TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Hardware

Φορητά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Πόσες φορές δεν αναγκάστηκαν όσοι διοργανώνουν διαφόρων ειδών εκδηλώσεις να πληρώσουν καθόλου μικρά ποσά για την ηχητική τους κάλυψη;  Ή αν διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό να κουβαλούν ενισχυτές και ηχεία και να ξετυλίγουν και να τυλίγουν μπαλαντέζες και άλλα καλώδια; Και ποιοι σ’ αυτήν την περίπτωση δε βρέθηκαν στη θέση να παρακαλούν άγνωστους για να πάρουν ρεύμα;

Όλα αυτά θα αποτελούν πια παρελθόν αν προμηθευτούμε τα Φορητά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία, που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στην αγορά κι έχουν λύσει (και ελευθερώσει) τα χέρια μας από περιττά βάρη κι εμάς από περιττές έννοιες. Είναι ιδανικά για κάθε είδους εκδηλώσεις, πάρτι, μικρές συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις, γιορτές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σχολεία, συλλόγους, επιχειρήσεις, οργανώσεις, και άλλους φορείς, ακόμα κι από ιδιώτες, ξενοδόχους, πολιτικά στελέχη (υποψηφίους εκλογών, δημοτικούς συμβούλους) και κάθε είδους ομιλητές.

Σχετικά με αυτά που προσφέρουν οι τιμές τους γενικά είναι αρκετά χαμηλές και εξαρτώνται βασικά από την ισχύ τους και από διάφορα πρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν. Όμως και στη βασική τους μορφή καλύπτουν τις περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις. Ας δούμε ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Φορητών Αυτοενισχυόμενων Ηχείων:

  • Ενσωματωμένος ενισχυτής ήχου και ηχείο των οποίων η ισχύς εξαρτάται από την τιμή της μονάδας.
  • Λειτουργία είτε με το ηλεκτρικό ρεύμα του δικτύου είτε με επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία φορτίζει όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε πρίζα.
  • Είσοδο ενσύρματου μικροφώνου αλλά και είσοδο ασύρματου το οποίο συνήθως παρέχεται μαζί με τη συσκευή.
  • Θύρα USB στην οποία τοποθετούμε το στικάκι μας για αναπαραγωγή μουσικών κομματιών από την ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής mp3.
  • Υποδοχή κάρτας SD για τον ίδιους λόγους με τα προηγούμενα.
  • Μία ή και δεύτερη είσοδο μουσικών οργάνων (κιθάρας, μπουζουκιού, κ.α.).
  • Είσοδο audio για σύνδεση με εξωτερική πηγή όπως υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό.
  • Τηλεχειριστήριο για απομακρυσμένο έλεγχο.

Μπορεί ακόμα να περιλαμβάνονται equalizer ή διάφορα φίλτρα (ηχώ, όγκου) για βελτίωση του ήχου μικροφώνων και οργάνων. Σύνδεση Bluetooth για ασύρματη μεταφορά αρχείων ήχου. Φωτορυθμικό φωτισμό στην πρόσοψη για χρήση σε πάρτι. Ζεύγος ηχείων για στερεοφωνικό αποτέλεσμα και ευρύτερη περιοχή κάλυψης. Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του χώρου είναι Fenton, Vonyx και πολλά ακόμα που θα βρούμε κάνοντας τη σχετική αναζήτηση.

Τα Φορητό Αυτοενισχυόμενο Ηχείο αποτελεί ένα all in one σύστημα, το οποίο αν και δεν διαθέτει την ποιότητα, την ευελιξία και τον επαγγελματισμό των ξεχωριστών υποσυστημάτων (κονσόλα, ενισχυτής, ηχεία), αποτελεί μια εύκολη και φτηνή λύση για μουσικούς, ομιλητές, διασκεδαστές και διοργανωτές εκδηλώσεων και πάρτι.

Πώς μόνο με το κινητό θα γίνω dj για πάρτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *