TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Κατασκευή επαγγελματικών καρτών στο ίντερνετ

Η χρήση επαγγελματικής κάρτας είναι απαραίτητη σε κάθε επαγγελματία είτε τοπικά στην επιχείρησή του είτε και μεταφέροντάς τις μαζί του σε κάθε μέρος για να μη χαθούν πιθανοί πελάτες. Δεν χρειαζόμαστε  τις υπηρεσίες ειδικών επαγγελματιών για να δημιουργήσουμε επαγγελματικές κάρτες υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες ιστοσελίδες, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα επαγγελματικές κάρτες στο ίντερνετ και να τις εκτυπώσουμε μόνοι μας οικονομικότερα (ειδικά αν δεν χρειαζόμαστε και χιλιάδες κομμάτια) και αποφεύγοντας το κόστος κατασκευής μακέτας από γραφίστα.

Οι πιο γνωστές σελίδες για την δημιουργία επαγγελματικών καρτών στο ίντερνετ είναι:

Business Card Maker

Το Business Card Maker είναι πολύ λιτό και μας επιτρέπει να δημιουργούμε εύκολα και γρήγορα επαγγελματικές κάρτες, δωρεάν και χωρίς εγγραφή.  Απλά πληκτρολογούμε τα στοιχεία επικοινωνίας στην επαγγελματική κάρτα (μπορούμε να αλλάξουμε είδος, μέγεθος και γραμματοσειρά, αν τα επιλέξουμε), προσθέτουμε αν θέλουμε κι ένα δικό μας λογότυπο ή άλλη εικόνα (μπορούμε να αλλάξουμε μέγεθος και θέση) και τέλος κατεβάζουμε ελεύθερα το αποτέλεσμα σε μορφή PDF ή JPG. Το PDF μάλιστα είναι υψηλής ανάλυσης και έτοιμο για επαγγελματική εκτύπωση περιλαμβάνοντας τμήματα περικοπής (bleed και crop).

Crello

Το Crello μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλά διαφορετικά είδη σχεδίων και γραφικών με έμφαση στο ίντερνετ (εικόνες προφίλ facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων, κινούμενα banners, κ.α.), αφίσες, προσκλήσεις, 40 συνολικά formats. Για τις επαγγελματικές κάρτες υπάρχουν πολλά έτοιμα πρότυπα (templates)  στα οποία μπορούμε να εισάγουμε τα δικά μας στοιχεία αλλά και ν’ αλλάξουμε ή να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε (φόντο,  εικόνες, γράμματα), χρησιμοποιώντας είτε από τη μεγάλη ποικιλία γραφικών που είναι διαθέσιμα είτε ανεβάζοντας δικά μας. Για να κατεβάσουμε τη δημιουργία μας σε μορφή PDF, PNG ή JPG πρέπει να εγγραφούμε, χωρίς άλλη υποχρέωση. Υπάρχει και η Pro έκδοση με πληρωμή στην οποία διατίθενται πολύ περισσότερα γραφικά.

Canva

Το Canva είναι μια από τις πιο πλούσιες και ολοκληρωμένες πλατφόρμες δημιουργίας κάθε είδους γραφικών, με μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας επαγγελματικά σχεδιασμένων προτύπων. Είναι η πιο δημοφιλής από όλες και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σ’ όλο τον κόσμο. Για να γίνει χρήση των υπηρεσιών της πρέπει να προηγηθεί εγγραφή με email. Κατόπιν μπορούμε να εργαστούμε με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας και διάφορα βοηθητικά (φωτογραφίες, τίτλοι, γραφικά) που παρέχονται, αρκετά από τα οποία δεν είναι δωρεάν και αν τα  χρησιμοποιήσουμε, στο τέλος θα ζητηθεί να πληρώσουμε, για να κατεβάσουμε το αποτέλεσμα κι εδώ σε μορφή PDF, PNG ή JPG. Φυσικά μπορούμε να ανεβάσουμε δικά μας αν δεν μας ικανοποιούν τα δωρεάν και τότε αποθηκεύουμε χωρίς πρόβλημα.

Αν εργαστούμε στις παραπάνω υπηρεσίες κατασκευής επαγγελματικών καρτών στο ίντερνετ, γίνεται φανερό ότι αποτελούν λύσεις κονσέρβα, με μικρή ή μεγάλη ποικιλία, ανάλογα με το σάιτ, την εγγραφή μας σε αυτό και τελικά την πληρωμή. Είναι για όσους θέλουν απλά και γρήγορα αποτελέσματα, για να τελειώνουν γρήγορα. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν, να πειραματιστούν, να αισθανθούν τη χαρά της δικής τους δημιουργίας, μπορούν να δουν το άρθρο μας Δημιουργία επαγγελματικής κάρτας στο Powerpoint, ή το άρθρο Κατασκευή επαγγελματικών καρτών, για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σωστή επαγγελματική κάρτα και τι να προσέξουμε αν θέλουμε να τις εκτυπώσουμε μόνοι μας.

Έτοιμες επαγγελματικές κάρτες, για κατέβασμα, επεξεργασία και εκτύπωση, υπάρχουν στην περιοχή downloads του techteacher.gr.

Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *