TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Δημιουργία εικόνων με Τεχνητή Νοημοσύνη

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence ή συντομότερα AI) είναι ραγδαία το τελευταίο καιρό και παρουσιάζονται συνεχώς νέα εργαλεία στο διαδίκτυο βασισμένα σε αυτή. Σύνθεση μουσικής, συγγραφή φοιτητικών εργασιών, παραμυθιών ή ποιημάτων, διόρθωση προγραμμάτων υπολογιστών,  απαντήσεις σε ερωτήσεις γνώσεων ή κρίσης,  είναι μερικές από τις πιο σημαντικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.  Πρόσφατα έχουν εμφανιστεί αρκετές εφαρμογές μετατροπής κειμένου σε ζωγραφική, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναδείξουμε τη δημιουργικότητά μας και να φτιάξουμε πραγματικά έργα τέχνης, γράφοντας απλώς τι και πώς θέλουμε να εμφανιστεί. Ας δούμε ποιες είναι οι σημαντικότερες εφαρμογές ζωγραφικής με τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε:

Midjourney

Το Midjourney δημιουργεί εικόνες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής εκμάθησης με βάση τα κείμενα  που γράφουμε. Πρόσβαση στο Midjourney αποκτούμε μέσω του Discord,  το οποίο είναι μια δωρεάν υπηρεσία επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του. Η εγγραφή μπορεί να γίνει είτε από τον ιστότοπο του Midjourney πατώντας στο κουμπί Join the beta είτε πατώντας εδώ.

Μετά την εγγραφή μπαίνουμε στο Discord και από την αριστερή περιοχή, όπου υπάρχουν διάφορες ενότητες, μεταβαίνουμε στην  Newcomer rooms, στην οποία βλέπουμε πολλές φορές τη λέξη newbies ακολουθούμενη από έναν αριθμό. Μπαίνουμε σε μια οποιαδήποτε από αυτές, όπου θα βλέπουμε να εμφανίζονται συνεχώς δημιουργίες άλλων χρηστών. Για φτιάξουμε τη δική μας εικόνα πετάμε κάτω στο εικονίδιο + και επιλέγουμε UseApps.  Από την εντολή Imagine (συνήθως είναι πρώτη, αν δεν είναι προχωράμε προς τα κάτω για να τη βρούμε) πατάμε Prompt καιγράφουμε στα αγγλικά τι θέλουμε να εμφανιστεί.Περιμένοντας μελετάμε τα κείμενα των άλλων χρηστών, για να παίρνουμε ιδέες.

Όταν εμφανιστούν οι εικόνες μας (4 διαφορετικές παραλλαγές), έχουμε τη δυνατότητα να τις τροποποιήσουμε, με τη σειρά των 4 κουμπιών με την ένδειξη V και τον αριθμό της κάθε μίας ή να αυξήσουμε την ανάλυση της κάθε εικόνας, με τα 4 κουμπιά με την ένδειξη U. Αν έχουμε κάνει κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να το αποθηκεύσουμε, κάνουμε κλικ στην εικόνα, μετά στο Open in Browser κάτω αριστερά και μετά δεξί κλικ και Αποθήκευση.

Nightcafe

Η πιο εύκολη εφαρμογή για την κατασκευή εντυπωσιακών εικόνων.  Πληκτρολογώντας, όπως και στο προηγούμενο, οποιαδήποτε αγγλική πρόταση, το Nightcafe θα χρησιμοποιήσει  τεχνητή νοημοσύνη AI για να τη μετατρέψει σε πίνακα ζωγραφικής.

Για να δημιουργήσουμε εικόνες στο Nightcafe πρέπει κι εδώ να εγγραφούμε. Μετά πατώντας το κουμπί Create, θα μας ζητήσει να επιλέξουμε τον αλγόριθμο AI που θα χρησιμοποιηθεί (όπως Stable,DALL-E 2, Coherent, κ.α. , υπάρχουν αρκετοί και εξηγούνται οι διαφορές τους). Κατόπιν επιλέγουμε ένα από τα διάφορα καλλιτεχνικά στυλ, όπως φωτογραφία, ποπ αρτ, ελαιογραφία, κόμικ κ.λ.π. Αν θέλουμε περισσότερες ρυθμίσεις όπως διαστάσεις και ανάλυση πατάμε Show advanced options. Όλες οι δημιουργίες μας αποθηκεύονται στον λογαριασμό μας και μπορούμε να κατεβαστούν αλλά και να τροποποιηθούν για να βελτιωθούν αργότερα.

Κάθε εικόνα και κάθε επεξεργασία της κοστίζουν credits. Όταν δημιουργoύμε έναν λογαριασμό, λαμβάνουμε πέντε credits δωρεάν και μετά, από πέντε ημερησίως. Αν θέλουμε περισσότερα διατίθενται συνδρομές ή πακέτα Credits για αγορά.

Υπάρχουν και άλλες τέτοιες πλατφόρμες δημιουργίας εικόνων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, που ακολουθούν παρόμοια τρόπο μετατροπής κειμένων σε ζωγραφιές, όπως η Dream Studio, η DALL-E 2 κ.α. Αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσουμε είτε για την εμπειρία είτε και για επαγγελματικούς λόγους. Αν και για να πάρουμε αξιόλογα αποτελέσματα από όλες, θα πρέπει να κάνουμε αρκετές προσπάθειες.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *