TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΑγορές

Τα φθηνότερα πακέτα mobile internet

Τελευταία Ενημέρωση: 18 – 1 – 2023

Δεδομένου ότι στα περισσότερα σημεία που κινούνται οι πιο πολλοί από εμάς (σπίτι,  εργασία, διασκέδαση) υπάρχει ασύρματη Wi-Fi σύνδεση, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε τακτικά συνδεδεμένοι στο ίντερνετ και να παρακολουθούμε ό,τι μας ενδιαφέρει.

Οι υπόλοιποι, που είτε για επαγγελματικούς λόγους πρέπει να είναι συνεχώς online ή δεν αντέχουν στιγμή χωρίς να ελέγξουν την κίνηση στα social media και δεν έχουν σύνδεση με συμβόλαιο που τα περιλαμβάνει όλα (ομιλία, sms, ίντερνετ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην αγορά κάποιου πακέτου mobile internet, δηλαδή χρήσης δεδομένων επιπλέον του πακέτου τηλεφωνίας που έχουν.

Για να βρούμε ποιο πακέτο ίντερνετ μας εξυπηρετεί (χωρίς να πληρώσουμε παραπάνω για χρήση που δεν θα χρειαστούμε ούτε να πάρουμε λιγότερο και να μη μας φτάσει, αναγκάζοντάς μας να αγοράσουμε κι άλλο πακέτο), θα πρέπει να υπολογίσουμε την κατανάλωση σε GΒ που θα έχουμε, ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι

  • για 1 ώρα παρακολούθηση βίντεο στην απλή ποιότητα, χρειάζονται κατά προσέγγιση 0,5 GΒ.
  • για 1 ώρα ακρόαση μουσικής, περιήγηση σε social media (Instagram, Facebook) ή για σερφάρισμα ιστοσελίδων χρειάζονται κατά προσέγγιση 0,1 GΒ.

Τα παραπάνω,δεν είναι βέβαια απόλυτα ακριβή, μια που εξαρτώνται από την ποιότητα βίντεο ή μουσικής που στέλνεται ή από το είδος των σάιτς που επισκεπτόμαστε και την ποσότητα φωτογραφιών κ.α. που υπάρχουν σε αυτά.

Αφού ψάξαμε λοιπόν την αγορά mobile internet, συγκεντρώσαμε τα φτηνότερα και πιο χρήσιμα πακέτα και τα παρουσιάζουμε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα:

ΕΤΑΙΡΕΙΑΟΝΟΜΑΣΙΑ (Πατήστε στα links για λεπτομέρειες)GBΤΙΜΗΔΙΑΡΚΕΙΑ
FrogΜobile Internet 6GB6 GB                     5,35 €25 ημέρες
FrogNational Combo10 GB (και χρόνος ομιλίας)8,90 €30 ημέρες
What’s UpGIGA_Month4GB (5GB με την αυτόματη ενεργοποίηση του πακέτου)8,50 €30 ημέρες
CosmoteGIGA MONTH15 GB                   12,90 €30 ημέρες
     
Vodafone CUSurf & Email5GB8,50 €30 ημέρες
VodafoneΠακέτο Internet5GB                       8,50 €30 ημέρες
     
Wind/Q  Q ΝΤΑΤΑ ΣΤΑΡ4 GB (BONUS 200′ προς όλους)8,90€30 ημέρες
Wind/QQ BIG ΝΤΑΤΑ ΣΤΑΡ5 GB (BONUS 200′ προς όλους)10,60 €30 ημέρες
Wind/F2GData #55 GB (BONUS 200′ προς όλους)10,60 €30 ημέρες

Αν λοιπόν η συνεχής χρήση του ίντερνετ εν κινήσει δεν είναι τόσο απαραίτητη και οι ανάγκες σε δεδομένα δεν είναι πολύ μεγάλες, μπορούμε να αγοράσουμε κάποιο από τα παραπάνω βασικά πακέτα mobile internet.

Εκτός από τα πακέτα που αναφέρθηκαν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν και πολλά άλλα, πιο ειδικά, για πιο εξειδικευμένες χρήσεις. Υπάρχουν πακέτα για Σαββατοκύριακα, για νυχτερινές ώρες, για Video & Music Streaming, για Social media κ.α.

Τα στοιχεία προέρχονται από τα σάιτς των εταιρειών. Επειδή οι προσφορές τους διαρκώς τροποποιούνται, καλό είναι να ελεγχθούν ξανά.

Δείτε τους όρους χρήσης και προϋποθέσεις που ισχύουν για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας

Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *