TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Έσοδα από το Instagram

Η τεράστια επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εποχή μας προσφέρει την ευκαιρία πιθανών εσόδων σε πολλούς χρήστες του Instagram. Όλοι έχουμε ακούσει για τα υψηλά έσοδα που έχουν κάποιοι γνωστοί influencers. Πολλοί ίσως τους έχουμε ζηλέψει και σκεφτόμαστε πώς να το κάνουμε κι εμείς για συμπλήρωση των εισοδημάτων μας. Πράγματι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλουμε χρήματα στο Instagram, χωρίς να χρειάζεται να δείχνουμε τα ημίγυμνα σώματά μας.

Μπορεί να νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, όμως μερικές χιλιάδες είναι αρκετοί για να αρχίσουμε να έχουμε λίγα έσοδα στο Instagram. Το κλειδί είναι οι αφοσιωμένοι ακόλουθοι, δηλαδή αυτοί που κάνουν like, μοιράζονται και σχολιάζουν τις αναρτήσεις μας. Ας δούμε λοιπόν τρόπους για να κερδίσουμε χρήματα στο Instagram:

Χορηγίες

Η δημιουργία αναρτήσεων ή ιστοριών με χορηγία είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες του Instagram μπορούν να αποκτήσουν έσοδα. Για να το πετύχουμε θα πρέπει η ροή μας να έχει μια βασική θεματολογία. Για παράδειγμα, αν ανεβάζουμε εικόνες με τα ζώα μας, εταιρείες με τροφές ή αξεσουάρ ζώων, μπορεί να μας πληρώσουν για να δημοσιεύουμε φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τα προϊόντα τους. Ενδέχεται επίσης να μας προσφέρουν δωρεάν προϊόντα ή εμπειρίες (ταξίδια, εισιτήρια, κ.α.), σε αντάλλαγμα για αναρτήσεις με διαφημίσεις τους. Όλοι αυτοί ή μας βρίσκουν μόνοι τους ή απευθυνόμαστε εμείς σε εταιρείες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται ή το κάνουμε μέσω ενδιάμεσων όπως τα Influence και TapInfluence.

Συνεργασίες (Affiliates)

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βγουν χρήματα στο Instagram είναι με την εγγραφή σε ένα πρόγραμμα συνεργασιών με εταιρείες πωλήσεων. Αυτές τοποθετούν έναν κωδικό κουπονιού ή σύνδεσμο στην ανάρτηση και από κάθε πώληση που γίνεται μέσω του λογαριασμού μας κερδίζουμε προμήθεια. Πάλι, ή μας βρίσκουν μόνοι τους ή απευθυνόμαστε εμείς σε εταιρείες που προσφέρουν τέτοια προγράμματα όπως Amazon Influencer.

Κατάστημα Instagram

Φυσικά μέσα από το Instagram, μπορούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της φυσικής ή ιντερνετικής μας επιχείρησης. Εδώ θα προβάλουμε τις νέες αφίξεις, τις προσφορές και τις εκπτώσεις μας, τους διαγωνισμούς που διοργανώνουμε, για να έχουμε μια πιο μόνιμη και αφοσιωμένη σχέση με τους πελάτες μας.

Το βασικό για να ξεκινήσουμε, είναι η ασχολία μας με ένα εξειδικευμένο αντικείμενο, που το γνωρίζουμε καλά και το αγαπάμε. Μετά να αφιερώνουμε χρόνο για να συζητάμε γι’ αυτό, καθώς και να απαντάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Τέλος, πρέπει να έχουμε καλές και ξεχωριστές φωτογραφίες και κείμενα. Στο άρθρο μας Καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό, αναφερθήκαμε στο πώς να βγάζουμε όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες. Όσο πιο πετυχημένα τα κάνουμε όλα αυτά, τόσο περισσότερους και πιστότερους ακόλουθους θα έχουμε και τόσο πιο πιθανό θα γίνεται να μας αναζητήσουν πρόθυμοι επαγγελματίες ή εταιρείες, για να μας δώσουν χρήματα για όλους τους τρόπους που περιγράφουμε παραπάνω και για πολλούς άλλους.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *