TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Δημιουργία λογότυπου στο ίντερνετ

Το λογότυπο είναι ένα συμβολικό σχέδιο που εκφράζει τη δραστηριότητα και τη φιλοσοφία μιας επιχείρησης ή ενός επαγγελματία,  τους αντιπροσωπεύει σε οποιαδήποτε περίσταση και τους προσδίδει αναγνωρισιμότητα και κύρος.

Έχουμε αναφερθεί στο άρθρο μας Κατασκευή λογότυπου στις βασικές αρχές και τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός λογότυπου. Πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν έχουν το χρόνο, τη διάθεση ή και το ταλέντο για να ασχοληθούν με τη σχεδίαση ενός λογότυπου και βέβαια στη σημερινή εποχή που όλοι προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους, δεν θέλουν να πληρώσουν το κόστος για την κατασκευή του λογότυπου από ειδικευμένο γραφίστα.

Ευτυχώς υπάρχουν υπηρεσίες  κατασκευής λογότυπων στο ίντερνετ, στις οποίες σε λίγα λεπτά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ωραίο και ταιριαστό για τη δραστηριότητά μας λογότυπο.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες  κατασκευής λογότυπων στο ίντερνετ είναι:

Canva

Για να εργαστούμε με τo Canva πρέπει να εγγραφούμε με τα γνωστά – διεύθυνση e-mail και password. Με αυτά μπορούμε να συνδεθούμε και να μπούμε στην εφαρμογή, με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε είδος γραφικών θέλουμε. Το περιβάλλον εργασίας του Canva χωρίζεται σε 3 τμήματα: Πάνω είναι η γραμμή μενού και διαφόρων εντολών (αποθήκευσης, εκτύπωσης, κ.α.) Από κάτω, στο δεξί μέρος είναι ο χώρος που κατασκευάζουμε το σχέδιό μας. Από το αριστερό τμήμα εισάγουμε τα στοιχεία του όπως εικόνες, γραφικά, κείμενα και έχουμε επίσης τη δυνατότητα αναζήτησής τους. Στην πρώτη ομάδα υπάρχουν έτοιμα πρότυπα, τα στοιχεία των οποίων (γρσφικά, εικόνες, κ.α.) μπορούμε να τροποποιήσουμε για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που μας αρέσει. Για πολλά από τα στοιχεία που υπάρχουν (αυτά με μια κορόνα και τη λέξη PRO), στο τέλος, όταν πάμε να κατεβάσουμε το λογότυπο, θα ζητηθεί να πληρώσουμε(1€ το καθένα). Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ελεύθερα ή και τα δικά μας, τα οποία θα ανεβάσουμε.

Themeisle Logo Maker

Πολύ πιο φιλικό και απλό, εντελώς δωρεάν, με λιγότερες όμως δυνατότητες επεξεργασίας αλλά και με πολύ λιγότερα έτοιμα στοιχεία. Το μόνο που χρειάζεται να δώσουμε είναι το όνομα της επιχείρησης και να επιλέξουμε σχέδιο και χρώματα, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για τη γρήγορη δημιουργία και λήψη ενός απλού λογότυπου.

Logo Garden

Με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εικονιδίων, τα οποία είναι χωρισμένα σε κατηγορίες για ευκολότερη επιλογή για τη δημιουργία κατάλληλου λογότυπου σε κάθε  επιχείρηση, με αρκετές δυνατότητες τροποποίησης κειμένων και χρωμάτων, το Logo Garden  βρίσκεται ανάμεσα στις 2 προηγούμενες υπηρεσίες. Για όσους επιθυμούν κάτι πιο προσωποποιημένο, από διατίθενται και προσαρμοσμένες υπηρεσίες σχεδιασμού από επαγγελματίες σε καλές τιμές.

hatchful

Εδώ η κατασκευή του λογότυπου ξεκινά με ερωτήσεις σχετικά με τον τομέα που ανήκει και με το στυλ του λογότυπου που μας αρέσει. Τέλος, αφού δώσουμε και το  όνομα προβάλλονται οι προτάσεις του σάιτ, τις οποίες μπορούμε να επεξεργαστούμε. Μπορούν να προσαρμοστούν τα κείμενα και τα χρώματα για καλύτερη εφαρμογή και όταν τελειώσουμε το λογότυπο είναι έτοιμο για δωρεάν λήψη και χρήση.

Η κατασκευή λογότυπου στο ίντερνετ, είναι ένας εύκολος, γρήγορος και δωρεάν τρόπος, για να αποκτήσουμε ένα βασικό λογότυπο. Το αποτέλεσμα  δεν θα είναι φυσικά της ίδιας ποιότητας με ένα λογότυπο που σχεδιάστηκε από έναν επαγγελματία σχεδιαστή, αλλά μερικές φορές η ταχύτητα ολοκλήρωσης και η περικοπή εξόδων είναι σημαντικότερα. Και ταυτόχρονα θα μας προσφέρει κατά κάποιο τρόπο και την ικανοποίηση της ενασχόλησης και της δημιουργικότητας.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *