TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Έλεγχος ακόλουθων (Followers) στο Instagram

Όλοι χαιρόμαστε να έχουμε αποδοχή και αναγνώριση από τους γνωστούς μας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Στις μέρες μας, όπως και πολλά άλλα που γίνονται ψηφιακά, έτσι και η αποδοχή μετριέται κυρίως από τους ακολούθους (Followers) και τις αντιδράσεις τους στις αναρτήσεις μας. Φυσικό είναι λοιπόν να θέλουμε να προσθέτουμε όσο περισσότερους γίνεται αλλά και να διατηρούμε τους υπάρχοντες. Σε αντίθεση με το Facebook όπου και τα δύο μέρη συμφωνούν στη δημιουργία της «φιλίας», το Instagram επιτρέπει μια μονόδρομη προσέγγιση όπου ένα άτομο μπορεί να «ακολουθήσει» ένα άλλο, χωρίς το δεύτερο να το ακολουθεί.

Συμβαίνει όμως αρκετές φορές αντί να αυξάνονται, οι ακόλουθοι στο Instagram, να μειώνονται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό (περιεχομένου, συναισθηματικοί, διαχείρισης, κ.α.), που δεν μπορούμε συνήθως να τους ελέγξουμε, όμως θα θέλαμε τουλάχιστον να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που μας κάνουν unfollow. Δυστυχώς το Instagram δεν προσφέρει κανέναν επίσημο τρόπο ελέγχου για να το γνωρίζουμε αυτό και για λογαριασμούς με πολλούς ακόλουθους είναι αδύνατο να το κάνουμε ψάχνοντας τους followers έναν έναν.

Υπάρχουν φυσικά εφαρμογές που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα, με ορισμένα όμως μειονεκτήματα, όπως:

  • Παρέχουν στοιχεία μόνο για το διάστημα μετά την εγκατάσταση τους στη συσκευή μας κι έτσι δεν μπορούμε να έχουμε στοιχεία για το προηγούμενο διάστημα.
  • Αυτές οι εφαρμογές δεν είναι εξουσιοδοτημένες από το Instagram, πράγμα που σημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για την ασφάλεια του λογαριασμού μας.
  • Για τον ίδιο λόγο μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή, καθώς το Instagram μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του χωρίς καμία προειδοποίηση.

Μερικές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για τον έλεγχο των ακολούθων στο Instagram είναι (αυτή τη στιγμή):

Followers & Unfollowers

Η εφαρμογή μας επιτρέπει να βλέπουμε πληροφορίες για το προφίλ μας στο Instagram. Αφού συνδεθούμε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του Instagram, εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία, για τους ακόλουθους και τις αναρτήσεις μας, λογαριασμούς που ακολουθούμε και δεν μας ακολουθούν, ποιοι μας έκαναν πρόσφατα unfollow, κ.α. Αυτό γίνεται εύκολα και για διαφορετικούς λογαριασμούς, αν έχουμε.

FollowMeter

Το FollowMeter έχει σχεδιαστεί για να μετράει και να δείχνει τη δημοτικότητά μας στο Instagram, μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων. Μπορεί επίσης να δείχνει ποιοι μας ακολούθησαν και ποιοι όχι, τον αριθμό των εικόνων που έχουμε ανεβάσει, πόσα άτομα μας έχουν κάνει unfollow, μεταξύ άλλων. Δυστυχώς αυτή η εφαρμογή δεν διατίθεται πια στο επίσημο σάιτ του Android, το  Google Play και μπορούμε να την κατεβάσουμε μόνο από άλλα σάιτς, με τον τρόπο που δείξαμε στο άρθρο μας Κατέβασμα εφαρμογών στο κινητό.

Με αυτές τις εφαρμογές θα βλέπουμε πιο εύκολα  ποιοι σταματούν να μας ακολουθούν στο Instagram, για να τους το ανταποδώσουμε αν θέλουμε. Όπως προαναφέρθηκε οι εφαρμογές μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ή να υποστηρίζονται ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα όμως θα έχουνβγει νεότερες που θα βρεθούν με μια αναζήτηση.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *