TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με δικές μας φωτογραφίες

Τους τελευταίους μήνες κάθε χρόνου, πολλοί φορείς όπως σχολεία, σύλλογοι, ομάδες ή επιχειρήσεις, στέλνουν κάρτες με ευχές για τα Χριστούγεννα ή για το νέο έτος για να ευχηθούν στα μέλη τους, να ευχαριστήσουν τους υποστηρικτές τους ή τους πελάτες τους και να προωθήσουν γενικά τις δραστηριότητές τους.

Ακόμα πολλοί αυτές τις μέρες. χρειαζόμαστε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα για να τη συμπεριλάβουμε μαζί με το δώρο που θα χαρίσουμε, θα στείλουμε με ταχυδρομείο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) ή συνήθως τα τελευταία χρόνια μέσω κοινωνικών δικτύων. Αυτές τις αγοράζουμε από βιβλιοπωλεία ή άλλα καταστήματα ή τις βρίσκουμε στο ίντερνετ. Θα ήταν όμως μια καλύτερο ιδέα, η κάρτα αυτή να είχε μια προσωπική πινελιά, όπως φωτογραφίες:

  • της τάξης ή και των μαθητών εκπαιδευτικού, για να τους τη χαρίσει.
  • του σχολείου για να σταλεί σε φορείς.
  • της οικογένειας με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού, για να σταλεί σε συγγενείς.
  • Του εσωτερικού χώρου ή του εξωτερικού μιας επιχείρησης.

Σε αυτές τις φωτογραφίες θα εφαρμόσουμε διάφορα εύκολα εφέ, για να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες και να ταιριάζουν περισσότερο με το κλίμα των ημερών. Δε χρειάζεται να έχουμε γνώσεις επεξεργασίας εικόνας ή γραφιστικής, αφού μπορούμε να δημιουργήσουμε με δυο τρία κλικ, Χριστουγεννιάτικες κάρτες με δικές μας φωτογραφίες στο ίντερνετ.

funny.pho.to

Στο funny.pho.to, υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για να κατασκευάσουμε δωρεάν την χριστουγεννιάτικη κάρτα μας. Αφού βγάλουμε την φωτογραφία και την περάσουμε στον υπολογιστή (περισσότερα στο άρθρο μας Μεταφορά αρχείων από κινητό σε υπολογιστή), πάμε στη σελίδα Snow Effect. Εδώ θα μας ζητήσει να ανεβάσουμε την φωτογραφία μας από τον υπολογιστή ή από το Facebook, στην οποία θα εφαρμοστεί αυτόματα το εφέ των χιονονιφάδων. Αν θέλουμε συνεχίζουμε την επεξεργασία τοποθετώντας ένα ταιριαστό πλαίσιο (από τα frames), κάποια αυτοκόλλητα (από τα stickers) και ένα κείμενο με ευχές. Όταν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αποθηκεύουμε τη φωτογραφία  στον υπολογιστή μας, για να να τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε.

loonapix

Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσουμε διάφορα εφέ στις φωτογραφίες μας, ειδικά αν περιλαμβάνουν πρόσωπα, που θα τις κάνει να φαίνονται σαν επαγγελματικές. Μπορούμε επίσης να τις τοποθετήσουμε μέσα σε μεγάλη ποικιλία από πλαίσια, όχι μόνο χριστουγεννιάτικα αλλά και πολλών άλλων εορτών και περιστάσεων, να προσθέσουμε κείμενα διαφόρων χρωμάτων και να τις κατεβάσουμε εντελώς δωρεάν.

Εκτός από χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις φωτογραφίες αυτές μπορούμε να τις βάλουμε σε ημερολόγια, φλυτζάνια, κ.α. για μια πιο ζεστή προσωπική νότα σε όλες αυτές τις κατασκευές.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *