TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Οι δημοφιλέστερες εφαρμογές για κινητά

Sharing

Γνωρίζουμε όλοι ότι μπορούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του κινητού ή του τάμπλετ μας, κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας επιπλέον εφαρμογές. Αυτό γίνεται βέβαια μέσω της online πλατφόρμας της Google του Play Store. Από εδώ μπορούν να εγκατασταθούν πάμπολλες δωρεάν εφαρμογές οι οποίες θα μετατρέψουν το κινητό μας σε πολυεργαλείο ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, κοινωνικότητας, παραγωγικότητας.

Ποιες είναι όμως οι δημοφιλέστερες εφαρμογές, τις οποίες κατεβάζουν και χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι;

Facebook (σχεδόν 10 δις downloads)

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η εφαρμογή του Facebook, μαζί με την ελαφρύτερη έκδοση Facebook Lite (για χαμηλότερης ισχύος συσκευές), έχουν εγκατασταθεί τόσες φορές. Αν και τίθενται κατά καιρούς ζητήματα ιδιωτικότητας, επηρεασμού απόψεων, εγκατάλειψής της από τους νεότερους, όλοι λίγο πολύ τη χρησιμοποιούν μισώντας το, καθώς οι αρνητικές κριτικές είναι πάρα πολλές, όπως και οι βαθμολογίες με 1 μόνο αστέρι.

WhatsApp (πάνω από 7 δις downloads)

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων στον κόσμο, η οποία εξαγοράστηκε και ανήκει στο Facebook από το 2014.

Facebook Messenger (πάνω από 5 δις downloads)

Το Facebook Messenger είναι επίσης μια υπηρεσία άμεσων γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων, η οποία ανήκει και αυτή όπως καταλαβαίνουμε στο Facebook.

Instagram (σχεδόν 4 δις downloads)

Ξεκίνησε σαν υπηρεσία δημοσίευσης και μοιράσματος φωτογραφιών, αλλά μετά την εξαγορά του από το Facebook, εξελίχτηκε επίσης και σαν υπηρεσία μηνυμάτων.

Η παρουσία όλων των εφαρμογών που  ανήκουν στο Facebook στις πρώτες θέσεις, αναδεικνύουν την κυριαρχία του στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

TikTok (σχεδόν 3 δις downloads)

Η νεότερη από όλες τις εφαρμογές στη λίστα μας, με την οποία οι χρήστες δημιουργούν και μοιράζονται σύντομα βίντεο κλιπ. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς η καραντίνα λόγω του COVID ανάγκασε τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι. Από τότε η ανάπτυξη του συνεχίζεται αμείωτη.

Subway Surfers (σχεδόν 2 δις downloads)

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι για κινητά, ανήκει στην κατηγορία runners και αφορά έναν καλλιτέχνη γκράφιτι στο μετρό, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τον φύλακα και το σκύλο του.  Καθώς τρέχουν, αρπάζουν διάφορα power-ups, νομίσματα, κ.α. αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν συγκρούσεις με τρένα και άλλα αντικείμενα.

Microsoft Word (σχεδόν 2 δις downloads)

Πάρα πολλοί χρειάζονται να ανοίξουν και να επεξεργαστούν έγγραφα εκτός γραφείου για διάφορους λόγους. Η δημοτικότητα του Word στους υπολογιστές είναι γνωστή, έτσι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εφαρμογή για Android έχει παρόμοια επίπεδα αποδοχής.

Microsoft PowerPoint (πάνω από 1,5 δις downloads)

Η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή του Microsoft Office στη λίστα, για τη δημιουργία και προβολή παρουσιάσεων ή slideshows.

Snapchat (1,5 δις downloads)

Εφαρμογή δημοσίευσης εικόνων και αποστολής μηνυμάτων, παρόμοια με το Instagram, το οποίο αντιγράφοντας τις λειτουργίες του, του κλέβει και τη δημοτικότητα.

SHAREit (1,5 δις downloads)

Μια εφαρμογή η οποία προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων αρχείων μεταξύ συσκευών με μεγάλη ταχύτητα (πάνω από 200 φορές πιο γρήγορα από το Bluetooth).

Netflix  (1,5 δις downloads)

Η γνωστή υπηρεσία προβολής ταινιών και σειρών σε όλα τα είδη των συσκευών, με πάνω από 204 εκατ. συνδρομητές, η οποία κι αυτή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά το διάστημα της καραντίνας λόγω του COVID και της ανάγκης για ψυχαγωγία στο σπίτι.

Candy Crush Saga (πάνω από 1 δις downloads)

Το δεύτερο δημοφιλέστερο παιχνίδι σε downloads, στο οποίο εξαλείφουμε χρωματιστά ζαχαρωτά και καραμέλες, αλλάζοντας τις θέσεις τους, για να βρεθούν κοντά τρία ή περισσότερα.

Spotify (πάνω από 1 δις downloads)

Εφαρμογή ακρόασης μουσικής και podcast, η οποία και αυτή έχει επωφεληθεί τεράστια από την πανδημία του COVID, με τους χρήστες της να αυξάνονται τους τελευταίους 12 μήνες.

Dropbox (πάνω από 1 δις downloads)

Το Dropbox είναι μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες αποθήκευσης εγγράφων στο ίντερνετ, πρόσβασης σε αυτά από οπουδήποτε και διαμοιρασμού τους σε άλλους χρήστες.

Ακολουθούν κι άλλες εφαρμογές επικοινωνίας όπως Skype, Viber, LINE, όλες με τον ίδιο περίπου αριθμό κατεβασμάτων. Κοντά στα επίπεδα αυτά υπάρχουν και πολλές άλλες εφαρμογές.

Σημειώνεται ότι πολλές εφαρμογές της Google δεν αναφέρονται στην παραπάνω λίστα, αφού έρχονται προεγκατεστημένες στα κινητά Android και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται από πολύ περισσότερους χρήστες, όπως οι Gmail, Google Maps, YouTube, Chrome, κ.α.

Αν ενδιαφερόμαστε ΄μόνο για παιχνίδια, υπάρχουν στο άρθρο μας Τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά


Δείτε ακόμα

Sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *