TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Οι πιο χρήσιμες εφαρμογές για το νέο τάμπλετ

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι πιο πολλοί, προμηθεύονται αυτόν τον καιρό τα τάμπλετς, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Εκτός από τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης ή διαδικτυακής διδασκαλίας – τηλεκπαίδευσης όπως το Webex ή το Zoom, τι άλλο θα χρειαστεί να έχουμε στο τάμπλετ, για την εποικοδομητική χρήση του και την κάλυψη όλων των περιπτώσεων επικοινωνίας, εκπαίδευσης, συνεργασίας, που προκύπτουν:

Ανάγνωση pdf

Όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά αρχεία pdf όλων των ειδών, όπως εκπαιδευτικά έντυπα (ασκήσεις, επαναλήψεις), επίσημα έγγραφα, φόρμες για συμπλήρωση, περιοδικά και βιβλία κ.α. τα οποία θέλουμε να τα ανοίγουμε και να τα διαβάζουμε στο κινητό ή στο τάμπλετ. Μπορεί επίσης να θέλουμε και να σημειώνουμε ή να σχεδιάζουμε πάνω στα αρχεία αυτά, όπως κάνουμε στα πραγματικά βιβλία, για τα οποία έχουμε αναφερθεί στο άρθρο μας Επεξεργασία pdf αρχείων στο κινητό.

Οι καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης pdf αρχείων είναι Xodo PDF Reader, Adobe Acrobat Reader, PDF Viewer Pro. Περισσότερα στο άρθρο μας Διάβασμα βιβλίων στο κινητό.

Office

Μια βασική και απαραίτητη χρήση του τάμπλετ για πολλούς μαθητές είναι για να γράφουν, να διαβάζουν και να επεξεργάζονται κυρίως κείμενα, αλλά και παρουσιάσεις ή αριθμητικά δεδομένα. Για τους σκοπούς αυτούς πρέπει να εγκαταστήσουν εφαρμογές τύπου Office, για φορητές συσκευές.

Η πιο γνωστή βέβαια εφαρμογή Office, είναι το Microsoft Office, του οποίου η βασική λειτουργικότητα προσφέρεται δωρεάν. Άλλες εφαρμογές γραφείου είναι οι SmartOffice, WPS Office and PDF. Περισσότερα στο άρθρο μας Office για κινητά.

Διαχείριση αρχείων

Με τις εφαρμογές διαχείρισης αρχείων μπορούμε να περιηγηθούμε στα αρχεία της συσκευής και της κάρτας, όπως επίσης και στα αρχεία που μπορεί να έχουμε σε online υπηρεσίες αποθήκευσης, να βρούμε τι μας έχουν στείλει, να μετακινήσουμε ή και να διαγράψουμε αρχεία για απελευθέρωση χώρου και πολλά άλλα.

Οι καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων είναι οι Astro File Manager και  Cx File Explorer.

Σημειώσεις

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, συχνά χρειάζεται να κρατήσουμε σημειώσεις (κείμενο, αριθμό, εικόνα, link, κ.α), ακόμα και φωνητικές ή και χειρόγραφες για άνεση και ευκολία. Το ίδιο μπορεί να χρειαστεί επίσης και κατά τη διάρκεια μελέτης και προετοιμασίας. Αυτά όλα γίνονται με εύχρηστες εφαρμογές που μας επιτρέπουν να κρατάμε τα πάντα, για να ανατρέξουμε όποτε χρειαστεί.

Η καλύτερη εφαρμογή για σημειώσεις είναι η Nebo, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες.

Πολλές από τις απαραίτητες και χρήσιμες εφαρμογές για το τάμπλετ, υπάρχουν προεγκατεστημένες σε αρκετά τάμπλετς. Συνήθως είναι είτε στην βασική μορφή τους από την οποία λείπουν απαραίτητες δυνατότητες είτε σε δοκιμαστική μορφή με χρόνο λήξης. Οι εφαρμογές που παρουσιάσαμε, μπορεί να μην είναι οι καλύτερες στο είδος τους, αλλά είναι όλες εντελώς δωρεάν (τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο), χωρίς υποχρέωση αγορών εντός εφαρμογής, ή προβολής διαφημίσεων.

Εκτός από την εκπαίδευση, πολλοί θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νέο τους τάμπλετ και για να παίζουν παιχνίδια.

Δείτε το άρθρο μας για τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά και τάμπλετ.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *