TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Προβολή οθόνης κινητού στον υπολογιστή

Το κινητό μας εξυπηρετεί όλο και περισσότερο, σε όλο και πιο πολλές πλευρές της ζωής μας και ελάχιστα  πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Ο υπολογιστής όμως συνεχίζει να έχει τη χρησιμότητά του στην προσωπική και στην επαγγελματική καθημερινότητα  μας και θα ήταν πολύ βολικό αν μπορούσαμε να προβάλλουμε την οθόνη του κινητού, στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτό θα εξυπηρετούσε:

  • Εκπαιδευτικούς που θέλουν να δείχνουν εικόνες, παρουσιάσεις , αναζητήσεις στο ίντερνετ, στην τάξη τους και προτιμούν να το κάνουν από τη συσκευή που έχουν συνηθίσει.
  • Πολλούς που εργάζονται στον υπολογιστή και δεν θέλουν να πιάνουν και να ανοίγουν το κινητό για κάθε νέα ειδοποίηση που τους έρχεται.
  • Όσους  παίζουν παιχνίδια στο κινητό και προτιμούν να τα  βλέπουν σε μεγαλύτερη οθόνη.

Με τις τελευταίες εκδόσεις των Windows και του Android, είναι πολύ εύκολο να προβάλουμε την οθόνη του κινητού στην οθόνη του υπολογιστή και από εκεί, αν υπάρχει προτζέκτορας συνδεδεμένος με τον υπολογιστή, στην μεγάλη οθόνη για όλους.

Αρχικά, φροντίζουμε να είναι συνδεδεμένες και οι δύο συσκευές, στο ίδιο δίκτυο Wifi.

1. Στον υπολογιστή, ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις του, πατώντας το κουμπί Έναρξη κάτω αριστερά και επιλέγοντας το εικονίδιο με τη ροδέλα.

Στο παράθυρο των Ρυθμίσεων, επιλέγουμε Σύστημα και κατόπιν από το μενού αριστερά, επιλέγουμε Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή. Από εδώ εγκρίνουμε την προβολή, επιλέγοντας Πάντα διαθέσιμο στην πρώτη λίστα. Στην δεύτερη επιλέγουμε αν θα ζητάει άδεια για τη σύνδεση πάντα ή μόνο την πρώτη φορά. Και στην τρίτη καθορίζουμε αν θα απαιτείται κωδικός για να επιτρέπεται η προβολή.

Ανάλογα με τη σύνθεση και την παλαιότητα του υπολογιστή και την έκδοση των Windows, ενδέχεται:

  • Είτε να μην υποστηρίζεται η προβολή από το hardware του υπολογιστή, οπότε ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία  στο Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή θα δούμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να προβάλουμε ασύρματα.
  • Είτε να μην είναι διαθέσιμη η λειτουργία της Σύνδεσης με άλλες συσκευές για την προβολή της οθόνης τους και να πρέπει να εγκατασταθεί. Αυτό γίνεται από Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προαιρετικές δυνατότητες > Προσθήκη δυνατότητας > Ασύρματη προβολή, μετά την εγκατάσταση της οποίας είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην προβολή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

2. Στο κινητό ή τάμπλετ, σέρνουμε από το επάνω μέρος της οθόνης, δύο φορές προς τα κάτω. Πατάμε Ασύρματη προβολή ή Μετάδοση οθόνης (ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με την εταιρεία). Αν δεν το βρίσκουμε,  μπορεί να χρειαστεί να σύρουμε  και προς τα δεξιά για να βρεθεί η επιλογή. Αν δεν βρίσκεται κι εκεί, πατάμε Επεξεργασία (συνήθως το εικονίδιο του μολυβιού που είναι στο πάνω μέρος) και σέρνουμε το εικονίδιο της Ασύρματης προβολής στις Γρήγορες ρυθμίσεις. Σε κάποια μοντέλα ίσως χρειαστεί ένα πρόσθετο βήμα, από τις Ρυθμίσεις της Μετάδοσης, να τσεκάρουμε το Ενεργοποίηση ασύρματης οθόνης.

Τώρα αν ακολουθήθηκαν τα βήματα σωστά θα βλέπουμε την οθόνη του κινητού ή τάμπλετ μας στην οθόνη του υπολογιστή.

Στις περιπτώσεις προβλημάτων λόγω παλαιότητας, ασυμβατότητας, κλειδώματος, κ.α. υπάρχουν και τρόποι ενσύρματης σύνδεσης και προβολής οθόνης κινητού στον υπολογιστή.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *