TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Κατασκευή ecards με θρησκευτικά θέματα

Οι ecards, δηλαδή οι ευχετήριες κάρτες που δημιουργούνται και αποστέλλονται μέσω ίντερνετ, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για εκατομμύρια ανθρώπους. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι η δημιουργία τους είναι απλή και σύντομη, έχουν κίνηση και ήχο, είναι συνήθως δωρεάν και μπορούν επίσης να σταλούν σε πολλούς παραλήπτες χωρίς να χρειάζονται ταχυδρομικά έξοδα.

Έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενα άρθρα μας αρκετά σάιτς στα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ευχετήριες κάρτες – ecards διαφόρων ειδών, με διάφορους τρόπους και με σχέδια, ευχές και μηνύματα, που να ταιριάζουν στις απαιτήσεις μας.

Κατασκευή ευχετήριων καρτών στο ίντερνετ και Κατασκευή κινούμενης κάρτας στο ίντερνετ

Ένα μειονέκτημα αυτών των σάιτς, είναι ότι τα πρότυπα των καρτών που υπάρχουν, είναι κάπως «δυτικότροπα» και δεν διαθέτουν θέματα πιο παραδοσιακά ή θρησκευτικά που μπορεί να ενδιαφέρουν αρκετούς συμπατριώτες μας. Για παράδειγμα, για το Πάσχα υπάρχουν κάρτες με κουνελάκια, λουλούδια και ανοιξιάτικα τοπία, ίσως και χρωματιστά αυγά, αλλά όχι σκηνές της Ανάστασης. Ή για τα Χριστούγεννα υπάρχουν κάρτες με έλατα, χιόνια, μπάλες και Άγιους Βασίληδες, αλλά όχι σκηνές της Γέννησης.

Γι’ αυτούς λοιπόν που θέλουν να στείλουν ecards που να περιλαμβάνουν και πιο παραδοσιακά ή θρησκευτικά θέματα, υπάρχει το123Greetings, το οποίο προσφέρει έτοιμα πρότυπα που περιλαμβάνουν βίντεο, κινούμενα ή όχι γραφικά, ευχές (στα αγγλικά). Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες επεξεργασίας και αλλαγής των στοιχείων της κάρτας, παρά μόνο  να γράψουμε τις δικές μας ευχές ή τα στοιχεία μας (κάτω από την έτοιμη κάρτα). Επιπλέον μπορούμε να στείλουμε (με μέιλ) την κάρτα μας σε έως και  100 παραλήπτες ή να την δημοσιεύσουμε στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκτός βέβαια από τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές ευχετήριες κάρτες υπάρχουν υπέροχες κάρτες για πολλές άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές περιπτώσεις, όπως γενέθλια, γάμοι, επέτειοι, συγχαρητήρια, για την Πρωτοχρονιά, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για τη Γιορτή της Μητέρας, κ.α.

Τέλος διατίθεται και η εφαρμογή για κινητά Greeting Cards & Wishes, με το ίδιο περιεχόμενο αλλά με ευκολότερη διαχείριση και αποστολή με το κινητό, η οποία είναι μεν δωρεάν αλλά υποστηρίζεται από προβολή διαφημίσεων.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *