TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Κατασκευή βιογραφικού στο ίντερνετ

Η εξεύρεση εργασίας στις μέρες μας είναι μια επίπονη και κοπιώδης διαδικασία, μια που λόγω της ύφεσης  οι νέες θέσεις εργασίες είναι περιορισμένες.

Για να αυξήσουμε τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας, εκτός από τη χρήση γνωριμιών και μέσων που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν, θα πρέπει να εμπλουτίζονται και να αυξάνονται συνεχώς οι γνώσεις μας, να διαθέτουμε βέβαια και πολύ τύχη και μια σωστή παρουσία για την πρώτη μας επαφή. Πριν από αυτά όμως, απαραίτητη είναι η ύπαρξη ενός σωστού βιογραφικού το οποίο θα αποστείλουμε για να παρουσιάσουμε τα προσόντα μας στους πιθανούς εργοδότες.

Αν δεν έχουμε πείρα στη σχεδίαση σελίδων και εντύπων, πέρα από το να γράφουμε στο Word, καλό είναι να κάνουμε χρήση υπηρεσιών για την κατασκευή βιογραφικού στο ίντερνετ, οι οποίες θα του προσδώσουν ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και έναν πιο επαγγελματικό χαρακτήρα.

Cool Free Cv

Μια από τις καλύτερες επιλογές για τη δημιουργία βιογραφικού, δημιουργημένο από άνεργους που έψαχναν για δουλειά. Είναι εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεται καν να εγγραφούμε για να δημιουργήσουμε το βιογραφικό μας. Μάλιστα μας δίνει 2 τρόπους εργασίας. Είτε να δημιουργήσουμε το βιογραφικό μας online με την καθοδήγηση του σάιτ και μετά να το κατεβάσουμε σε pdf, είτε αφού επιλέξουμε από πάρα πολλά έτοιμα υποδείγματα να το κατεβάσουμε σε αρχείο του Word, στο οποίο να το ανοίξουμε και να το επεξεργαστούμε όπως θέλουμε.

Jobseeker

Το Jobseeker, αν και είναι ολλανδική εταιρεία, εμφανίζεται και στα ελληνικά και παρέχει πολλά εργαλεία για όσους αναζητούν εργασία, εκτός της κατασκευής βιογραφικού, όπως συνοδευτικές επιστολές, αγγελίες εργασίας που μπορεί να μας ενδιαφέρουν, διαχείριση των αιτήσεων που έχουν γίνει, δυνατότητα μετάφρασης σε περισσότερες από 15 γλώσσες. Η κατασκευή βιογραφικού είναι πολύ εύκολη και, είτε συμπληρώνοντας τα στοιχεία μας στο σχετικό εργαλείο είτε εισάγοντάς τα από υπάρχον βιογραφικό, θα καταλήξουμε με ένα βιογραφικό διεθνών προδιαγραφών, χάρη στα σύγχρονα και καλαίσθητα πρότυπα στα οποία έχουμε πρόσβαση. Δεν είναι δωρεάν  (εκτός από τις πρώτες 14 ημέρες) και μετά υπάρχει συνδρομή με χρέωση 9.99€/μήνα.

Canva

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο Canva, καθώς είναι ένα από τα  δημοφιλέστερα σάιτς κατασκευής οποιωνδήποτε σχεδίων για οποιαδήποτε περίπτωση μπορούμε να φανταστούμε. Έτσι και εδώ υπάρχουν πολλά έτοιμα πρότυπα, τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε σε κάθε σημείο τους, να βάλουμε εικόνες χρώματα, ενότητες, τίτλους και να κατεβάσουμε το τελικό αποτέλεσμα σε αρχεία pdf, jpg κ.α. Για να εργαστούμε στο Canva απαιτείται να εγγραφούμε δίνοντας email και όνομα, για τα οποία αν δε θέλουμε να δώσουμε τα δικά μας, μπορούμε να κάνουμε χρήση υπηρεσιών προσωρινού email.

CV Maker

Το πλεονέκτημα του σάιτ είναι ότι προσαρμόζει τη γλώσσα και τις οδηγίες του στη γλώσσα του χρήστη κι έτσι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και αυτοί που δεν έχουν καλή γνώση αγγλικών. Ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τα προηγούμενα. Δε μπορούμε να επεξεργαστούμε το design, τα χρώματα τα γραφικά, κ.α. αλλά μας ζητάει να απαντήσουμε σε ερωτήσεις για τις πληροφορίες που πρέπει να δώσουμε, για να μας παρουσιάσει τελικά το έτοιμο βιογραφικό, το οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε pdf ή και online για μετέπειτα επεξεργασία (αν εγγραφούμε).

Click-me.gr

Ένα ελληνικό σάιτ που μας δίνει πολλές γενικές οδηγίες για τη δημιουργία βιογραφικών και ταυτόχρονα έχει και κάποια έτοιμα δείγματα βιογραφικών σε Word, το οποία μπορούμε να τα κατεβάσουμε, να τα ανοίξουμε με οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου και να τα επεξεργαστούμε όπως θέλουμε.

Από την πληθώρα έτοιμων υποδειγμάτων που θα βρούμε στα παραπάνω σάιτς, δε θα πρέπει να επιλέξουμε το πιο εντυπωσιακό ή το πιο μοντέρνο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, αλλά αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα του αντικειμένου μας αλλά και της υποψήφιας επιχείρησης για εργασία. Δε θα ήταν άσχημο να αλλάζουμε τις παρεχόμενες πληροφορίες ή ακόμα και το σχεδιασμό ανάλογα με το πού απευθυνόμαστε.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *