TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Σελίδα σχολείου στο Facebook

Ένας τρόπος για την αναβάθμιση της εικόνας του σχολείου στην τοπική κοινότητα και την επικοινωνία με αυτή, είναι η παρουσία του στο Facebook, μια που η πλειονότητα των γονέων, των μαθητών και των γνωστών τους διαθέτουν λογαριασμό τον οποίο και ελέγχουν καθημερινά.

Η δημιουργία μιας σχολικής σελίδας στο Facebook είναι σχετικά απλή, απλώς απαιτείται να έχει ήδη προσωπικό λογαριασμό στο Facebook κάποιος,  για να συνδεθεί και να προχωρήσει τη διαδικασία. Στο βίντεο παρουσιάζεται βήμα προς βήμα, η διαδικασία δημιουργίας σελίδας σχολείου στο Facebook:

Πρέπει να παρθούν από το Διευθυντή και το σύλλογο Διδασκόντων κάποιες αποφάσεις για τη λειτουργία της σελίδας. Για παράδειγμα, ποιος θα έχει δικαιώματα διαχειριστή και την ευθύνη για τη δημοσίευση περιεχομένου; Θα είναι μόνο ένας ή κι άλλοι; Τι είδους φωτογραφίες (κοντινές, ομαδικές, με θόλωμα στα πρόσωπα ή χωρίς, αλλά με συγκατάθεση γονέων) θα υπάρχουν; Θα ζητηθεί άδεια από τη Διεύθυνση;

Τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια σχολική σελίδα στο Facebook:

  • Ανακοινώσεις για ενημέρωση των γονέων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας για σχολικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εκδρομές κ.α.
  • Υπενθύμιση υποχρεώσεων που σχετίζονται με το σχολείο όπως υπεύθυνες δηλώσεις, ιατρικές βεβαιώσεις, πληρωμές κ.α
  • Αναφορά σε αξιοσημείωτες δράσεις και συμμετοχές μαθητών και εκπαιδευτικών, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, επισκέψεις κ.α.
  • Δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο για τα παραπάνω αφού βέβαια εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των μαθητών και των γονέων τους.
  • Δημοσίευση ομαδικών εργασιών, ερευνών μαθητών.

Η παρουσία του σχολείου στο Facebook πρέπει να γίνεται με σοβαρό, λιτό και οργανωμένο τρόπο, χωρίς υπερβολές. Να μην υπάρχουν συνεχείς και ανούσιες δημοσιεύσεις αλλά να παρουσιάζονται μόνο τα πραγματικά σημαντικά γεγονότα και ανακοινώσεις και που θα αφορούν μόνο το συγκεκριμένο σχολείο.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *