TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ραγδαίες το τελευταίο καιρό και τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από πολλές εταιρείες, οργανισμούς και κυβερνήσεις. Αναφερόμενοι σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) εννοούμε στην προσομοίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης από μηχανήματα (υπολογιστές) που είναι προγραμματισμένα να σκέφτονται, να μαθαίνουν, να επιλύουν προβλήματα και να ανταποκρίνονται σαν άνθρωποι. Αρκετά από αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη διαθέσιμα στο ίντερνετ και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από οποιονδήποτε θέλει να εξερευνήσει τις δυνατότητές τους. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αναφέρονται παρακάτω:

ChatGPT

Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Έχει εκπαιδευτεί σε τεράστιο όγκο δεδομένων από το Διαδίκτυο και μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινες απαντήσεις στις ερωτήσεις που του γίνονται, να συνομιλήσει για μια ποικιλία θεμάτων και να δημιουργήσει ακόμα και πρωτότυπα ποιήματα ή λογοτεχνικά κείμενα. Οι προγραμματιστές του ωστόσο έχουν φροντίσει οι απαντήσεις που δίνει, να είναι σύμφωνες με την πολιτική ορθότητα της εποχής μας.

Nightcafe, Midjourney  

Αυτά είναι εκπληκτικά εργαλεία παραγωγής εικόνων, από περιγραφές με κείμενα που τους δίνουμε. Εικόνες μπορούν να δημιουργηθούν και στην ενότητα Image Generator του προηγουμένου ChatGPT, όμως υπάρχουν πολύ πιο εξειδικευμένα εργαλεία, όπως το Midjourney και το Nightcafe, τα οποία έχουμε παρουσιάσει στο άρθρο μας Δημιουργία εικόνων με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Deep Nostalgia

Δίνει κίνηση και εκφράσεις στα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζουμε, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση. Έτσι μπορούμε να ζωντανέψουμε πρόσωπα από οικογενειακές φωτογραφίες όσο παλιές κι αν είναι, δημιουργώντας σύντομα βίντεο που μπορούμε να κοινοποιήσουμε στους φίλους και τους συγγενείς μας.

Copy.ai

Ιδανικό για παραγωγούς κειμένων όπως άρθρων blogs ή εντύπων, αναρτήσεων κοινωνικών δικτύων, διαφημιστικών, αλληλογραφίας κ.α. Τα κείμενα που παράγονται δεν είναι αντιγραφές υπαρχόντων που τα βρίσκει στο ίντερνετ, αλλά πρωτότυπα ταιριαστά για την περίπτωσή μας. Αυτό το πετυχαίνουμε, δίνοντας του κάποιες αρχικές προτάσεις με στοιχεία και κείμενα για το προϊόν ή τη δραστηριότητα που θέλουμε. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία ειδών, διαθέσεων και μήκους

Soundraw

Δημιουργεί πρωτότυπης μουσικής ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία μουσικών ειδών και διαθέσεων για την παραγωγή του κομματιού που θέλουν. Ακόμα επιτρέπεται προσαρμογή των υπαρχόντων τραγουδιών σε χρόνο, μέτρα, ένταση, κ.α. ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

LALAL.AI

Είναι μια υπηρεσία διαχωρισμού των ξεχωριστών οργάνων ενός μουσικού κομματιού. Με αυτό μπορούν να αφαιρεθούν τα φωνητικά ή και οποιοδήποτε άλλο όργανο όπως κιθάρα, ντραμς, πιάνο, κ.α. χωρίς απώλεια ποιότητας.

DeepBeat

Το DeepBeat είναι ένα πρόγραμμα συγγραφής πρωτότυπων στίχων rap. Οι χρήστες επιλέγουν λέξεις-κλειδιά και το πρόγραμμα δημιουργεί στίχους, συνδυάζοντας στίχους από υπάρχοντα τραγούδια, που ομοιοκαταληκτούν και βγάζουν νόημα μαζί.

Υπάρχουν αμέτρητα ακόμα εργαλεία δημιουργίας και βοήθειας που κάνουν χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Για την αναζήτησή τους, υπάρχει και ένα εργαλείο που λειτουργεί και αυτό με τεχνητή νοημοσύνη, το There’ s an AI for that.

Δείτε πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει:


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *