TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων στο κινητό

Δεν είναι σπάνιο να το να σβήσουμε κάποια στιγμή αρχεία από το κινητό μας, είτε σκόπιμα θεωρώντας ότι δεν μας χρειάζονται είτε από λάθος χειρισμό και να  συνειδητοποιήσουμε ότι τα χρειαζόμαστε μετά από κάποιο διάστημα. Μπορεί  να είναι μια φωτογραφία ή βίντεο, μπορεί ένα απαραίτητο στη δουλειά έγγραφο, ό,τι κι αν είναι, τις περισσότερες φορές  υπάρχουν τρόποι για την επαναφορά των διαγραμμένων αρχείων στο κινητό.

Συνήθως τα αρχεία που σβήνουμε εξαφανίζονται από το σύστημα αρχείων του κινητού και δεν μπορούμε να τα δούμε. Στην πραγματικότητα όμως, το Android επισημαίνει αυτό το τμήμα της μνήμης ως κενό και κατά συνέπεια μπορούν να αποθηκευτούν πάνω του νέα αρχεία όποτε χρειαστεί. Μέχρι τότε, τα θεωρούμενα διαγραμμένα αρχεία παραμένουν, χωρίς βέβαια να εμφανίζονται. Κατά συνέπεια χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό, μπορούμε να ανακτήσουμε αρκετά από αυτά τα διαγραμμένα αρχεία.

Η ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων από το κινητό, συνήθως περιλαμβάνει 3 απλά βήματα:

  • Σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή, όπου είναι εγκατεστημένο το πρόγραμμα ανάκτησης.
  • Επιλογή είδους των διαγραμμένων αρχείων που ενδιαφερόμαστε (φωτογραφίες, έγγραφα ή και όλα).
  • Σάρωση της μνήμης από το πρόγραμμα και επιλογή των αρχείων προς ανάκτηση.

Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα καλύτερα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση δεδομένων από κινητά Android και iPhone:

Tenorshare UltData

Με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εύρεσης και ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων, καθώς και συμβατότητα με πάνω από 6000 συσκευές, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα αυτού του είδους. Εκτός από φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α., μπορεί ακόμα να ανακτήσει και μηνύματα WhatsApp, επαφές, αρχεία κλήσεων και άλλα αρχεία από την εσωτερική μνήμη αλλά και την κάρτα SD.

Dr.Fone

To Dr.Fone επιτρέπει να ανακτηθούν φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα, τραγούδια, μηνύματα, διαγραμμένες ή χαμένες επαφές και τέλος μηνύματα και συνημμένα WhatsApp, υποστηρίζοντας πάνω από 6000 συσκευές.

iMyFone D-Back

To D-Back ξεχωρίζει για τον ταχύτερο ρυθμό ανάκτησης δεδομένων λόγω σφάλματος συστήματος, τυχαίας διαγραφής, ζημιάς από νερό, ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης, κ.α. Προσφέρει επαναφορά αρχείων από εσωτερική μνήμη καθώς και από κάρτες SD. Μπορεί ακόμη να γίνει προεπισκόπηση και φιλτράρισμα αρχείων για να επιλέξουμε ποια χρειαζόμαστε να ανακτήσουμε.

Disk Drill

Το Disk Drill, είναι απλό στη χρήση και μπορεί να ανακτήσει κάθε είδους διαγραμμένα αρχεία από κινητά, αλλά και από τάμπλετς και TV Boxes. Προσφέρει και δωρεάν έκδοση με περιορισμό 500 ΜΒ στο συνολικό μέγεθος αρχείων για ανάκτησης.

Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες ανάκτησης των διαγραμμένων αρχείων μας θα πρέπει:

•             Να το συνειδητοποιήσουμε πολύ σύντομα (όσο πιο γρήγορα ενεργήσουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε για ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων).

•             Από τη στιγμή που θα το συνειδητοποιήσουμε, δεν πρέπει να αποθηκεύσουμε αρχεία, (να τραβήξουμε φωτογραφίες ή βίντεο, να κατεβάσουμε τραγούδια, κ.α.) ούτε να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή.

Μπορούμε να κάνουμε και Επαναφορά διαγραμμένων αρχείων στον υπολογιστή


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *