TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Hardware

Πάρτι με τον προτζέκτορα

Τα περισσότερα σχολεία την περίοδο της Αποκριάς αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, διοργανώνουν πάρτι για να διασκεδάσουν οι μαθητές και να ξεφύγουν για λίγο από τη σχολική καθημερινότητα. Τις περισσότερες φορές τα πάρτι αυτά καταλήγουν να είναι βαρετά, με τα περισσότερα παιδιά να περιφέρονται μ’ ένα ποτήρι χυμό τσιμπολογώντας πατατάκια και περιμένοντας να γίνει κάτι διασκεδαστικό.


Αν το σχολείο διαθέτει προτζέκτορα, μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να ζωντανέψουμε το πάρτι. Η χρήση του προτζέκτορα σε πάρτι, προϋποθέτει κατ’ αρχήν τη σύνδεσή του μ’ έναν υπολογιστή ή λάπτοπ με πρόσβαση στο ίντερνετ. Αυτά θα είναι συνδεδεμένα (με καλώδιο ήχου) με έναν ενισχυτή ή ηχητικό σύστημα, από τα ηχεία του οποίου θα ακούγεται η μουσική. Οι συσκευές αυτές θα πρέπει να είναι σε μέρος χωρίς δυνατότητα πρόσβασης ή περάσματος από τα παιδιά, σε κάποια άκρη ή γωνία της αίθουσας με τα καλώδια τους μαζεμένα και στερεωμένα, για την αποφυγή ατυχημάτων. Αν δεν υπάρχει η οθόνη ή δε μπορεί να τοποθετηθεί, η προβολή μπορεί να γίνει σε κάποιο λευκό τοίχο. Καλό είναι επίσης, αν το πάρτι γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να μπορούμε να χαμηλώσουμε το φωτισμό της αίθουσας π.χ. με κλείσιμο κουρτινών.

Ιδέες για χρήση του προτζέκτορα σε πάρτι
  1. Φτιάχνουμε μια playlist με τραγούδια στο youtube, η οποία θα βασίζεται στις επιθυμίες των παιδιών. Τώρα θα μπορούν όχι μόνο να χορεύουν ακούγοντας τη μουσική αλλά και να βλέπουν ταυτόχρονα τα βιντεοκλίπ με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.
  2. Παράλληλα με το προηγούμενο ή και ανεξάρτητα, μπορούμε να κάνουμε κι ένα διαγωνισμό καραόκε. Στο youtube υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια αυτής της μορφής, δηλαδή ακούγεται η μουσική χωρίς τα φωνητικά και εμφανίζονται στο βίντεο οι στίχοι που αντιστοιχούν. Συνδέοντας ένα μικρόφωνο στον ενισχυτή, όποιοι θέλουν μπορούν να τραγουδούν, βλέποντας να προβάλλονται οι στίχοι των τραγουδιών που επιλέγουν.
  3. Για πάρτι μεγαλύτερων ηλικιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον προτζέκτορα σαν πηγή πολύχρωμου φωτός τύπου λέιζερ σόου, που βλέπουμε σε clubs ή συναυλίες. Αυτό γίνεται με τη χρήση του δωρεάν προγράμματος MusicBeam, το οποίο δημιουργεί πολλών ειδών τέτοια εφέ, τα οποία γίνονται πιο εντυπωσιακά, αν υπάρχει δυνατή ρυθμική μουσική και ομιχλώδης ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να παραχθεί από σπρέι καπνού (τιμές από 10€) ή μηχανές παραγωγής καπνού (τιμές από 40€).

Στο άρθρο μας Προβολή εικόνας από λάπτοπ ή υπολογιστή σε σε προτζέκτορα ή τηλεόραση, μπορούμε να δούμε πώς γίνονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *