TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Δημιουργία παζλ στο ίντερνετ

Ποιος δεν έχει ασχοληθεί μικρός με τα παζλ, αυτή τη διαχρονική δραστηριότητα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασκεί την παρατηρητικότητα και βελτιώνει το συντονισμό  του μυαλού με τα χέρια και τα μάτια. Ακόμα και πολλοί μεγάλοι συνεχίζουν αυτή την απασχόληση με παζλ χιλιάδων κομματιών, σαν ένα μέσον ηρεμίας και καταπολέμησης του άγχους. Σε άλλες χώρες υπάρχουν σύλλογοι ανθρώπων που ασχολούνται με τα παζλ και γίνονται διαγωνισμοί και βραβεύσεις.

Όπως όλοι μας ξέρουμε, τελευταία υπάρχει η τάση πολλά υλικά και απτά αντικείμενα και δραστηριότητες, να γίνονται εικονικά και να ψηφιοποιούνται. Σε πολλά από αυτά έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας, όπως βιβλία, χρήματα, κ.α. Έτσι και τα παζλ μπορούν πια γίνουν στο ίντερνετ, όπου δεν υπάρχει και ο κίνδυνος να καταστραφούν ή να χαθούν κομμάτια και όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε και τα προσωπικά μας παζλ, με φωτογραφίες οικογενειακές, αγαπημένων ζώων, περιοχών κ.α.

Ας δούμε μερικά από τα πιο γνωστά σάιτς για τη δημιουργία παζλ στο ίντερνετ:

Puzzle Factory

Εκτός από το ανέβασμα της δικής μας εικόνας για να δημιουργήσουμε το παζλ που θέλουμε, το Puzzle Factory διαθέτει χιλιάδες έτοιμα παζλ, τα οποία μπορούμε να παίζουμε απεριόριστα. Αυτά είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες όπως Τοπία, Άνθρωποι, Ζώα, Φυτά, Παιδικά, κ.α. οι χρήστες του μπορούν και να διαγωνίζονται για τον καλύτερο χρόνο επίλυσης του κάθε παζλ.

I’m a Puzzle

Παρόμοιο με το προηγούμενο διαθέτει πληθώρα έτοιμων παζλ, ταξινομημένων σε κατηγορίες όπως Ζώα, Τέχνες, Γιορτές, κ.α. τα οποία μπορούμε να παίζουμε απεριόριστα. Και εδώ επίσης μπορούμε να ανεβάσουμε τη δική μας εικόνα για να δημιουργήσουμε το παζλ που θέλουμε. Η διαφορά είναι ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε εκτός από τον αριθμό των κομματιών και το είδος τους (κλασικά, άστρα κυψελοειδή, καρδιές), καθώς και να προσθέσουμε ερωτήσεις μαθηματικών ή άλλες για να εμφανιστούν κομμάτια που λείπουν.

Puzzel.org

Το Puzzel.org έχει μια διαφορετική προσέγγιση από τα προηγούμενα, προσανατολισμένη προς εκπαιδευτικούς και σχολεία. Υπάρχουν 17 διαφορετικά είδη ασκήσεων που δημιουργεί ο κάθε χρήστης, όπως παιχνίδια μνήμης, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες, τεστ ερωταπαντήσεων κ.α. Μπορούν να γίνουν και διάφορες μορφές παζλ με δικές μας εικόνες που ανεβάζουμε (δεν υπάρχουν προκατασκευασμένα), στα οποία ρυθμίζουμε μόνο τον αριθμό των κομματιών. Δυστυχώς επιτρέπονται δωρεάν μόνο 2 παζλ ή άλλες ασκήσεις και για περισσότερα με πρόσθετες δυνατότητες υπάρχει συνδρομή. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε περισσότερους λογαριασμούς με προσωρινά mails, ή να σβήνουμε τα παλιά και να κατασκευάζουμε καινούργια.

Τι είναι και πως δημιουργούνται τα Προσωρινά ή μιας χρήσης mail

Τα παζλ μπορούν εκτός από εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για επιχειρηματικούς, όπως αναγνωρισιμότητα, προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας παζλ με το λογότυπο, την έδρα, την τοποθεσία, μια προσφορά και με ανταμοιβή δώρα ή εκπτώσεις για όσους π.χ. τα λύσουν στους καλύτερους χρόνους.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *