TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚινητό

Εντοπισμός χαμένου ή κλεμμένου κινητού

Sharing

Αρκετοί έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, να μην βρίσκουμε το κινητό μας και να μην μπορούμε να θυμηθούμε πού το αφήσαμε. Όχι αδικαιολόγητα βέβαια, δεδομένου του άγχους και όλων όσων μας απασχολούν τελευταία. Συνήθως μετά από επίμονη αναζήτηση το βρίσκουμε, πίσω από τον καναπέ, στο σπίτι ενός φίλου, σε κάποια καφετέρια ή κατάστημα που μας το έχουν κρατήσει. Υπάρχουν όμως και φορές που η αναζήτηση δεν έχει αποτέλεσμα είτε γιατί δεν μπορούμε να θυμηθούμε είτε γιατί το κινητό είναι κλεμμένο.

Τι κάνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση;  Αν έχουμε κινητό Android, η Google  προσφέρει την υπηρεσία εντοπισμού του τηλεφώνου Εύρεση συσκευής (Find My Device), με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη θέση του πάνω στο χάρτη (ή αν είναι κλειστό την τελευταία θέση που είχε πριν κλείσει). Για να λειτουργήσει η υπηρεσία, θα πρέπει το κινητό να είναι συνδεδεμένο σε έναν λογαριασμό Google, να την έχουμε ενεργοποιήσει από Ρυθμίσεις > Google > Εύρεση συσκευής και να είναι ανοιχτή η σύνδεση ίντερνετ.

 Ανοίγουμε λοιπόν το πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή και πάμε στο «Βρείτε το τηλέφωνο σας» ή «Find My Device» της Google. Θα μας ζητήσει να συνδεθούμε, εάν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στη Google και θα μεταβούμε στη σελίδα του χάρτη με την τελευταία γνωστή τοποθεσία του κινητού μας.

Αν το κινητό βρίσκεται κάπου στο σπίτι, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να το βρούμε, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το κουδούνισμά του, ακόμα κι αν έχει ρυθμιστεί σε αθόρυβο. Τότε θα αρχίσει να χτυπά για πέντε λεπτά για να μας διευκολύνει στην αναζήτηση.

Εάν δεν βρίσκεται στο σπίτι και καταλάβουμε πού είναι, μέχρι να πάμε να το παραλάβουμε, μπορούμε αν δεν το έχουμε κλειδωμένο, να το ασφαλίσουμε με κωδικό για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του. Μπορούμε επίσης να στείλουμε ένα μήνυμα στη συσκευή για όποιον βρει το τηλέφωνο και να προσθέσουμε έναν αριθμό τηλεφώνου για να μας καλέσει.

Τέλος, εάν βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ξαναβρούμε το τηλέφωνο ή αν το έχουν κλέψει, μπορούμε να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα του. Αυτή η επιλογή πρέπει να είναι η έσχατη λύση, γιατί από την στιγμή που θα γίνει ολική διαγραφή, δεν θα μπορούμε να βρούμε πια τη συσκευή μέσω της «Εύρεσης συσκευής», παρά μόνο μέσω του αριθμού IMEI του (αν τον έχουμε σημειώσει πριν) και μόνο μέσω της αστυνομίας.

Σε περίπτωση κλοπής δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή ή να ακολουθήσουμε αυτόν που το έχει κλέψει, για να μην διατρέξουμε και άλλον μεγαλύτερο κίνδυνο , αλλά μόνο να το αναφέρουμε στην αστυνομία.

Αν ενδιαφερόμαστε εκτός από τη θέση και για πλήρη πρόσβαση στη δραστηριότητα κάποιου χρήστη στο κινητό (επαφές, μηνύματα, ιστορικό κλήσεων, κοινωνικών δικτύων, ίντερνετ), στο άρθρο μας Παρακολούθηση κινητού.


Δείτε ακόμα

Sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *