Επέκταση WiFi

Πολλές φορές το σήμα του Wi-Fi δικτύου δεν είναι καλό ή δεν φτάνει και καθόλου σε κάποια τάξη ή δωμάτιο, επειδή  οι όροφοι και οι τοίχοι το εμποδίζουν.
Υπάρχει 2 τρόποι να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να γίνει επέκταση WiFi σε όλο το σχολείο εύκολα και απλά.

Επέκταση WiFi με repeater ή extender

Μια διαδεδομένη μέθοδος για να επεκτείνουμε το σήμα του ασύρματου δικτύου WiFi είναι ένα repeater.

To repeater ουσιαστικά συνδέεται ασύρματα με το router και αναμεταδίδει το σήμα του δικτύου. Με την σωστή τοποθέτηση του repeater μπορούμε να αυξήσουμε την εμβέλεια του WiFi και να έχουμε ίντερνετ σε χώρους που δεν έφτανε το δίκτυο.

Το πρόβλημα αυτής της λύσης είναι ότι χρειαζόμαστε μια πρίζα για να τοποθετηθεί το repeater και αυτό μας περιορίζει, δεδομένου ότι δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα υπάρχει πρίζα στο σημείο που θέλουμε.

Περισσότερα για Repeaters και extenders

Επέκταση WiFi  με Powerline

Το Powerline είναι μια συσκευή που διανέμει το σήμα του δικτύου ίντερνετ διαμέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού, έτσι ώστε να έχουμε ίντερνετ όπου υπάρχουν πρίζες ηλεκτρικού, στην ίδια βέβαια εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να έχουμε επέκταση WiFi  σε αποστάσεις που δεν θα λειτουργούσε ένα απλό repeater. Όπως είναι λογικό, το κόστος είναι ανεβασμένο σε σχέση με την αγορά ενός repeater, όμως το δίκτυο πρακτικά μπορεί να επεκταθεί οπουδήποτε μέσα στο κτίριο ή και έξω από αυτό, αρκεί η πρίζα του ηλεκτρικού ρεύματος να ανήκει στην ίδια σύνδεση (στο ίδιο ρολόι της ΔΕΗ).

Οι περισσότερες συσκευασίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο διαθέτουν δύο προσαρμογείς και αντίστοιχα 2 καλώδια δικτύου και κοστίζουν γύρω στα 40-50€.

Ο πρώτος προσαρμογέας τοποθετείται σε πρίζα ρεύματος κοντά στο ρούτερ και η μία άκρη του καλωδίου δικτύου πάνω του ενώ η δεύτερη στην αντίστοιχη υποδοχή του ρούτερ. Το ρούτερ παραμένει τόσο στην πρίζα όσο και συνδεδεμένο στο διαδίκτυο όπως πάντα.

Ο δεύτερος προσαρμογέας τοποθετείται σε πρίζα ρεύματος στην αίθουσα που θέλουμε να έχουμε ίντερνετ, και η μία άκρη του καλωδίου δικτύου πάνω του ενώ η δεύτερη στην αντίστοιχη υποδοχή δικτύου της συσκευής που θέλουμε να συνδεθεί στο ίντερνετ (desktop, laptop κλπ). Όταν ανοίξουμε τη συσκευή, μετά από λίγο θα έχουμε ίντερνετ με κανονική ταχύτητα χωρίς  να απαιτείται άλλη ενέργεια.

Συνήθως τα powerline χρησιμοποιούνται για συνδέσεις συσκευών όχι ασύρματα (WiFi), αλλά με καλώδια δικτύου (ethernet), υπάρχουν όμως και ακριβότεροι προσαρμογείς powerline (γύρω στα 40€ ο ένας) που εκπέμπουν ταυτόχρονα και WiFi κι έτσι να μπορούν να δουλέψουν όλοι μέσα στην αίθουσα στο ίντερνετ, όπου κι αν βρίσκονται και σε όποια συσκευή έχουν (κινητό, τάμπλετ, λαπτοπ κ.α.)

Δείτε πώς αντιμετωπίζουμε τα Προβλήματα σύνδεσης ίντερνετ και Wi-Fi


Δείτε ακόμα

3 σκέψεις σχετικά με το “Επέκταση WiFi

 • 01/04/2018, 8:05 μμ
  Permalink

  Ποια συσκευή προτείνετε για επέκταση wifi στο σπίτι;

  Ευχαριστω

  Σχολιάστε
 • 01/07/2020, 4:50 πμ
  Permalink

  Καλημέρα παιδιά,
  Έχω φάει το net και τα μαγαζιά για να βρω outdoor (Weather proof) wi fi repeater για να μπει ΜΟΝΟ σε πρίζα στην αυλή σπιτού σε χωριό για να έχει και το διπλανό σπίτι σήμα και να συνδέεται ασύρματα στο router του ΟΤΕ και ΟΧΙ μέσω POE Aadapter.
  Δυστυχώς αγόρασα το TPLINK EAP 110 και δεν μου κάνει…
  Καμία ιδέα;;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *