TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Κατέβασμα ταινιών από το Netflix

Όσοι δεν ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα, τις σειρές και τις άλλες εκπομπές των ελληνικών καναλιών, μπορούν να εγγραφούν συνδρομητές σε μία από τις υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix, το οποίο είναι η κορυφαία συνδρομητική υπηρεσία στον κόσμο για παρακολούθηση δημοφιλών ταινιών ή σειρών. Τα πλεονεκτήματα του Netflix, είναι ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν υπάρχει χρονική ροή του προγράμματος (μπορούμε να επιλέξουμε το χρόνο θέασης), μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε  από τις συσκευές μας (τηλεόραση, tablet, κινητό, laptop).

Μεγάλο του μειονέκτημα, το ότι πρέπει να έχουμε σύνδεση ίντερνετ (ή να έχουμε πρόσβαση). Έτσι, όσοι ταξιδεύουν, επισκέπτονται συγγενείς στην επαρχία, πηγαίνουν διακοπές, εκδρομές ή κάμπινγκ, δεν μπορούν να περάσουν για λίγο την ώρα τους βλέποντας κάποια επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς. Πολλοί επίσης μπορεί να διαθέτουν σύνδεση στο κινητό τους, αλλά οι ταινίες όπως ξέρουμε καταναλώνουν πολλά data.

Το Netflix δίνει τη δυνατότητα για κατέβασμα μέσω της εφαρμογής του, όμως αυτά μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε αργότερα, αν δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ, με περιορισμούς όπως:

  • Οι εκπομπές και ταινίες είναι διαθέσιμες μόνο στη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη τους.
  • Η προβολή τους γίνεται μόνο μέσω της ίδιας εφαρμογής
  • Οι λήψεις λήγουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και ορισμένες έχουν όριο στο πόσες φορές μπορούν να κατεβούν ή να παρακολουθηθούν.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι (μέσω προγραμμάτων) να κατεβάζουμε τις ταινίες και τις σειρές του Netflix, και να τα αποθηκεύουμε στη συσκευή μας ή σε ένα φορητό μέσο αποθήκευσης, όπως εξωτερικό σκληρό δίσκο ή στικάκι και να τα έχουμε διαθέσιμα όπου και όποτε δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ. Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για κατέβασμα από το Netflix, είναι το Netflix Video Downloader. Με αυτό μπορούμε να αποθηκεύσουμε βίντεο από το Netflix για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης, χωρίς χρονικούς, ποσοτικούς ή ποιοτικούς περιορισμούς. Για να χρησιμοποιήσουμε βέβαια την εφαρμογή, θα πρέπει να έχουμε κωδικούς Netflix. Επιπρόσθετα υπάρχουν οι δυνατότητες για :

  • Αναζήτηση επιθυμητής σειράς ή ταινίας εντός του προγράμματος.
  • Υποστήριξη ποιότητας βίντεο ως 1080p HD.
  • Επιλογή και ταυτόχρονο κατέβασμα επιθυμητών γλωσσών ήχου και υποτίτλων.
  • Δυνατότητα μετατροπής βίντεο σε άλλα φορμάτ (MP4 / MKV), για μεταφορά με στικάκι και για αναπαραγωγή σε οποιοδήποτε συσκευή (κινητό, υπολογιστή, τηλεόραση) και με οποιαδήποτε εφαρμογή.

Δυστυχώς η δωρεάν έκδοση επιτρέπει κατεβάσματα διαρκείας μόνο 5 λεπτών, ενώ η κανονική έκδοση κοστίζει γύρω στα 16€/μήνα ή 58€/έτος. Έτσι αν δεν γνωρίζουμε Τι είναι τα torrents, κι αν θέλουμε να κατεβάσουμε μερικές (ή πολλές) ταινίες και σειρές, να κάνουμε συνδρομή ενός μηνός και με τους κωδικούς κάποιου φίλου ή συγγενή να χρησιμοποιήσουμε το Netflix Video Downloader.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *