Απενεργοποίηση και διαγραφή του λογαριασμού Facebook

Το Facebook ο γνωστός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τρόπος (για αρκετούς ο μόνος) επικοινωνίας και σύνδεσης με μακρινούς φίλους και παλιούς γνωστούς. Το Facebook είναι επίσης και  μια εταιρεία η οποία πρέπει να παρουσιάζει κέρδη στους μετόχους της. Αυτό το επιτυγχάνει με τη στοχευμένη διαφήμιση που κάνει στους χρήστες, γνωρίζοντας τα ενδιαφέροντά τους, καθώς και πουλώντας τις πληροφορίες που συγκεντρώνει σε άλλες εταιρείες ή ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα τους (υπόθεση Cambridge Analytica). Γι’ αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους, αρκετοί σκέφτονται να απενεργοποιήσουν ή και να διαγράψουν το λογαριασμό τους και όλα τα δεδομένα τους.

Απενεργοποίηση του λογαριασμού Facebook

Αν θέλουμε να διακόψουμε προσωρινά τη δραστηριότητά μας στο Facebook, από τις Ρυθμίσεις και από την καρτέλα Γενικά επιλέγουμε  Διαχείριση λογαριασμού και Απενεργοποιήστε το λογαριασμό σας. Τότε θα απενεργοποιηθεί το προφίλ και θα αφαιρεθούν το όνομα και οι φωτογραφίες  από τα περισσότερα πράγματα που έχουμε κοινοποιήσει.

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όποτε θέλουμε το λογαριασμό μας, αρκεί να  συνδεθούμε ξανά στο Facebook ή να χρησιμοποιήσουμε το λογαριασμό μας στο Facebook για να συνδεθούμε κάπου αλλού. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει πλήρης επαναφορά του προφίλ μας στο Facebook.

Backup του λογαριασμού Facebook

Πριν προχωρήσουμε στη διαγραφή, καλό είναι να κρατήσουμε ένα backup για την περίπτωση που χρειαστούμε κάτι. Αυτό γίνεται από τις Ρυθμίσεις και από την καρτέλα  Οι πληροφορίες σας στο Facebook. Εδώ επιλέγοντας Κατεβάστε τις πληροφορίες σας μπορούμε να επιλέξουμε τι είδους δεδομένα θέλουμε, τη μορφή τους και το χρονικό διάστημα που θα αφορούν.

Οριστική διαγραφή του λογαριασμού Facebook

Εδώ θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για την ενέργειά μας, γιατί μετά την οριστική διαγραφή δεν θα υπάρχει τρόπος ανάκτησης των πληροφοριών και της δραστηριότητας του λογαριασμού. Μέσα σε διάστημα 90 ημερών θα διαγραφούν μόνιμα από το Facebook οι δημοσιεύσεις, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα μηνύματα, τα σχόλια, τα likes και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την παρουσία μας.

Για να το κάνουμε αυτό, από τις Ρυθμίσεις και από την καρτέλα  Οι πληροφορίες σας στο Facebook πάμε στο Διαγράψτε το λογαριασμό και τις πληροφορίες σας και έπειτα Διαγραφή του λογαριασμού σας. Μετά δίνουμε τον κωδικό πρόσβασής μας, πατάμε Συνέχεια και έπειτα Διαγραφή λογαριασμού. Αν μετανιώσουμε, το Facebook μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία για να ζητήσουμε την ακύρωση της οριστικής διαγραφής, αρκεί να το κάνουμε πριν περάσουν 30 ημέρες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.