TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Κατασκευή infographics στο ίντερνετ

Τα infographics μετατρέπουν σύνθετες πληροφορίες σε ελκυστικά γραφικά που είναι πιο εύκολο να γίνουν αντιληπτά. Γι’ αυτό δεν είναι περίεργο που οι αναγνώστες των περιοδικών και οι περιηγητές του ίντερνετ αγαπούν τις σελίδες και τα άρθρα με infographics. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα infographics όσο απλά και κατανοητά  μοιάζουν, δεν είναι και τόσο εύκολο να δημιουργηθούν.

Για όποιον έχει διάθεση να προσπαθήσει και διαθέτει κάποια καλλιτεχνική φλέβα υπάρχουν στο ίντερνετ σελίδες που θα τον βοηθήσουν  να δημιουργήσει σχετικά εύκολα τα infographics που επιθυμεί, αρκεί να έχει προετοιμαστεί και να διαθέτει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο άρθρο μας για την δημιουργία infographics.  Οι παρακάτω σελίδες προσφέρουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά για τη δημιουργία infographics στο ίντερνετ, ενώ διατίθενται και πρόσθετες δυνατότητες με πληρωμή.

Canva

Το Canva είναι ένα ισχυρό και εύκολο στη χρήση online εργαλείο που είναι κατάλληλο για κάθε είδους εργασίες σχεδιασμού εντύπων και ψηφιακών γραφικών,  με μια τεράστια βιβλιοθήκη έτοιμων προτύπων, για να πάρουμε ιδέες. Ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα διαθέτει και ειδική εφαρμογή κατασκευής infographics με πολλά έτοιμα πρότυπα και αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία για την δωρεάν χρήση τους. Μπορούμε να ανεβάσουμε και δικές μας εικόνες ή γραφικά για να τα εισάγουμε στη δημιουργία μας. Σου επιτρέπει να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή την δημιουργία σου, όμως δε μπορείς να αλλάξεις τις διαστάσεις στο γραφικό σου. Για περισσότερες δυνατότητες υπάρχει κόστος 12€ το μήνα.

Δημιουργία infographics με το Canva

Για να εργαστούμε με τo Canva πρέπει να εγγραφούμε με τα γνωστά – διεύθυνση e-mail και password. Με αυτά μπορούμε να συνδεθούμε και να μπούμε στην εφαρμογή.

Infographic_with _canva_1

Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη σχεδίων για να επιλέξουμε. Εμείς από την ομάδα Blogging & eBooks, επιλέγουμε Infographic.

Ανοίγει το περιβάλλον εργασίας για την κατασκευή μας του Infographic, το οποίο χωρίζεται σε 3 τμήματα:

Infographic_with _canva_2

Πάνω είναι η γραμμή μενού και διαφόρων εντολών (αποθήκευσης, εκτύπωσης, κ.α.) Από κάτω στο δεξί μέρος είναι ο χώρος που κατασκευάζουμε το Infographic. Από το αριστερό τμήμα εισάγουμε τα στοιχεία του όπως εικόνες, γραφικά, κείμενα και έχουμε επίσης τη δυνατότητα αναζήτησής τους.

easel.ly

Infographic_with _easel.ly
Το Easel.ly προσφέρει αρκετά δωρεάν πρότυπα εύκολα προσαρμόσιμα για να ξεκινήσουμε την δημιουργία μας. Παρέχει επίσης πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη με γραφικά όπως βέλη, σχήματα, γραμμές σύνδεσης κ.α. Μπορεί να προσαρμοστεί το κείμενο (γραμματοσειρές, χρώματα, τα στυλ, μεγέθη). Για να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας εικόνα υψηλής ανάλυσης ή pdf, απαιτείται συνδρομή 3€ το μήνα.

infogr.am

Infographics_with _infogr.am

Το Infogr.am προσφέρει δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας infographics, γραφημάτων, διαγραμμάτων και χαρτών, καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν δικές μας φωτογραφίες και βίντεο σε αυτά. Η επεξεργασία των δεδομένων για την κατασκευή του infographic γίνεται εύκολα σε κάτι σαν υπολογιστικό φύλλο Excel, με  αυτόματη αλλαγή της εμφάνισης του infographic.

Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα με παρόμοιες ή και ανώτερες δυνατότητες, των οποίων όμως οι δωρεάν εκδόσεις είναι πολύ περιορισμένες και ζητούν μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές για την ολοκληρωμένη χρήση τους.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *