TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Επεξεργασία φωτογραφίας στο ίντερνετ

Η χρήση φωτογραφιών γίνεται όλο και πιο χρήσιμη και απαραίτητη σε πάρα πολλούς τομείς της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής. Καλό είναι πριν δημοσιεύσουμε αυτές τις φωτογραφίες στα social media ή σε διαφόρων ειδών εκτυπώσεις να τις ελέγξουμε για τυχόν ατέλειες, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν, πριν σταλούν για χρήση.



Έχουμε δει στο άρθρο μας για την Επεξεργασία εικόνας τους τρόπους και τα προγράμματα για να επεξεργαστούμε και να βελτιώσουμε φωτογραφίες στον υπολογιστή. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια βασική επεξεργασία φωτογραφίας και στα προγράμματα του Microsoft Office. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις  που θέλουμε να το κάνουμε αυτό, για μια ή δύο εικόνες, με έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο και δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία κατεβάσματος και εγκατάστασης πρόσθετων προγραμμάτων, στον υπολογιστή του εργασιακού μας χώρου για παράδειγμα. Τότε, μια πολύ καλή λύση είναι η χρήση online εφαρμογών επεξεργασίας φωτογραφίας. Μπορεί να θεωρούνται απλοϊκές και χωρίς πολλές δυνατότητες,  κάποιες όμως από αυτές  ανταγωνίζονται άνετα προγράμματα υψηλού επιπέδου, σε χαρακτηριστικά και ευκολία χρήσης.

Σε όλες τις παρακάτω εφαρμογές μπορούμε να εισάγουμε για επεξεργασία φωτογραφίες  όχι μόνο από τον υπολογιστή μας αλλά και από τοποθεσίες του ίντερνετ (Dropbox, Facebook, sites, κ.α.). Δεδομένου ότι οι περισσότερες από αυτές βασίζονται στην τεχνολογία flash, δεν υποστηρίζονται στην πλειονότητα των φορητών συσκευών, ενώ στους υπολογιστές οι περισσότεροι σύγχρονοι browsers, θα μας ενημερώσουν να το εγκαταστήσουμε ή να το ενεργοποιήσουμε, πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Pixlr Editor

online_photo_edit_Pixlr

Η πιο ολοκληρωμένη λύση για online επεξεργασία φωτογραφίας. Το περιβάλλον εργασίας και τα εργαλεία προσομοιάζουν περισσότερο από όλες τις άλλες στο Photoshop. Μπορούμε να ανοίξουμε και να επεξεργαστούμε χωριστά πολλές φωτογραφίες, μπορούμε να  επιλέξουμε τμήματα της φωτογραφίας για επεξεργασία, ξεχωριστά στρώματα (layers), φίλτρα.Όταν τελειώσουμε μπορούμε άνετα να αποθηκεύσουνε το αποτέλεσμα στον υπολογιστή μας. Δεν απαιτείται εγγραφή, εκτός κι αν θέλουμε να συνεχίζουμε την επεξεργασία σε άλλη στιγμή ή σε άλλο υπολογιστή.

Fotor

online_photo_edit_fotor

Η εφαρμογή αυτή είναι απλούστερη και απευθύνεται κυρίως σέ όσους θέλουν γρήγορες λύσεις, με το πάτημα ενός κουμπιού, για τη βελτίωση των φωτογραφιών τους. Ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα εργαλεία για την βελτίωση των πορτραίτων (λεύκανσης δοντιών, μακιγιάζ, ελάττωσης ρυτίδων, κ.α.). Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές ένθεσης κλίπαρτς, ευχών, τίτλων και εξαγωγής των επεξεργασμένων φωτογραφιών σε πολλά κοινωνικά δίκτυα. Δυστυχώς πολλές από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες είναι κλειδωμένες, για τους απλούς, χωρίς συνδρομή χρήστες.

FotoFlexer

online_photo_edit_Fotoflexer

Όπως και η προηγούμενη και αυτή η εφαρμογή κινείται στη λογική της βελτίωσης ή της πρόσθεσης διαφόρων διακοσμητικών, φίλτρων, κειμένων, με απλό τρόπο, για αυτούς που ενδιαφέρονται να τελειώνουν γρήγορα και εύκολα, για να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους μετά την επεξεργασία, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι όπως και στο προηγούμενο, υπάρχουν κι εδώ πολλά εργαλεία για την βελτίωση ή την τροποποίηση (κυρίως με αστεία αποτελέσματα) των πορτραίτων και αρκετές επιλογές εξαγωγής των επεξεργασμένων φωτογραφιών σε πολλά κοινωνικά δίκτυα.

BeFunky

online_photo_edit_BeFunky

Παρά το περιορισμένο περιβάλλον της – κυρίως λόγω των διαφημίσεων που υπάρχουν, η εφαρμογή διαθέτει μια τεράστια συλλογή εκπληκτικών εφέ, φίλτρων, ψηφιακών κορνιζών γραφικών και τίτλων που μπορούν να προστεθούν πάνω από την εικόνα μας. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτει. Και εδώ δυστυχώς πολλές από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες είναι κλειδωμένες, για τους απλούς, χωρίς συνδρομή χρήστες.


Δείτε και το άρθρο μας για Επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *