τι περισσότερο έχουν τα κινητά πολλαπλάσιας τιμής από αυτά που παρουσιάζουμε;

  • Ισχυρότερους επεξεργαστές και περισσότερη RAM.
  • Διαφορετικά υλικά κατασκευής (αντί για πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί).
  • Καλύτερες οθόνες τύπου AMOLED.
  • Πολύ πιο ποιοτικές κάμερες.
  • Και βέβαια την αίσθηση και την προβολή της χρήσης ενός ακριβού κινητού.

Τα παρακάτω κινητά έχουν όλα παρουσιαστεί μέσα στο 2020, προσφέρουν όλα όσα προαναφέραμε ότι χρειαζόμαστε ή έχουν ελάχιστες ελλείψεις και οι τιμές τους είναι στο κάτω κομμάτι της αγοράς (ως 200€):

Xiaomi Redmi Note 9

Από τα πιο δημοφιλή και καλοπουλημένα μοντέλα κινητών το Xiaomi Redmi Note 9 κυκλοφορεί σε τρεις παραλλαγές (Redmi Note 9, Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro) με επί μέρους διαφορές σε RAM, (3, 4 ή 6 GB) μνήμη (64 ή 128 GB) και άλλα. Η πρώτη είναι η πιο απλή και φθηνότερη (από 130€), ενώ η Pro η πιο πλούσια, διαθέτοντας και NFC (κοντά στα 200€). Όλα διαθέτουν τετραπλή πίσω κάμερα, μεγάλη μπαταρία (5.020mAh), υποδοχή εξωτερικής μνήμης.

Huawei P40 Lite

Από τα πιο ολοκληρωμένα κινητά στη μεσαία κατηγορία τιμών, πωλείται σε αρκετά χαμηλότερη τιμή λόγω της έλλειψης των υπηρεσιών Google, μετά την απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης. Κυκλοφορεί σε τρεις παραλλαγές (P40 Lite E, P40 Lite, P40 Lite 5G) με επί μέρους διαφορές. Η πρώτη είναι η πιο απλή και φθηνότερη στα 100€ περίπου, η P40 Lite είναι η πιο ισορροπημένη (διαθέτοντας και NFC) στα 150€ περίπου. Διαθέτουν τετραπλή πίσω κάμερα, (οι φωτογραφικές δυνατότητες των κινητών της Huawei είναι αναγνωρισμένες)  μπαταρία 4.200mAh, υποδοχή εξωτερικής μνήμης.

Samsung Galaxy A21s

Το A21s προσφέρει μεν λιγότερα από τα προηγούμενα κινέζικων εταιρειών κινητά (εκδόσεις με RAM 3 ή 4 GB και εσωτερική αποθηκευτική μνήμη μόνο 32 ή 64 GB), δίνει όμως την αξιοπιστία και το πρεστίζ της κορεάτικης Samsung. Τιμές γύρω από 140€.

Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα κινητά τηλέφωνα στην περιοχή των 200€ και πάνω που προσφέρουν παρεμφερείς δυνατότητες με τα παραπάνω τηλέφωνα. Όπως τα Samsung Galaxy Α31, A41 και Α51 τα οποία έχουν και οθόνες AMOLED, το Xiaomi Mi 10 Lite και αυτό με οθόνη AMOLED , το οποίο πλησιάζει τα 300€, το Realme 6, το Alcatel 3L κ.α. Τα 3 όμως κινητά που αναφερόμαστε, συνδυάζουν την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *