TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΓνώσεις

Κατασκευή κινούμενης κάρτας στο ίντερνετ

Χρόνο με το χρόνο όλο και λιγοστεύουν όσοι στέλνουν ή λαμβάνουν παραδοσιακές έντυπες κάρτες, τις οποίες τοποθετούσαν στα τζάκια για συμπλήρωμα του χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού. Τώρα πια μόνο οι μεγαλύτερες ηλικίες, συνεχίζουν αυτό το έθιμο, μια που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τώρα το κινητό και τα κοινωνικά δίκτυα.

Υπάρχουν τρόποι να μείνουμε πιστοί στην παράδοση των ευχετήριων καρτών με τρόπους που ταιριάζουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Σ’ αυτό μας βοηθούν πολλές σελίδες που υπάρχουν στο ίντερνετ για δημιουργία και αποστολή ηλεκτρονικών καρτών (e-cards) με πολλούς τρόπους. Στο σημερινό άρθρο θα δημιουργήσουμε μια χριστουγεννιάτικη ηλεκτρονική κινούμενη κάρτα στο AmoLink.

Το AmoLink κάνοντας χρήση της τεχνολογίας HTML5 (και όχι των παρωχημένων flash και GIF), προσθέτει δυναμικά γραφικά, εφέ και κινούμενα σχέδια, για να κάνει την κάρτα πιο ζωντανή και εντυπωσιακή. Μπορούμε ακόμα να εισάγουμε πολυμεσικά στοιχεία όπως μουσική, βίντεο, φωτογραφία και φωνή σε ολόκληρο το σχεδιασμό της κάρτας. Για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του πρέπει να εγγραφούμε στο σάιτ.

Αν θέλουμε να εγγραφούμε χωρίς να δώσουμε το πραγματικό mail μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα προσωρινό mail.

Το περιβάλλον του AmoLink είναι απλό και κατανοητό. Στα αριστερά υπάρχουν 5 καρτέλες με Layouts (έτοιμα σχέδια, τα οποία μπορούμε να τροποποιήσουμε), φωτογραφίες (διαθέσιμες στο σάιτ αλλά μπορούμε να ανεβάσουμε και δικές μας), μουσική (διαθέσιμη στο σάιτ αλλά μπορούμε να ανεβάσουμε και δική μας), κείμενα με ευχές για κάθε περίπτωση (στα αγγλικά αλλά μπορούμε να βάλουμε και δικά μας) και τέλος πολλών ειδών από γραφικά και κλιπάρτς. Στην τελευταία καρτέλα θα βρούμε και τη δυνατότητα προσθήκης βίντεο από το youtube, καθώς και την εισαγωγή του δικού μας φωνητικού μηνύματος.

Όταν τοποθετήσουμε κάποιο στοιχείο στην κάρτα μας ή όταν επιλέξουμε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα, από πάνω εμφανίζεται ένα μενού επιλογών {διαφορετικών, ανάλογα με το είδος του στοιχείου) για τροποποιήσεις ή animations,. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στην κάρτα μας και άλλες σελίδες από το κουμπί Add a new page κάτω δεξιά.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας μας μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε μια προεπισκόπηση της κάρτας, από το κουμπί Preview, και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις. Όταν τελειώσουμε πατάμε το κουμπί Publish & Share, για να δημοσιεύσουμε την κάρτα και να τη μοιραστούμε με διάφορους τρόπους, όπως email, κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Instagram κ.α.), στέλνοντας τον . σύνδεσμο που παράγεται.

Ένα μειονέκτημα που υπάρχει, είναι ότι στις κάρτες των δωρεάν χρηστών, εμφανίζονται διαφημίσεις της εταιρείας, οι οποίες για κάποιους είναι ενοχλητικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *